Apel de selecție pentru Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2024, din partea Societății de Științe Matematice. Elevele de clasele VIII-XII cu medalii la etapa națională și faze internaționale se pot înscrie până pe 26 ianuarie

3.850 de vizualizări
Cea mai bună aplicație europeană - Technovation Girls 2020
Cea mai bună aplicație europeană – Technovation Girls 2020 / Foto: MediaLab
Elevele de clasele VIII-XII din țară care au obținut medalii la etapa națională a olimpiadei de matematică (ONM) sau medalii la alte competiții regionale sau internaționale de matematică se pot înscrie până pe 26 ianuarie la selecția pentru lotul care va reprezenta România Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2024.

Apelul de selecție a fost lansat de Societatea de Științe Matematice (SSMR) într-o postare pe Facebook de joi seara, 4 ianuarie.

EGMO 2024 ar urma să se desfăşoare în perioada 11-17 aprilie 2024, la Tskaltubo, în Georgia, conform sursei citate.

Activitatea de alcătuire a lotului va fi coordonată în întregime de către SSMR, conform protocolului de colaborare dintre SSMR și Ministerul Educației din 2022, potrivit anunțului.

Se pot înscrie eleve din clasele VIII-XII „care au obținut cel puţin o medalie de argint la fazele finale ale Olimpiadelor Naţionale pentru clasele VII-XII, la faza finală a ONGM [n. red. Olimpiada Națională Gazeta Matematică] (gimnaziu sau liceu), sau o medalie la OBMJ [n. red. Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori], OBM [n. red. Olimpiada Balcanică de Matematică] sau OIM [n. red. Olimpiada Internațională de Matematică]”.

  • Elevele românce participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) 2023, organizată în Slovenia, au obținut trei medalii de argint și una de aur, potrivit rezultatelor anunțate de organizatori. Cele patru fete au reușit, astfel, să claseze România pe locul 3 în Europa și locul 6 în lume, potrivit coordonatorilor lotului.

„În cazul în care nu vor apărea probleme de ultim moment, participarea la EGMO se va face cu prezenţă fizică”, scriu coordonatorii.

„Pentru alcătuirea lotului de 4 eleve care vor reprezenta România la EGMO 2024, se va aplica următoarea procedură.

1. Elevele care doresc să facă parte din echipă îşi vor exprima această intenţie, înscriindu-se, până la data de 26 ianuarie 2024, la probele de selecție. Se pot înscrie eleve din clasele 8-12 care au obținut cel puţin o medalie de argint la fazele finale ale Olimpiadelor Naţionale pentru clasele VII-XII, la faza finală a ONGM (gimnaziu sau liceu), sau o medalie la OBMJ, OBM sau OIM. Înscrierea se va face completând formularul dedicat de pe site-ul SSMR.

2. În luna februarie vor avea loc două probe de selecţie, care se vor desfășura în București în două zile consecutive, în 3 și 4 februarie (în caz de condiții meteorologice nefavorabile, probele de selecție se pot decala).

Probele se vor susţine cu toţi candidaţii în aceeaşi sală şi supraveghere din partea comisiei. În urma rezultatelor se va decide lotul de 4 eleve pentru EGMO 2024. În caz de egalitate a punctajelor candidatelor de pe ultimele locuri, comisia va hotărî cine va fi ales în echipă, în funcţie de performanţele la concursurile internaţionale.

3. Probele vor consta din câte 4 probleme tip EGMO. Evaluarea lucrărilor se va face după principiile care se folosesc şi la evaluarea probelor de baraj pentru OIM”, se arată în anunțul SSMR.

Citește și:
România, pe locul 6 în lume cu trei medalii de argint și una de aur, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2023 / Profesorul coordonator Mihai Bălună: Rezultatul este important pentru că el continuă tradiția foarte bună din ultimii ani

2 comments
  1. Vă rog să prezentați informații și despre olimpiadele pentru băieți, altfel ar însemna că sunteți părtinitori ca reprezentanți ai fenomenului de învățământ, astfel nefiind liberi în exprimare ci condiționați politic, fapt care ar anula orice acțiuni ale edupedu, fie ele oricât de pozitive.

  2. Rog să mă lumineze cineva de ce se organizează olimpiadă de matematică pentru fete?! Se pleacă de la premisa că fetele sunt dezavantajate în studiul matematicii? De ce nu se organizează și olimpiada pentru blonde sau pentru elevi cu părul creț? Nu vi se pare că e vorba de o discriminare? E vreo fată care se respectă dispusă să participe la o competiție care o tratează ca elev de categoria a II-a? Se întâmplă la clasă ca vreun profesor de matematică să propună, la o lucrare, subiecte diferite pentru băieți și pentru fete?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de gimnaziu și liceu se pot înscrie la concursul FAN-Chimie, până pe 21 noiembrie / Să vină la chimie, pentru că sunt foarte multe oportunități. Sunt foarte multe companii care caută chimiști, apoi să faci cercetare este o activitate extrem de frumoasă – Marius Matache, cercetător și organizator al competiției

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a, cât și cei de liceu, din Sectorul 3 al Capitalei, se pot înscrie la concursul FAN-Chimie până pe 21 noiembrie 2021. Organizată de…
Vezi articolul

BREAKING Camera Deputaților a votat proiectul de lege a învățământului preuniversitar cu 191 de voturi pentru / Printre modificări: Examen de admitere la liceu pentru 50% dintre locuri, exmatricularea elevilor, religia va fi disciplină opțională la BAC

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul de lege a învățământului preuniversitar. S-au înregistrat voturi 191 „pentru” din 270, 68 „contra” și 11 abțineri. Cele mai importante modificări vizează introducerea examenului de…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre anunțul noilor legi ale Educației: Trebuie profesori buni, mai bine plătiți, pentru că problema României nu este curriculumul prost, ci calitatea prea scăzută a profesorilor / Unica soluție pentru părinții de azi, dacă nu sunt mulțumiți de ce se întâmplă la clasă, este să dea meditații copiilor

Fost ministrul al Educației, autor al Legii Educației nr. 1/2011, Daniel Funeriu a subliniat la Europa FM principalele probleme din sistemul de educație și cum ar putea fi combătute. Opinia…
Vezi articolul

Universitatea din București discută tăierea la jumătate a tarifelor pentru plata cu ora în cazul doctoranzilor care predau. Rectorul Marian Preda: Nu e o problemă de buget, ci de nivel de pregătire

Universitatea din București analizează posibilitatea reducerii cu aproape 50% a tarifelor pentru plata cu ora în cazul doctoranzilor care susțin seminare, conform informațiilor Edupedu.ro confirmate de rectorul instituției. În documentul…
Vezi articolul

Profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București se solidarizează cu profesorii greviști din preuniversitar, anunță decanul de la Litere / Rectorul Marian Preda spunea, pe 18 mai, că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”

Profesorii mai multor facultăți din cadrul Universității din București au aderat, pe parcursul zilei de miercuri, la mesajul de solidaritate cu profesorii greviști din preuniversitar, transmis în cursul dimineții de…
Vezi articolul

Școala să înceapă mai târziu în Italia, în octombrie, din cauza căldurii excesive, au propus mai multe asociații de profesori și sindicate care au cerut sfatul specialiștilor în pediatrie

Mai multe asociații de profesori si sindicate din Italia i-au cerut printr-o petiție ministrului Educației, Giuseppe Valditara, să revizuiască calendarul școlar, prelungind vacanța de vară până în luna octombrie, scrie…
Vezi articolul