Aproape 3.000 de elevi din București vor continua să învețe online – prefectul Capitalei, Alin Stoica

9.332 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
În total, 2.922 de elevi vor continua să învețe online și după ce se deschid toate școlile din Capitală pentru ore în format fizic, a anunțat prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, scrie News.ro. Este vorba de elevii din cinci școli care nu permit participarea la ore cu prezență fizică din motive de infrastructură.

Mai exact, 157.143 de copii pot participa cu prezenţă fizică în şcoli, 115.575 pot participa online, dintre care, din motive de infrastructură, cinci unităţi de învăţământ vor continua învăţământul online, respect un număr de 2.922 de elevi, a precizat Alin Stoica.

De asemenea, 43 de elevi confirmaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavirus şi 31 de clase sunt suspendate, iar 20 de persoane din personalul din învăţământ sunt confirmate cu COVID-19.

Amintim că incidenţa infectării cu coronavirus în Capitală, luni, este de 0,94 la mie. „Referitor la şcoli, dacă rămâne trendul descendent pentru rata de infectare, atunci vom avea mâine şedinţa CMBSU, în condiţiile în care astăzi va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Intrarea în vigoare ar putea fi miercuri, cel mai devreme”, a mai spus Alin Stoica.

Toți elevii din București, inclusiv cei din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a vor reveni cel mai probabil miercuri la școală, a declarat astăzi ministrul Educației pentru Edupedu.ro. „Este posibil ca de miercuri să se meargă la școală, în funcție de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Noi am dat prin modificarea ordinului comun posibilitatea să se deschidă, dar asta nu înseamnă că e o obligativitate”, a precizat Cîmpeanu.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Care sunt cele cinci școli din Bucuresti care nu permit participarea la ore cu prezență fizică din motive de infrastructură? Ce se preconizează cu ele? În septembrie elevii vor avea unde învăța?

  2. Câmpeanu sa nu o mai ia cu hora înainte!
    Nu ce spune, sau ce vrea el trebuie sa devina realitate.
    Sa lase copiii și profesorii în pace, sa termine liniștiți anul școlar PRELUNGIT ARTIFICIAL tot de inspirația lui Campeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Activitate în cadrul programului „Școala Altfel”: Elevii unei școli din București au mers la piață și au cumpărat fructe și legume / Învățătoare: „Am vrut ca ei să înțeleagă importanța produselor locale și a susținerii producătorilor autohtoni. Activitatea a avut și o componentă legată de educația financiară”

Elevii clasei a III-a de la o școală din București au făcut cumpărături la piață, activitatea fiind organizată în cadrul programului național „Școala altfel”, scrie G4Food.ro. Acest program își propune…
Vezi articolul

Când apelez la profesorul consilier școlar, psihoterapeut sau psihiatru? Mircea Miclea: Dacă vrei să rezolvi o problemă a unui copil, trebuie să implici toți oamenii care ar putea să îl schimbe. Prezența părinților este esențială

Când apelez la profesorul consilier școlar, psihoterapeut sau psihiatru pentru problema unui elev? „Primul nivel sunt probleme pe care le pot rezolva profesorii la clasă, al doilea nivel sunt problemele…
Vezi articolul

USR cere ministrului Educației Ligia Deca “să rescrie din temelii legile Educației, nu să protejeze impostorii și plagiatorii” / “Adresându-se șefilor de partid, unii dintre ei cu plagiate evidente, Ligia Deca nu face decât să se îndepărteze de dezideratul României Educate” – senatorul USR Ștefan Pălărie

USR cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să rescrie cu adevărat din temelii cele două propuneri de modificare a legilor Educaţiei, astfel încât ele să asigure cadrul etic necesar modernizării procesului…
Vezi articolul