Apel de 120 de milioane de euro pentru înființarea de creșe și grădinițe în regiunile mai puțin dezvoltate din România. Consiliile județene pot să aplice pentru finanțare până pe 10 septembrie 2024

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com

Consiliile județene, în parteneriat cu inspectoratelor școlare județene, pot solicita finanțare pentru înființarea/extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare) până pe 10 septembrie 2024, în cadrul apelului „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie”, lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Serviciile nou înființate beneficiază de personal de la Ministerul Educației, prin asigurarea costului standard, conform Ghidului solicitantului.

Bugetul total alocat este dedicat regiunilor mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Vest și Centru) și este de 120.000.000 de euro.

Prin acest apel apel va fi finanțat un proiect la nivelul fiecărui județ. 

Perioada de implementare a proiectului este de maximum 40 de luni.

Proiectele care vor viza regiunea dezvoltata București-Ilfov vor fi declarate neeligibile, potrivit Ghidului solicitantului. 

Cererile de finanțare pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, în perioada 11 iunie 2024 – 10 septembrie 2024.

Cine poate depune proiecte?

Proiectele pot fi depuse de Consiliile județene în parteneriat cu:

Este obligatoriu ca Inspectoratul Școlar Județean să participe la implementarea proiectului în calitate de partener.

Serviciile înființate de unități de învățământ acreditate private, furnizori privați de educație timpurie, organizații neguvernamentale trebuie să îndeplinească cumulativ următoare 2 condiții:
1) să ofere gratuit servicii de educație timpurie pe perioada implementării proiectului;
2) să respecte ca proporție din grupul țintă procentul de 70% care să fie alcătuit din copii din grupuri vulnerabile, inclusiv în perioada de sustenabilitate a proiectului.”

Activități eligibile

„Activitățile enumerate în continuare se vor regăsi în mod integrat în cererea de finanțare, abordarea integrată a măsurilor fiind o condiție de eligibilitate a proiectului:

1. Crearea cel puțin a unui serviciu standard/ complementar de educație, îngrijire și supraveghere, a copiilor de 3 luni- 6 ani (activitate obligatorie), prin subactivități precum:

2. Furnizarea serviciilor integrate de educație, îngrijire și supraveghere în cadrul serviciilor standard (creșe/grădinițe) sau complementare de educație timpurie înființate/extinse (activitate obligatorie), prin subactivități precum:

3. Activități pentru stimularea participării la educația timpurie a copiilor cu statut socio- economic scăzut, de etnie romă, cu dizabilități/alte cerințe educaționale speciale, refugiați/imigranți și/sau alte categorii vulnerabile respectiv prevenirea abandonului (activitate obligatorie), prin subactivități precum:

Grup-țintă: copii de la 3 luni la 6 ani înscriși sau nu la creșă/grădiniță/servicii complementare, precum și părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Valorile minime ale grupul țintă la nivel de proiect:

DOCUMENT Ghidul solicitantului pentru apelul „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie”:

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version