Aproape 1600 de copii ucraineni sunt înscriși ca audienți în școli și grădinițe din România, cu aproape 600 de copii mai mulți față de săptămâna trecută

355 de vizualizări
Foto: © Tatyana Gladskikh | Dreamstime.com
Potrivit datelor centralizate săptămânal de ministerul Educației, vineri, 15 aprilie erau 1.588 de copii ucraineni repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe.
  • În urmă cu o săptămână, în data de 8 aprilie 2022 erau 1.497 de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe din România

În ultima săptămână au fost înscriși încă 591 de copii refugiați din Ucraina, în grădinițe și școli din țara noastră. În total, în data de 15 aprilie, potrivit datelor centralizate de ministerul Educației, sunt 1.588 de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe (din care 566 de prescolari și 1.022 de elevi).

Sunt depuse în total 1.900 de cereri pentru înscrierea ca audienți (din care 622 de preșcolari și 1.278 de elevi), mai precizează ministerul Educației.

Cel mai mare număr de copii ucraineni au cerut să continue procesul educaţional în şcoli româneşti după curriculum ucrainean, caz în care este extrem de important sprijinul logistic (săli de clasă, materiale didactice, acces internet şi echipamente IT), spunea ministrul Sorin Cîmpeanu.

Este șituația de la Colegiul “Mihai Viteazul” din București, unde învață 264 de elevi ucraineni de clase primare în clase speciale unde predau profesori ucraineni. Ministrul Educației spune că vrea să extindă acest model de predare.

Ministerul Educației pune la dispoziție profesorilor ucraineni, manualele de comunicare în limba maternă, clasa I-a, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a și clasa a VI-a.

Părinții refugiați din Ucraina care vor să-și înscrie copiii la școlile și grădinițele din România trebuie să trimită / depună o cerere, atât în format letric, cât și în format electronic, la inspectoratul școlar județean.

Copiii neînsoțiți care vin din Ucraina pot fi înscriși la școlile și grădinițele din România ca audienți de către reprezentantul autorității competente/coordonatorul Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți.

Citește și: DOCUMENT Materiale didactice în limba ucraineană pentru elevi de clasele I-VI, puse la dispoziție de ministerul Educației și alte resurse pentru profesori și cercetători din Ucraina, prin Comisia Europeană 

Foto: © Tatyana Gladskikh | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții SNSPA învață în format online până la finalul semestrului II, adică până în 3 iunie, a decis Senatul Universității / Examenele se vor susține cu prezență fizică, iar SNSPA va veni în sprijinul studenților pentru a găsi soluții pentru cazarea acestora

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința din 18 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfășurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la…
Vezi articolul

UPDATE VIDEO Caz grav de bullying într-o școală din Timiș. O adolescentă cu nevoi speciale, batjocorită de două colege care o trag de păr, o imobilizează și o lovesc. Poliția a deschis dosar penal. Cîmpeanu: Corpul de control al inspectorului general de Timiș este în școală / Directorul a fost demis

Un dosar penal a fost deschis în cazul unei noi situații de bullying care a avut loc într-o școală din Timiș, incidentul fiind filmat de colegii elevei de 15 ani…
Vezi articolul