Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din școli a fost actualizată / A fost remediată funcționalitatea de calcul „majorare salarială”, potrivit Ministerului Educației

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

Foto: captura Edusal

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată, după cum a anunțat Ministerul Educației, potrivit inspectoratelor școlare. O noutate se referă că a fost remediată funcționalitatea de calcul „Majorare salarială”, potrivit documentului consultat de Eduepdu.ro. Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

„A fost actualizat algoritmul de calcul a zilelor de CO conform contract proporțional cu timpul efectiv lucrat. Astfel, dacă au fost persoane pontate cu ”Zile de absențe / Zile suspendare CIM”, numărul de zile de CO conform contract se calculează proporțional cu timpul efectiv lucrat și pentru acestea trebuie actualizată Planificarea de CO”, se arată în document.

O altă noutate se referă la faptul că a fost actualizat nomenclatorul de funcții pentru toate categoriile de personal.

Conform sursei citate, a„u fost realizate corecții pentru rapoartele Stat de plată, Stat de plată pe niveluri de învățământ, Fluturași” și „a fost remediată funcționalitatea de calcul ”Majorare salarială””.

Informații de context

La începutul lunii august au fost mai multe actualizări ale aplicației de salarizare, după ce au fost semnalate constant probleme de către secretarele și contabilii din școli.

Conform Ordonanței de urgență nr 57/2023, Guvernul trebuie să crească salariile de bază din Învățământ cu 1.300 de lei brut din luna iunie pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic.

De asemenea, ordonanța prevede că, de la 1 ianuarie, salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie, precum și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă.

„Art. III – (2) Grila de salarizare aplicabilă sistemului național de învățământ începând cu 1 ianuarie 2024 se stabilește pornind de la salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 pentru profesori debutanți/asistenți universitari.

(3) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din sistemul de învățământ de stat beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2024, de 50% din diferența stabilită între salariul de bază aflat în plată și salariul de bază stabilit prin grila de salarizare în vigoare la 1 ianuarie 2024.”

Exit mobile version