Aproape o treime dintre tinerele femei (20-34 de ani) din România nu sunt nici angajate, nici nu urmează o formă de educație. În cazul bărbaților, rata este de doar 11%, sub media europeană

298 de vizualizări
Foto: captură Eurostat
Statistica Eurostat arată că acest fenomen – tinere femei neangajate care nu urmează o formă de educație – este comun sudului și estului Europei, în Italia și Grecia situația fiind chiar mai proastă decât în România, Ungaria, Cehia sau Polonia, potrivit Biziday. La nivel european, media persoanelor tinere care nu sunt nici angajate nici în școală (NEET) este de 21,5% pentru femei și de 13,8% pentru bărbați.

Cea mai mare discrepanță o oferă Cehia, cu doar 5,6% dintre bărbații tineri aflați în situația de a nu avea de lucru și de a nu fi în școală, față de un procent de 30% în cazul tinerelor femei. Italia, în schimb, are cea mai proastă situație pe ambele sexe, cu 24% dintre tinerii adulți și 35% dintre femeile de până în 34 de ani, fără slujbă și fără a fi prinși într-un sistem de instrucție. Situația este mult mai echilibrată în Germania, Olanda, Elveția și în țările nordice.

Eurostat mai arată că situația tinerilor a fost agravată de pandemie, cei mai afectați fiind cei din categoria 25-29 de ani. De altfel, 2020 a întrerupt un ciclu de șapte ani în care procentul tinerilor din Europa care nu aveau nici serviciu, nici nu urmează vreo școală, a scăzut permanent.

Citește și: Analfabetismul științific al “României Educate”: Probleme metodologice grave semnalate de cercetătorul Dacian Dolean

Foto: captură Eurostat


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele reduse pentru obținerea titlurilor didactice în Drept și restricțiile mai slabe pentru prevenirea conflictului de interese în cazul atestatului de abilitare – confirmate prin decizie definitivă a Înaltei Curți / Hotărârea vine în momentul în care Ministerul Educației pregătește noi norme în aceste domenii

O decizie de acum doi ani a instanței, ce elimina o parte dintre standardele minimale pentru conferirea titlurilor didactice în domeniul Dreptului și înlătura o măsură de prevenire a conflictului…
Vezi articolul

Premierul Nicolae Ciucă: Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere / Termen 15 septembrie pentru rezolvarea chestiunilor legate de manuale și de transportul elevilor

“Am stabilit ieri ca ministerul Educației împreună cu președinții Consiliilor Județene să avem o soluție până la 15 septembrie” în chestiunea manualelor școlare și în cea a transportului elevilor, a…
Vezi articolul

Ce ținte are guvernul Cîțu la capitolul Digitalizare, în planul de guvernare: competențe digitale pentru populație în ansamblul ei, “autostrăzi informaționale” între instituții, hub-uri regionale de inovare. Accent pe “eficiență”

“Educația digitală” este una dintre cele patru axe strategice pentru un proces de “digitalizare accelerată”, alături de administrația digitală, economia digitală și societatea digitală, potrivit capitolului referitor la acest domeniu…
Vezi articolul