Aproape toți coordonatorii județeni ai programului de ore remediale cu finanțare europeană de 30 de milioane de euro sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene și au fost singurii candidați pe post – document

3.100 de vizualizări
Măsura sălii de detenție
Foto: Pexels.com
Aproape toți coordonatorii județeni (41 din 42) din cadrul Programului național de educație remedială sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene, potrivit unui document publicat de Romaniacurata.ro. Potrivit sursei citate, în 32 de județe, la concursul pentru ocuparea funcțiilor de coordonatori județeni a fost un candidat pe un loc, iar în celelalte cazuri, cu o excepție, contracandidații s-au retras și proba de interviu nu a mai avut loc.

Sursa menționată precizează că, potrivit cererii de finanțare, managerul proiectului e remunerat cu 80.640 de RON pentru 6 luni de proiect, iar bugetul prevede o sumă de 986.840 de RON pentru salariile celor 42 de coordonatori județeni). În plus, proiectul mai prevede 756.000 de lei pentru 10 plata unui număr de 10 coordonatori naționali/regionali și 3,6 milioane lei pentru salariile a 108 experți județeni.

Potrivit sursei menționate, din cei 42 de coordonatori județeni, 8 sunt inspectori școlari generali, iar 15 – inspectori școlari generali adjuncți.

Detalii despre ce fac aceștia și documentul integral – aici.


3 comments
  1. Profesorii care susțin orele remediale primesc aprox. 57 lei/oră NET. În spatele lor sunt sute de hârtii și situații cerute de coordonatori. Orele remediale au fost plătite doar pentru prima lună în care s-au desfășurat.

  2. Ce surpriză!
    Asta se întâmplă din 2007 de când au venit primele fonduri europene.
    Valabil si pt inspectorii din Minister.
    E si ,,normal”.
    Managerul/Coordonatorul de proiect/formatorii primesc cel puțin 60 euro/oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO O profesoară de limba română din Oradea a fost nominalizată în Top 50 “Global Teacher Prize”, ai celor mai buni profesori din lume. Mirela Tanc: Am creat mai multe soluții la problemele cu care se confruntă învățământul în acest moment, i-am învățat pe elevi nu numai să memoreze, dar să și gândească critic

O profesoară orădeană de limba și literatura română a fost nominalizată în Top 50 Global Teacher Prize – “Oscarul din Educație” pentru profesori merituoși din întreaga lume, în valoare de…
Vezi articolul

Joi, 5 octombrie, zi liberă pentru elevi, profesori și angajații din Învățământ. Ziua Educației este nelucrătoare prin Contractul colectiv de muncă

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului…
Vezi articolul

PROIECT Concursul de rezidențiat are loc pe 17 noiembrie 2024. Candidații se pot înscrie până pe 22 octombrie la DSP – ce conține dosarul / Toți medicii specialiști, stomatologii și farmaciștii plătesc taxă la a doua specializare

Concursul de intrare în rezidențiat 2024 pe loc sau pe post ar urma să aibă loc pe 17 noiembrie, potrivit proiectului de ordin de ministru și metodologiei de concurs puse…
Vezi articolul

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până pe 23 martie – termen dat de premierul Ciucă / Proiectele intră în circuit de avizare la nivelul guvernului

Cele două proiecte de legi ale educației, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior, ar trebui aprobate în Guvern până la data de 23 martie, a anunțat premierul României, Nicolae…
Vezi articolul