Marți, 28 martie, la simularea probei obligatorii de profil din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), 118.010 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, transmite Ministerul Educației. Elevii au avut de ales Istorie sau Matematică.
- Consultă aici subiectele la Istorie, simulare BAC 2023. Elevii au avut de scris un eseu despre evoluția spațiului românesc în secolele al XIII-lea – al XVIII-lea
“La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, desfășurată astăzi, 28 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), 118.010 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 13 elevi”, potrivit ministerului Educației.
La proba de limba și literatura română, nu s-au prezentat ieri peste 27.000 de elevi.
Calendarul următoarelor probe:
- 29 martie 2022: proba E)d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
- 30 martie 2022: proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.
Comunicarea rezultatelor este programată în data de 6 aprilie 2023.
Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.
Foto: © Noipornpan | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
La ce subiecte complicate le dați, sa nu mire ca veti rămâne in cativa ani cu clasele goale si profesori șomeri. Ce eforturi fac parintii la ce grea e viata sa ii tina in scoala ar trebui da fiti atenti ca vor rămâne scolile depopulate.