Aproape 1.500 de permise gratuite de călătorie cu trenul în Uniunea Europeană, puse la dispoziția tinerilor din România în prima rundă a programului DiscoverEU pe 2025

800 de vizualizări
Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com
Un număr de 1.485 de permise de călătorie cu trenul sunt alocate pentru tinerii din România care doresc să exploreze astfel Europa, în cadrul primei runde a programului DiscoverEU pe 2025, potrivit unui comunicat de presă. Permisele gratuite de călătorie sunt oferite tinerilor născuți între 1 iulie 2006 și 30 iunie 2007.

Perioada de înscriere în program este 2 aprilie 2025 (13.00 ora României) – 16 aprilie 2025 (13.00 ora României). Permisele vor putea fi folosite pentru călătorii în intervalul 1 iulie 2025 – 30 septembrie 2026.

Potrivit comunicatului citat, Comisia Europeană oferă în total, în cadrul acestei runde, 36.000 de permise de călătorie cu trenul, fiind tinerii născuți în anul menționat, rezidenți în statele membre UE sau într-o țară terță asociată programului Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Comunicatul precizează:

  • „Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret. Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși. Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile. ”
  • „Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, cei care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU.”

Cei care vor fi selectați vor putea beneficia de pregătire înainte de plecare din din partea Agenției Naționale Erasmus+ (ANPCDEFP). Aceasta precizează că în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări.

  • Participanții cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pe parcursul călătoriei lor.

Inițiativa DiscoverEU, lansată în 2018 și inclusă ulterior în programul Erasmus+, a primit în ultimii 7 ani peste 1,5 milioane de aplicații pentru circa 355.000 de permise oferite.

Foto: © Worawee Meepian | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT OFICIAL Dispar after school-urile din lista centrelor închise pentru 14 zile. Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență: Se suspendă temporar activitățile față în față din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar. Vezi greșelile din hotărâre

“Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față, din creșe, ciclul gimnazial, preuniversitar și universitar cursurile desfășurându-se online (scenariul 3)” – prevede hotărârea oficială a Comitetului Municipiului…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai – scrisoare deschisă către premierul Cîțu: E nevoie de schimbări fundamentale pentru relația dintre universități și mediul socio-economic / Cinci soluții propuse

Universitățile și mediul socio-economic au nevoie de schimbări “fundamentale” în  legislația care acoperă legăturile dintre cele două medii – de la măsuri care să permită angajarea fondurilor dobândite direct din…
Vezi articolul

DOCUMENT Măsurile cerute de mediul de business și societatea civilă pentru viitoarea lege a educației / Aceste obiective „vor fi transpuse în legea educației prin norme imperative” – susține Alianța „O voce pentru educație”

Un document de 100 de propuneri de „politici”, care vizează toate capitolele de reformă stabilite de proiectul România educată, a fost lansat joi de alianța „O voce pentru educație”. Potrivit…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Competențele dobândite din învățarea informală și nonformală, alături de competențele formale, trebuie să fie certificate și recunoscute pe piața muncii / Curriculumul la decizia școlii trebuie să constituie un procent mai mare din numărul total de ore

Competențele dobândite din învățarea informală și nonformală, alături de competențele obținute din învațarea formală, trebuie să fie certificate și recunoscute pe piața muncii, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul