Aproape 400 de elevi și profesori încep miercuri, 17 aprilie, Olimpiada Națională de Limba română de la Slatina. Participanții vor fi cazați la hoteluri și susțin proba scrisă vineri

4.089 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Aproape 400 de elevi şi profesori sunt aşteptaţi începând de miercuri la Slatina, unde în perioada 17 – 21 aprilie va avea loc Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română (OLLR) pentru elevii de gimnaziu, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului, Adrian Bărbulete, transmite Agerpres.

„Sunt aşteptaţi 309 elevi din toată ţara, toţi cei care s-au calificat la această fază naţională. Ei vor fi însoţiţi de profesori din fiecare judeţ, 46 de profesori şi bineînţeles că va veni şi Comisia naţională, formată din 47 de profesori”, a spus inspectorul general.

Potrivit lui Bărbulete, motivul pentru care judeţul Olt organizează etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română este că județul are un număr mare de elevi olimpici la diferite discipline:

  • „A fost ales judeţul Olt având în vedere disponibilitatea noastră de a organiza o astfel de olimpiadă, în al doilea rând, încrederea Ministerului Educaţiei că totul se va desfăşura conform regulamentelor şi în condiţii foarte bune, pentru că am mai organizat şi anul trecut Olimpiada Naţională la Ştiinţele Pământului şi s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, fedbackul în ţară a fostul unul pozitiv şi e o bucurie şi pentru noi să putem să facem acest lucru”.

Șeful ISJ Olt a mai declarat, citat de Agerpres, că găzduiește în premieră faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română. „Avem şi noi elevi cu rezultate deosebite, numărul de olimpici contează foarte mult, iar noi, în Olt, avem un număr foarte mare de olimpici, din ce în ce mai mare de la an la an, copii îşi dau interesul, profesorii sunt alături de ei, fac pregătire cu lotul”, a declarat presei Bărbulete.

Participanţii la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii din clasele gimnaziale vor sosi la Slatina începând de miercuri, iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, la Palatul Copiilor din Slatina. Vineri elevii vor susţine proba scrisă a competiţiei.

Pentru a le oferi condiţii optime elevilor şi profesorilor care participă la competiţie, organizatorii le-au rezervat locuri la hotelurile din Slatina, conform sursei citate.

„Au fost ocupate majoritatea locurilor de cazare din Slatina. Ministerul Educaţiei ne-a alocat o sumă de cazare şi masă pentru fiecare participant şi noi, la rândul nostru, am căutat sponsori, am discutat cu instituţii şi cu oameni care au vrut să fie alături de această olimpiadă şi au completat ceea ce Ministerul Educaţiei ne-a oferit. Întotdeauna poţi să faci condiţii şi mai bune”, a mai spus șeful ISJ Olt.

„Noi am preferat să ducem aceşti copii şi profesori la hoteluri, adică să nu-i mai ducem la internate din liceele noastre, pentru că acolo sunt altfel de condiţii, ei au nevoie de linişte, să nu fie aglomerat, fiecare să aibă camera lor, să fie condiţii optime. Le oferim şi o excursie la Caracal, un spectacol de teatru tot acolo, avem sponsorizare, îi ducem cu autocare la Caracal, la Teatrul Naţional, unde vor fi împărţiţi în două serii, deoarece sala nu are capacitate atât de mare, în timp ce o serie va fi la spectacol, pentru cealaltă serie va fi organizată altă activitate“, a completat Bărbulete, citat de Agerpres.


7 comments
  1. Exista o transparenta pentru aceste “donatii”, de unde vin, in ce sume, cum s-au cheltuit?
    Vise taica, vise!
    Cand partidul te numeste pentru “merite deosebite” nu te mai incurci in detalii de acestea!
    Banii luati periodic de directori, prin “convingere” de la profesori pentru diverse activitati ale scolilor cum sunt justificati legal?
    Vai, de ce pun atatea intrebari?
    Aceste lucruri sunt acoperite bine-bine, sub presul putred al educatiei din Romania!

  2. A cauta sponsori inseamna cumva ca profesorii de limba romana s-au ingramadit sa cotizeze?
    Vai, nu se poate asa ceva….

    1. da, a mai cerut un director bani pentru renovarea unui sediu de la profesori…cică donații…nu i mai satura de funcții…

  3. Povesti…
    Am auzit ca anii trecuti profesorii ar fi facut cheta ”voluntar” ca sa acopere costuri ale unor olimpiade si ca ar fi o practica ca directori zelosi sa isi ”convinga” colegii sa dea bani pentru diferite activitati.
    Oare cat va mai continua?

    1. Da, este o practică a unor directori de a “propune” profesorilor să “cotizeze” pt diferite activități din școală.
      Majoritatea profesorilor din școală se și conformează pe loc ( sunt uniți, sic!).
      Cine nu crede, nu știe sau nu a fost pus în această situație.

      1. Pe la liceele/scolile din Slatina se organizeaza tot felul de activitati la care profesorii sunt indemnati de directori sa cotizeze “voluntar” pentru buna desfasurare a acestora. Directorii care ajuta si oamenii lor sunt beneficiarii, ceilalti sunt cotizantii, E bine sa nu te pui rau cu sefii, nu?

      2. Sindicatele profesorilor din Olt spun ceva, sau sunt ca de obicei mana in mana cu sefii? E normal ca profesorii sa plateasca din salariul propriu actiunile ministerului? E posibil sa se finanteze tot felul de activitati din salariile cadrelor didactice?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Silvia Mușătoiu, directorul Liceului Șincai, nu vrea să semneze contractul modificat de Primar: ”Sigur că vreau să cheltuim banii după bunul nostru plac, bunul nostru plac nu percepe comisioane la contracte”

De când a câștigat concursul de director al Colegiului Gheorghe Șincai din București, Silvia Mușătoiu a confirmat pentru Edupedu.ro că a refuzat semnarea contractului de management administrativ-financiar cu primarul sectorului…
Vezi articolul

VIDEO Ludovic Orban: Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet. În școli va fi necesar portul măștii atât pentru profesori, cât și pentru elevi și personalul auxiliar. Acolo unde e posibilă despărțirea elevilor prin plafoane de plexiglas, este important să se realizeze

Aproximativ 20% din școli nu sunt conectate la internet, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a precizat că obiectivul pe care Executivul și-l impune este să asigure “conexiunea la internet…
Vezi articolul

Profesoară, despre echipamentele pentru testarea standardizată: Nu am cum să furnizez echipamente și conexiune pentru toți elevii / Directorul companiei care deține platforma: Să-i roage pe copii să vină cu telefonul propriu / Ministrul Cîmpeanu spunea recent că “ne-am asigurat că toți acești elevi vor avea acces la aceste dispozitive electronice”

O profesoară a semnalat că în școala în care predă nu există echipamente pentru toți elevii care vor susține testarea standardizată, deși ministrul Educației a declarat săptămâna aceasta la TVR…
Vezi articolul