Aplicația pentru table interactive prin care profesorul are controlul asupra ceea ce se întâmplă în clasa lui – VIDEO

Foto: Edupedu.ro

O mulțime de instrumente create special de către profesori și profesioniști în domeniul educației digitale pentru profesori – asta pot găsi cadrele didactice în aplicația VBoard, care acum a devenit aplicație nativă pe tablele interactive Samsung. Această aplicație revoluționează modul în care profesorii predau și interacționează cu elevii. Și poate cel mai important lucru este că „profesorul are controlul asupra ceea ce se întâmplă în clasa lui”, spune Marius Mazilu, fondatorul VBoard.ro.

„Un profesor își poate pregăti lecția de acasă, folosind biblioteca VBoard, integrând informații din PDF-uri, documente de pe internet și alte surse,” spune Mazilu, care a demonstrat în video de mai joc câteva dintre beneficiile aplicației native, plus lucrul cu instrumentele pe care le oferă aceasta.

Profesorii pot adăuga și organiza materialele didactice într-un singur loc. Evident că pot partaja și colabora pe materialele didactice, îmbunătățind astfel conținutul lecțiilor. Își pot crea lecțiile de pe telefon sau laptop ori calculator, sau chiar direct pe tablă, versatilitatea aplicației, care poate fi instalată sau accesată pe orice dispozitiv, fiind fereastra lor către o libertate deplină în crearea de lecții captivante pentru elevi.

VBoard convertește automat scrisul de mână în formule matematice formatate și care pot fi mutate oriunde pe ecranul tablei, pot fi mărite sau micșorate, suprapuse pe documente, teste sau jocuri didactice. AI convertește nu doar formule matematice, ci și formule pentru fizică, chimie, și altele,” adaugă Marius Mazilu.

Inteligența artificială interpretează și formatează scrisul de mână, economisind timp și îmbunătățind claritatea.

„VBoard este singura tablă din lume care oferă liniaturi specializate de tip unu și tip doi, aplicabile direct pe tablă cu un singur click,” spune Mazilu.

Profesorii pot arăta direct elevilor cum să scrie corect pe caietele liniate special.

Foto: VBoard.ro – liniatura speciala

„Fiind o aplicație web în cloud, putem avea o tablă într-o clasă și o tablă într-o altă clasă, colaborând pe aceeași lecție,” explică Mazilu.

„Evident, avem instrumente geometrice. Profesorul are control asupra a ceea ce se întâmplă în clasă, putând preda diferențiat și oferi exerciții personalizate pentru fiecare elev,” mai spune Marius Mazilu.

Foto: VBoard pe mobil

VBoard este un instrument revoluționar care transformă predarea tradițională într-o experiență interactivă și captivantă, spune fondatorul aplicației. Profesorii pot beneficia de o pregătire eficientă a lecțiilor, colaborare sporită, utilizarea inteligenței artificiale, și control complet asupra activităților din clasă.

Prin utilizarea acestei aplicații, profesorii pot crea lecții mai interactive, oferi feedback instantaneu și personaliza experiența de învățare, contribuind la o educație modernă și eficientă, mai arată creatorii aplicației.

Descoperiți și alte instrumente și utilizări ale VBoard pe site-ul aplicației.

Samsung Electronics Romania susține Educația digitală, consideră că digitalizarea în Educație nu este o opțiune, ci o necesitate și și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. În cadrul celui mai recent proiect de acest fel, SEED – Samsung Ecosystem for Education Development, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să își dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.

Foto: Edupedu.ro

Autoritățile centrale au recomandat ca echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, să fie „calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor.

Puteți citi aici și un ghid pentru unitățile de învățământDigitalizarea unei școli din trei perspective – a unui profesor, a unui director și a unui primar.

Citește și:
VIDEO Cristina Toader, profesor pentru învățământul primar: Tablele interactive ne ajută foarte mult în activitatea didactică, iar elevii sunt mult mai atrași – realizăm jocuri didactice, accesăm manualele digitale, fișe de lucru, lucrăm direct pe tablă, putem să edităm rapid
VIDEO Aproape toate clasele au fost dotate cu table interactive și un kit de instrumente digitale la Școala Gimnazială Siriu, din județul Buzău / Adelina Drăgoi, profesor pentru învățământ primar: Suntem spre final de an școlar și pot spune că 40% din timp lucrăm pe tablă, 60% pe manual, auxiliar și caiet
VIDEO Pe apelul de dotări, de exemplu, nu aduc în școală ceva doar de dragul de a aduce. Îmi doresc să aducem produse de calitate, pe care copiii noștri să poată să le folosească, spune primarul comunei Țibucani / Parteneriatul școală-autoritate publică locală poate moderniza în mod real Educația
VIDEO Oră de istorie cu ajutorul instrumentelor digitale interactive – plan de lecție „Documente cu caracter constituțional” / Profesoara Nicoleta Zărnescu: Am realizat că învățarea devine un pic mai creativă și mai digerabilă
Digitalizarea unei școli din trei perspective – a unui profesor, a unui director și a unui primar – ghid pentru unitățile de învățământ
Exit mobile version