Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost din nou actualizată: valoarea indemnizației de hrană poate fi reglată pe niveluri de învățământ proporțional cu norma ocupată, dar cu totalul nu mai mare de 347 lei – printre modificări

33.453 de vizualizări
Foto: captură – EduSal
În aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată posibilitatea reglării pe niveluri de învățământ a valorii indemnizației de hrană, proporțional cu norma ocupată, potrivit unui document ajuns în școli. Conform sursei citate, totalul nu trebuie să fie mai mare de 347 de lei.

Conform surselor Edupedu.ro, la ora publicării acestui articol, aplicația centrală EduSal este oprită până vor fi remediate problemele.

Modificările aduse la versiunea 2.45.1 constau în: 

  • Actualizare mesaj la salvare planificare CO cu motivul ”OM7930 art.3 alin.2 lit.a” 
  • Actualizarea posibilității reglării pe niveluri de învățământ a valorii indemnizației de hrană, proporțional cu norma ocupata, dar cu totalul nu mai mare de 347 lei”, se arată în document.
Despre indemnizația de hrană

În decembrie 2024, sindicatele profesorilor solicită ministrului Educației ca aplicația de salarizare a angajaților din Învățământ să fie modificată pentru ca indemnizația de hrană să fie luată în calculul indemnizației de concediu de odihnă, potrivit unui document publicat de Sindicatul Învățământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara. Solicitarea a venit în contextul în care indemnizația de hrană nu intră în baza de calcul a indemnizației de concediu pentru profesorii și pentru personalului contractului plătit din fonduri publice și funcționarilor publici, după cum a decis luni, 16 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Indemnizația de hrană, pentru profesorii și angajații din Învățământ, se stabilește prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Conform documentului, indemnizația se acordă în cazul în care salariul lunar net format din drepturile salariale aferente funcției de bază, altele decât indemnizația de hrană, este până la 8.000 lei inclusiv.

  • Este vorba despre ordinul nr. 4.441 din 15 mai 2024, privind acordarea indemnizației de hrană personalului din sistemul de învățământ de stat.

Într-o informare transmită în teritoriu, liderul sindical Marius Nistor a precizat că „la stabilirea plafonului de 8000 de lei net nu se ia în calcul și indemnizația de hrană; atât timp cât salariul net aferent funcției de bază este până la 8000 lei net inclusiv, salariatul trebuie să primească indemnizația de hrană”.

Citește și:
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată pentru anul 2025. Au fost trimise indicații referitoare la aplicarea noilor reguli de acordare a concediului de odihnă pentru profesori și inspectori, conform cadrului legal
Sindicatele profesorilor cer ministrului Educației ca aplicația de salarizare a angajaților din Învățământ să fie modificată, pentru ca indemnizația de hrană să fie luată în calculul indemnizației de concediu de odihnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Lucrarea de licență și examenul de licență vor fi ambele obligatorii din nou, ca acum 10 ani, potrivit unui proiect de ordin de ministru pus în dezbatere de Ministerul Educației

O serie de modificări la metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire, licență/diplomă și disertație au fost publicate de Ministerul Educației în consultare luni seara, pe 2 decembrie.…
Vezi articolul

Directorul de examene și concursuri din CNPEE al Ministerului Educației, Sorin Spineanu-Dobrotă, suspendat și pus sub control judiciar încă 60 de zile / Profesorul e cercetat pentru agresiuni sexuale asupra elevilor

Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă, șef-serviciu examene și concursuri la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) al Ministerului Educației, este suspendat încă 60 de zile din funcție, transmite biroul…
Vezi articolul