Aproape 1.000 de preșcolari sau elevi din județul Botoșani au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. 6.000 de copii din județ sunt acasă doar cu un singur părinte

188 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com – Altanaka
Aproape 1.000 de preşcolari sau elevi din judeţul Botoşani au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite Agerpres.

Statisticile IŞJ arată că numărul total al preşcolarilor şi elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096. De asemenea, din totalul celor 61.780 de preşcolari şi elevi înscrişi în sistemul de învăţământ din Botoşani, 923 dinte ei au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

  • În acelaşi timp, numărul total preşcolari şi elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

“Comparativ cu anul 2020, când erau în evidenţe 5.070, acum sunt peste 6.000 de copii care sunt lipsiţi de afecţiunea şi supravegherea părinţilor”, se precizează într-un comunicat al IŞJ Botoşani.

  • Conducerea IŞJ subliniază că, pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, Inspectoratul Şcolar are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociaţia “Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură” din cadrul Programului Operaţional Capital Uman.

Astfel, programul-pilot stimulează participarea la educaţie a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preşcolarilor şi elevilor din judeţul Botoşani la un sistem educaţional inovator şi de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023, mai informează sursa citată.

Foto: © AltanakaDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea psihologică a unui profesor, explicată de președintele Colegiului Psihologilor din România: Se face un screening cu privire la aptitudinea pentru a profesa

Edmond Cracsner, președintele Colegiului Psihologilor din România, spune că evaluarea psihologică a profesorilor este periodică, anuală, potrivit legii Educației: „În evaluarea aceasta psihologică sunt multiple aspecte ce sunt inventariate, aspecte…
Vezi articolul

Andreas Schleicher, expert OECD: Meseria de profesor trebuie să fie și atractivă intelectual, nu doar financiar / Germania, țară cu cele mai mari salarii din OECD, se confruntă cu aceeași lipsă de personal didactic pe care o vedem în România

“Nu doar salariile trebuie să conteze atunci când vorbim de atractivitatea meseriei de profesor”, a subliniat Andreas Schleicher, expert OECD, în cadrul unei dezbateri privind rezultatele PISA 2022 pentru România,…
Vezi articolul

Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat / Educația va primi 3,7 miliarde de euro prin PNRR / În administrația publică revine repartiția funcționarului la instituția care are nevoie de el

Nu va mai crește anvelopa bugetară a salariilor la stat, a declarat de la Guvern ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ședința Executivului. „Legea salarizării în administrația publică: vom avea…
Vezi articolul

Rafila: S-a folosit acest pretext, că deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri / Studiile arată că nu influențează semnificativ evoluția epidemiei / Sănătatea mintală a copiilor nu a fost pusă niciodată în balanță

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că afirmațiile de tipul „deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19” nu sunt altceva…
Vezi articolul