Aproape toți coordonatorii județeni ai programului de ore remediale cu finanțare europeană de 30 de milioane de euro sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene și au fost singurii candidați pe post – document

3.100 de vizualizări
Măsura sălii de detenție
Foto: Pexels.com
Aproape toți coordonatorii județeni (41 din 42) din cadrul Programului național de educație remedială sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene, potrivit unui document publicat de Romaniacurata.ro. Potrivit sursei citate, în 32 de județe, la concursul pentru ocuparea funcțiilor de coordonatori județeni a fost un candidat pe un loc, iar în celelalte cazuri, cu o excepție, contracandidații s-au retras și proba de interviu nu a mai avut loc.

Sursa menționată precizează că, potrivit cererii de finanțare, managerul proiectului e remunerat cu 80.640 de RON pentru 6 luni de proiect, iar bugetul prevede o sumă de 986.840 de RON pentru salariile celor 42 de coordonatori județeni). În plus, proiectul mai prevede 756.000 de lei pentru 10 plata unui număr de 10 coordonatori naționali/regionali și 3,6 milioane lei pentru salariile a 108 experți județeni.

Potrivit sursei menționate, din cei 42 de coordonatori județeni, 8 sunt inspectori școlari generali, iar 15 – inspectori școlari generali adjuncți.

Detalii despre ce fac aceștia și documentul integral – aici.


3 comments
  1. Profesorii care susțin orele remediale primesc aprox. 57 lei/oră NET. În spatele lor sunt sute de hârtii și situații cerute de coordonatori. Orele remediale au fost plătite doar pentru prima lună în care s-au desfășurat.

  2. Ce surpriză!
    Asta se întâmplă din 2007 de când au venit primele fonduri europene.
    Valabil si pt inspectorii din Minister.
    E si ,,normal”.
    Managerul/Coordonatorul de proiect/formatorii primesc cel puțin 60 euro/oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea condusă de fostul ministru Sorin Cîmpeanu – trei chemări în judecată în două săptămâni, pentru că nu a răspuns unor solicitări de informații de interes public, anunță jurnalista Emilia Șercan

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), condusă de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost de două ori chemată în judecată, în ultimele două săptămâni,…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Academicianul Mircea Dumitru – propus la conducerea Consiliului responsabil cu atestarea titlurilor universitare, CNATDCU, pentru mandatul 2024-2028 / Alți trei membri ai Academiei Române – Marius Andruh, Dumitru Murariu și Nicolae Zamfir – propuși vicepreședinți

Patru reprezentanți ai Academiei Române sunt propuși să dețină conducerea Consiliului General al CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, pentru mandatul 2024-2028, potrivit listei de propuneri pentru componența Consiliului…
Vezi articolul