BREAKING Circa 34.000 de elevi din 320 de școli și grădinițe învață online în Capitală – Inspectoratul Școlar București

4.653 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Aproximativ 34.000 de elevi din Capitală învață online săptămâna aceasta, adică aproape 11% din totalul celor 301.000 de elevi, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar București (ISMB) pentru Edupedu.ro. Potrivit ISMB, este vorba despre elevi din jumătate din școlile și grădinițele din București, unde au activitatea suspendată în acest moment 1.300 de clase. Vineri, într-o conferință de presă, secretarul de stat Sorin Ion de la Ministerul Educației a declarat că săptămâna aceasta urmau să învețe online circa 34.000 de elevi din 54 de localități unde incidența de infectare cu coronavirus a depășit 6 la mia de locuitori. Astfel, numărul elevilor din București aflați astăzi în online este cât totalul din restul țării.

„În acest moment, avem aproximativ 1.300 de clase cu activitate fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare), în aproximativ 320 de unități (din 655). În hotărârea CMBSU de ieri au fost introduse școli în care există clase/grupe a căror activitate cu prezență fizică a fost suspendată în urma infectării unor cadre didactice. Pentru situația în care se suspendă activitatea cu prezență fizică în urma infectării unor elevi, suspendarea se face la propunerea CA-ului unității (aceste clase nu vor apărea în vreo hotărâre CMBSU). Deocamdată, nu avem școli în București în care să fi fost suspendată total activitatea cu prezență fizică”, au precizat reprezentanții ISMB pe grupul de comunicare al instituției.

  • Rata de infectare în Capitală a urcat luni la 4,95, de la 4,35 cât era duminică, potrivit Direcției de Sănătate Publică București. Capitala a intrat în scenariul roșu la miezul nopții, de vineri spre sâmbătă, când a depășit incidența de 4 la mia de locuitori. Atunci când incidența cazurilor COVID-19 va trece de 6 la mie, toate școlile din București vor intra în sistem online.

La o zi după congresul PNL, infectările COVID raportate în București au explodat, ajungând luni la un record de la începutul pandemiei. Astăzi, potrivit G4Media.ro, Bucureștiul are cel mai mare număr de teste pozitive de la începutul pandemiei și până acum, adică 2.559.

Amintim că cercetătorul Octavian Jurma și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, au scris pe paginile personale de pe Facebook despre „nealocări” de rezultate pozitive ale testelor făcute săptămâna trecută de autorități, în special în Capitală. Consecința ar fi, potrivit și lui Jurma, și lui Voiculescu, trecerea de pragul de 6 la mie în săptămâna care urmează și intrarea școlilor în regim online. Voiculescu susține că pentru școli ar urma să fie îndeplinit criteriul de trecere în online „nu mai departe de marți”, acesta omițând să spună că scenariile școlilor se stabilesc în ziua de vineri. DSP București susține că toate calculele sunt făcute conform legislației în vigoare.

Foto: © Sebastian CzapnikDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.

Citește și:
Școlile din București ar putea intra în online de săptămâna viitoare, susține cercetătorul Octavian Jurma, care reclamă lipsa din „alocări” a peste 7 mii de cazuri la nivel național / Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu dă și el trecerea pragului de 6 la mie „nu mai departe de marți”/ DSP București: Toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dezbatere online despre plagiat, vineri, organizată de profesoara de filosofie Dana Jalobeanu și de jurnalistul Petru Clej, în contextul noilor acuzații de plagiat la adresa ministrului Educației: “Ce le spunem studenților despre plagiat?”

Pentru vineri, 30 septembrie, mai mulți profesori universitari lansează o invitație deschisă la dezbatere online pe tema plagiatului, scrie profesoara de filosofie la Universitatea București, Dana Jalobeanu pe Facebook. Discuția…
Vezi articolul

Întâlnire la liceu după 60 de ani, la „Dinicu Golescu” din Câmpulung. Absolvenți: Eram tinerii frumoși și furioși în 1964 când am terminat liceul / Aveam un profesor la care rămâneam blocat de uimire – ce spunea el nu se găsea în cărți, era o plăcere să-l asculți

Întâlnire încărcată cu emoție la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș, unde absolvenții promoției 1960-1964 s-au adunat la începutul acestui an școlar pentru a se revedea la 60…
Vezi articolul

La discuțiile cu premierul Ciolacu și sindicatele profesorilor, Ministerul Educației nu ar fi prezentat niciun impact bugetar pe “inechitățile salariale” ale angajaților din funcții de conducere – directori, contabili-șefi și secretari-șefi – surse

La discuțiile de luni de la Guvern, Ministerul Educației nu ar fi prezentat niciun impact financiar privind eliminarea inechităților pe salarizarea directorilor și personalului didactic din funcțiile de conducere și…
Vezi articolul

Răspunsul ministrei Ligia Deca pentru profesorii de la Colegiul „Sf. Sava” care i-au cerut să nu organizeze Bacalaureatul în timpul cursurilor: Nu se poate. Calendarul nu se mai poate modifica. Sunt convinsă că fiecare școală și centru de examen va găsi soluțiile potrivite

Ministra Educației spune că nu se mai pot modifica structura și calendarul BAC-ului 2025 și că fiecare școală va găsi soluții potrivite. Ligia Deca a răspuns luni seara, la TVR…
Vezi articolul