Aplicație online pentru preluarea feedback-ului prin formularul Ministerului Educației, pusă gratuit la dispoziția profesorilor și școlilor pentru colectarea opiniilor elevilor la finalul acestui semestru

7.374 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Aplicația online Teleskop, specializată în preluarea feedback-ului, va fi pusă gratuit la dispoziția școlilor și profesorilor care vor să preia feedback-ul elevilor din clasele V-XII despre activitatea cadrelor didactice, prin formularul Ministerului Educației, la finalul acestui semestru, anunță fondatorii aplicației într-un comunicat primit de Edupedu.ro.

„Aplicația de feedback Teleskop vine în sprijinul școlilor la final de an pentru preluarea feedback-ului elevilor. Punem la dispoziție sistemul de generare de formulare cu link-uri/coduri unice”, potrivit comunicatului citat. 

„În aceste săptămâni școlile preiau feedback-ul elevilor cu formularul semestrial din Metodologia Ministerului Educației. Ne dorim să venim în sprijinul celor care aleg să facă procesul online și care vor să economisească timp și resurse”, se mai arată în comunicat. 

Redăm comunicatul Teleskop:

“Aplicația Teleskop s-a lansat în 2019 cu intenția de a susține școlile/profesorii în preluarea mai eficientă a feedback-ului elevilor. Propunem un mecanism simplu de distribuire a formularelor către elevi, confidențialitatea conturilor și o experiență plăcută de utilizare. Credem că soluțiile digitale care asigură preluarea rapidă și în siguranță a feedback-ului pot sa contribuie ca acest proces să fie mai ușor de integrat și mai relevant. Pentru că principala caracteristică a feedback-ului este aceea de a transmite un mesaj propriului profesor, aplicația Teleskop nu are opțiunea ca un profesor să aplice formulare pentru alt profesor.

Școala își poate activa însă un cont instituțional / de școală, de unde se pot descărca pdf-uri și unde este activat formularul oficial, putând genera de aici formulare cu numele și clasa fiecărui profesor. Link-urile pot fi transmise acestuia în timp real, chiar în timpul orelor acestora, rata de răspuns fiind astfel mai bună. Elevii primesc așadar link-ul de la profesorul propriu, micșorându-se astfel riscul de confuzii/suprapunere de răspunsuri. 

Rezultatele sunt preluate și ajung aproape instantaneu la instituție și apoi la profesor (prin redirecționarea pdf-urilor), urmând ca fiecare școală să administreze rezultatele după procedura internă pe care o decide. Nu în ultimul rând, fiecare formular are un cod unic de 11 cifre care este vizibil pe tot parcursul procesului si care rămâne setat alături de celelalte date de identificare.

Pașii de urmat sunt exemplificați aici: http://bit.ly/pitchTeleskop

Conturile instituționale ale școlilor se activează de către directorul școlii scriind un email la office@teleskop.ro

Foto: Technology photo created by freepik – www.freepik.com


2 comments
  1. Nu mai pot io de fisa voastra de feedback. Sunt atatea probleme inportante in educatie si voua va arde de tampenii

  2. Minunat!
    Ministerul inventează noi hârtii dar digitalizarea o face o firmă privată. Gratuit!

    Suspectă coincidență!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul

13 ateliere practice pentru profesorii de la școlile de stat, organizate gratuit de profesorii unei școli private. Cum să te conectezi cu elevii, cum să comunici cu părinții, cum să te relaxezi

De miercuri 6 mai până pe 20 mai, profesorii școlii Avenor College organizează 13 ateliere practice destinate profesorilor de la școlile publice, anunță instituția într-un comunicat trimis Edupedu.ro. Profesorii vor…
Vezi articolul

Comisarul european pe Educație, poză fără Andronescu de la Reuniunea miniștrilor la București, după ce aceasta i-a lăsat să aștepte în picioare la poza finală

Comisarul european pentru Educație a publicat pe Twitter o fotografie de la reuniunea miniștrilor educației organizată la București, în care oficialii o așteaptă pe Ecaterina Andronescu. Potrivit surselor Edupedu.ro, ministrul…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Definitivat 2024. Subiectele și baremele de corectare pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate. Eseu despre poezia „Biografie” de Lucian Blaga, cerință pentru profesorii de Limba română

Subiectele și baremele de la Definitivat 2024 pentru profesorii din gimnazii și licee (clasele V-XII/XIII) au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului durat 4 ore, între…
Vezi articolul