Aproape 1.500 de tineri români vor putea obține un permis gratuit de călătorie cu trenul prin Europa, într-o nouă rundă a programului DiscoverEU 2024

328 de vizualizări
Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com
Tinerii români de 18 ani se pot înscrie pentru a obține unul dintre cele 1.475 de permise gratuite de călătorie alocate la nivel național prin programul DiscoverEU, pentru călătorii cu trenul în Europa, potrivit unui comunicat de presă. Sunt eligibili tinerii născuți între 1 ianuarie 2006 și 31 decembrie 2006.

Este vorba despre a doua rundă pe 2024 a programului DiscoverEU, rundă în care, pentru țările membre și cele asociate programului Erasmus+, Comisia Europeană pune la dispoziție un total de 35.500 de permise de călătorie.

Perioada de înscriere este 2 octombrie – 16 octombrie (ora 13.00, ora României). Tinerii care vor fi selectați dintre cei care se vor înscrie vor putea efectua călătorii în perioada 1 martie 2025-31 mai 2026.

Potrivit comunicatului:

  • Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret.
  • Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. 
  • Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile. 
  • Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, cei care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU. 
  • Tinerii care vor fi selectați vor putea beneficia de sesiuni de pregătire înainte de plecare din partea Agenției Naționale Erasmus+ (ANPCDEFP), iar în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări.
  • Includerea este una dintre prioritățile programului Erasmus+, astfel încât participanții cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pe parcursul călătoriei lor. 

Detalii despre această rundă a programului DiscoverEU – în anunțul Comisiei Europene.

Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, spune că impactul bugetar al creșterilor de salarii aprobate de Guvern în ultima lună e de 4 miliarde de lei. Asta înseamnă că Guvernul Ciucă a angajat cheltuieli duble față de cele pentru salariile din Învățământ, iar pe „surse” susține că nu mai are bani să dea celor din școli

Discurs dublu la Guvern, în declarațiile oficiale și cele pe surse, referitoare la disponibilitatea resurselor pentru cererile angajaților din Învățământ. Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat la briefingul de presă…
Vezi articolul

Ludovic Orban îl somează pe ministrul Educației să le pună primarilor la dispoziție clădirile care au fost școli, cu 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic / Niciun cuvânt despre clădirile pe care primarii să le ofere unităților de învățământ pentru distanțare, din septembrie

Solicitare electorală a premierului Ludovic Orban, cu doar 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic. “Să vă aplecați cu mai mare seriozitate pe solicitările autorităților locale privitoare la…
Vezi articolul