Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată. A fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025

31.012 vizualizări
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ
Foto: captura Edusal
Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată, potrivit unui document ajuns în școli și consultat de Edupedu.ro. O noutate se referă la faptul că a fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025. Au fost actualizate și funcțiile didactice pentru creșă și grădiniță, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023: profesor pentru educație timpurie.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

Modificările aduse la versiunea 2.44 constau în:

  • Actualizare grile începând cu data de 01.09.2024 (pentru personalul menționat în alin (1) al art I din OUG nr. 53/2024)

Atenție! Dacă ați inițializat statul de personal pentru luna septembrie 2024 cu versiunea 2.43.3, pentru actualizarea grilei de salarizare este necesară reselectarea funcțiiilor cu versiunea 2.44.

Pentru a vizualiza funcțiile care au schimbări de grilă începând cu 01.09.2024 recomand să accesați secțiunea Setări generale / Nomenclator grila OUG57, bifați ”Funcții de execuție” și completați în câmpul ”Valabil de la” valoarea ”01.09.2024”.

  • Activare Planificare CO pentru personalul didactic pentru anul școlar 2024 – 2025, cu introducerea Structurii anului școlar – număr zile vacanță.

Vă reamintim necesitatea apăsării butonului Actualizează în forma de Pontaj/Evidență CO pentru personalul didactic. Planificarea CO va fi editabilă inclusiv la salarizarea lunii octombrie 2024.

  • Actualizarea funcțiilor didactice în conformitate cu art 165 din Legea nr. 198/2023”, se arată în documentul ajuns în școli.

Iată ce prevede OUG nr. 53 din 23 mai 2024:

Articolul I – „(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază stabilite pentru personalul prevăzut în anexele nr. IIIIVVIIVIII, în cap. II al anexei nr. I, precum și în cap. VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, aflate în plată, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024.”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș: Metodologia de admitere la facultate “trebuie să rămână așa cum este”; certificatul de la BAC ce atestă nivelul de competență lingvistică în română “nu întotdeauna este dublat și de o situație reală”

Metodologia stabilită de Ministerul Educației pentru admiterea la studii universitare “trebuie să rămână așa cum este, pentru că ordinul de ministru care aprobă metodologia nu este imperativ pentru universități, ci…
Vezi articolul

Critici ale Consiliul Național al Elevilor față de proiectul cu regulile de acordare a burselor la care susține că „a venit constant cu propuneri”. Organizația solicită plata integrală a cuantumului minim al burselor și acordarea acestora și pentru premianții la competițiile județene

Consiliul Național al Elevilor (CNE) semnalează, într-un comunicat de presă de vineri seară, 25 august, după ce Ministerul Educației a pus în consultare publică noile criterii de acordare a burselor…
Vezi articolul

OFICIAL Neregulile descoperite în cazul inspectoarei șefe de la Dâmbovița, trimise la parchet de Ministerul Educației. Ileana Nicolaescu a fost schimbată din funcție după ce a fost președinte de comisie județeană de Bac și evaluator pentru două discipline, din care pentru una nu avea specializare

Un raport venit în urma controlului Ministerului Educației la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița, despre neregulile găsite în cazul inspectoarei generale Ileana Nicolaescu, a fost înaintat Parchetului de către Minister,…
Vezi articolul

Neasigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, care susțin Bacul și Evaluarea Națională: Explicațiile ISMB pentru organizațiile de părinți și elevi sunt că ministerul întârzie răspunsurile, școlile trebuie să ofere îndrumare pentru materiale compensatorii

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) spun că Ministerul Educației nu a transmis în timp util răspunsul său privind aprobarea măsurilor compensatorii pentru candidații care au depus cereri, acesta…
Vezi articolul