Apel de 234 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea în universități – ghidul va fi pus în consultare miercuri, anunță ministrul Cîmpeanu: “De la aproape 3 milioane până la circa 8 milioane de euro” per instituție de învățământ superior

759 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministerul Educației urmează să lanseze în consultare, miercuri, ghidul pentru un apel de 234 milioane de euro, fonduri din PNRR, pentru digitalizarea proceselor din universitățile românești, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu în cursul unui eveniment desfășurat miercuri dimineață. Potrivit acestuia, ar urma să beneficieze cel puțin 60 din cele 77 de instituții românești de învățământ superior, publice și private.

Ministrul a spus, la evenimentul de lansare a unui raport Brio.ro cu privire la “Nivelul Literației Digitale în România”, că universitățile vor beneficia de proiecte cu valori situate între aproximativ 3 și 8 milioane de euro.

Sorin Cîmpeanu, miercuri dimineață:

“Vom lansa în consultare ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universitățile românești, care are ca scop susținerea pregătirii universităților românești pentru a identifica mai bine, mai clar, acele competențe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noștri să răspundă aspirațiilor de dezvoltare personală și profesională, de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum.

Astăzi lansăm în consultare și fac apel mai ales la colegii din mediul universitar, dar și la toți ceilalți parteneri, pentru ca în termen de 10 zile să veniți cu cât mai multe și mai convingătoare idei de îmbunătățire a acestui ghid. La final vom avea cel puțin 60 de univ ersității care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare în valoare de la aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro. 60 de universirăți din 77 de universități românești eligibile, de stat și private.”

Photo 61063201 © VadymvdrobotDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Admitere facultate 2022. Start pentru pentru viitor la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Peste 4.200 de locuri disponibile pentru studii de licență, masterat și doctorat / Înscrieri exclusiv online (P)

Sîmbătă, 16 iulie 2022, încep înscrierile la programele de licență din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. UMFST lansează oferta educațională pentru sesiunea…
Vezi articolul

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul

Rectorul Marian Preda cere Comisiei de Etică să analizeze cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism acuzat de studenți de comportament abuziv: Universitatea din București dezavuează orice comportament sau atitudine umilitoare

Reacție a Universității din București, după ce 56 de studenți de la Facultatea de Jurnalism au semnalat într-o scrisoare deschisă „comportamentul abuziv” al unui profesor, membru în Comisia de Etică.…
Vezi articolul

BREAKING Prescrierea plagiatului în 3 ani de la săvârșirea faptei – o nouă metodă de amnistiere a plagiatorilor inclusă în proiectul de lege a Educației / Cele 273 de amendamente ale ANOSR

Reprezentanții studenților reacționează la proiectul de lege a învățământului superior și semnalează că în textul proiectului apare încă o formă de amnistiere a plagiatorilor: răspunderea pentru plagiat să se prescrie…
Vezi articolul

BREAKING Sorin Cîmpeanu: Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online / Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare

Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate…
Vezi articolul