Programul de inteligență artificială bazat pe dialog ChatGPT, care a produs, prin rezultatele sale, speculații că poate da peste cap modelele actuale de învățare, poate obține note de trecere la examenele de Drept, dar nu se ridică la nivelul majorității studenților, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Minnesota, citată de Reuters.
Potrivit sursei citate, un grup de profesori în drept de la această instituție de învățământ, clasată pe locul 21 în rândul celor mai bune școli de drept din Statele Unite (conform US News&World Report), au folosit ChatGPT pentru a genera răspunsuri la întrebările incluse în examenele aferente unui număr de patru cursuri din ultimul semestru. “Lucrările” au fost verificate fără să se știe “ale cui” sunt, împreună cu cele depuse de studenți în cadrul examenelor respective.
ChatGPT a reușit o medie de C+ (unde A este nota cea mai bună), mult sub nivelul B+ al studenților. Dar, dacă această medie ar fi extinsă la întregul curriculum, ar fi suficientă pentru ca programul de inteligență artificială să aibă notă de trecere.
“Pe cont propriu, ChatGPT ar fi un student la drept destul de mediocru”, a spus, citat de Reuters, coordonatorul autorilor studiului, Jonathan Choi.
Acesta spune că el și alți colegi ai săi au interzis utilizarea Internetului în timpul examenelor cu prezență fizică, pentru a elimina posibilitatea de fraudare cu ajutorul ChatGPT. Dar, este citat el, pe viitor examenele ar putea testa abilitatea studenților de a folosi eficient programe de inteligență artificială.
Foto: © Wrightstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.