Aproape 100 de soluții digitale pentru școală, puse la dispoziție gratuit de companiile edtech din opt țări nordice, pe platforma comună TeachMillions

3.388 de vizualizări
Platforma TeachMillions / Sursa: Teachmillions.com
Câteva zeci de companii din sectorul tehnologiei educației, din statele nord-europene, au lansat o platformă comună prin care pun gratuit la dispoziția tuturor elevilor și profesorilor interesați, din întreaga lume, aproape 100 de aplicații și instrumente digitale de învățare și predare. După ce Estonia a avut o primă inițiativă în acest sens, mai multe țări nordice au început să colaboreze la sfârșitul lunii martie și să ofere asemenea soluții în comun, iar acum au lansat platforma TeachMillions.com, în care toată oferta lor este disponibilă la un loc.

Aici sunt disponibile aplicații în multe limbi internaționale sau de circulație regională. Româna nu e disponibilă, pe moment, în aplicațiile oferite, dar autorii spun că pot fi contactați pentru a verifica dacă pot fi actualizate aplicațiile. În plus, foarte multe sunt în limbi de largă circulație, precum engleza, franceza sau germana.

Soluțiile oferite, de la aplicații de desenat până la instrumente de exerciții matematice sau de învățat limbi străine, sunt împărțite pe categorii: preșcolari, școală primară și gimnaziu, liceu, școli vocaționale, învățământ superior, ONG-uri. Există și soluții de contact pentru consultanță în domeniul tehnologiei educaționale. Iar pe platformele participante sunt disponibile, de asemenea, webinarii.

Companiile participante la această inițiativă provin din Norvegia, Islanda, Suedia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania. Președintele forumului EdTech N8 (ce acoperă cele opt țări nordice), Mart Aro, este citat într-un comunicat transmis EduPedu.ro că toate soluțiile vor fi disponibile gratuit până la sfârșitul crizei Covid-19.

  • Instrumentele pot fi accesate și pe platformele participante din fiecare țară N8, precum 99math din Estonia, Koulu.me din Finlanda, EdTechDonor din Danemarca, Hjelpskolen din Norvegia

Citește și: Învățare de acasă: Estonia, țara europeană nr. 1 la testele PISA, pune gratuit la dispoziția altor țări soluțiile sale de educație digitală / Care sunt acestea

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro
  • Conținutul editorial este dezvoltat de echipa Edupedu.ro și nu reflectă opiniile și viziunea sponsorilor noștri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tarantule, viermi și insecte – atelier interactiv cu viețuitoare reale, pentru copii, pe 17 septembrie. Tot pentru duminică, locuri limitate și la „Natura luminii“, atelier de experimente fascinante pentru descoperirea fenomenelor optice (P)

Ai copii și vrei să învețe știință prin experimente? LearnGate te așteaptă cu el/ei, în 17 septembrie cu două ateliere noi de fizică și biologie. Atelierele sunt interactive, susținute de…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru elevi dezavantajați, inițiativă ce ar putea fi “tergiversată” deoarece “guvernul nu a susținut-o”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Președintelui României, într-un comunicat transmis vineri, să promulge legea privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, proiect adoptat…
Vezi articolul

Admitere 2023, sesiunea de toamnă la Universitatea Româno-Americană: înscrieri online până pe 17 septembrie sau în campus între 4 – 17 septembrie 2023, concursul are loc pe 19 septembrie. Sunt scutiți de plata taxei la programele cu predare în limba română – primii 20% la licență și primii 10% la masterat (P)

Pentru sesiunea de Admitere din Septembrie 2023, înscrierile se pot face online, până pe 17 septembrie 2023 (ww.rau.ro) sau în campus, între 4 – 17 septembrie 2023 (Bd. Expoziției 1B,…
Vezi articolul