Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată. A fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025

30.844 de vizualizări
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ
Foto: captura Edusal
Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată, potrivit unui document ajuns în școli și consultat de Edupedu.ro. O noutate se referă la faptul că a fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025. Au fost actualizate și funcțiile didactice pentru creșă și grădiniță, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023: profesor pentru educație timpurie.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

Modificările aduse la versiunea 2.44 constau în:

  • Actualizare grile începând cu data de 01.09.2024 (pentru personalul menționat în alin (1) al art I din OUG nr. 53/2024)

Atenție! Dacă ați inițializat statul de personal pentru luna septembrie 2024 cu versiunea 2.43.3, pentru actualizarea grilei de salarizare este necesară reselectarea funcțiiilor cu versiunea 2.44.

Pentru a vizualiza funcțiile care au schimbări de grilă începând cu 01.09.2024 recomand să accesați secțiunea Setări generale / Nomenclator grila OUG57, bifați ”Funcții de execuție” și completați în câmpul ”Valabil de la” valoarea ”01.09.2024”.

  • Activare Planificare CO pentru personalul didactic pentru anul școlar 2024 – 2025, cu introducerea Structurii anului școlar – număr zile vacanță.

Vă reamintim necesitatea apăsării butonului Actualizează în forma de Pontaj/Evidență CO pentru personalul didactic. Planificarea CO va fi editabilă inclusiv la salarizarea lunii octombrie 2024.

  • Actualizarea funcțiilor didactice în conformitate cu art 165 din Legea nr. 198/2023”, se arată în documentul ajuns în școli.

Iată ce prevede OUG nr. 53 din 23 mai 2024:

Articolul I – „(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază stabilite pentru personalul prevăzut în anexele nr. IIIIVVIIVIII, în cap. II al anexei nr. I, precum și în cap. VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, aflate în plată, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024.”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apel pentru adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic, făcut public de FSLI, după cazurile recente de violențe ale elevilor: Este alarmant cum spaţiul şcolii devine atât de uşor un spaţiu al fricii / Lipseşte coerenţa unei strategii clare de intervenţie / Dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic, școala nu va mai fi un spațiu al respectului reciproc

Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, scrie Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ într-un comunicat de presă. Organizația sindicală atrage…
Vezi articolul

Alianța Studenților, despre modificările aduse la funcționarea Consiliului care verifică tezele de doctorat: CNATDCU va publica de acum încolo, pe site-ul propriu, lista sesizărilor depuse al căror termen de soluționare este depășit cu mai mult de 15 zile

Pe lângă participarea studenților la ședințele CNATDCU, anunțată mai devreme de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, reprezentanții studenților au mai obținut o serie de modificări cum ar fi: publicarea raportului privind…
Vezi articolul
bani, monede

Modulele de educație pentru sănătate, financiară, de mediu, rutieră, juridică sau antreprenorială, devin „teme” obligatorii în planurile-cadru și programa școlară, în noul proiect de lege / Nu se precizează la ce clase vor fi introduse

În forma legilor educației puse în dezbatere publică, luni, 27 februarie, au fost reintroduse „temele” educație pentru mediu, educație pentru sănătate, educație financiară, educație juridică, educație antreprenorială, educație tehnologică și…
Vezi articolul