Apel comun al Ministerului Educației, sindicatelor, organizațiilor de elevi, studenți și părinți: Trebuie evitată pe cât posibil ieșirea în spațiile publice și să ne concentrăm asupra învățării de acasă

12.200 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Adriana Neagoe
Apel comun al Ministerului Educației, sindicatelor din universitar și preuniversitar, organizațiilor de elevi, studenți și părinți, în contextul epidemiei de coronavirus: “În această perioadă, trebuie evitată pe cât posibil ieșirea în spațiile publice și trebuie să ne concentrăm atenția asupra învățării de acasă”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

În comunicatul intitulat “Apel comun la Calm, Responsabilitate și Solidaritate”, instituțiile și asociațiile semnatare transmit că “mesajul nostru comun către copii, elevi, studenți, cadre didactice și părinți este unul simplu: sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt mai importante acum decât orice! Să fim responsabili și să respectăm cu strictețe măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu COVID-19“.

Comunicatul integral remis EduPedu.ro de către Ministerul Educației:

Apel comun la Calm, Responsabilitate și Solidaritate

Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, înțelegem că este momentul să arătăm solidaritate și responsabilitate.

Mesajul nostru comun către copii, elevi, studenți, cadre didactice și părinți este unul simplu: sănătatea și siguranța copiilor noștri sunt mai importante acum decât orice! Să fim responsabili și să respectăm cu strictețe măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu COVID-19.

În această perioadă, trebuie evitată pe cât posibil ieșirea în spațiile publice și trebuie să ne concentrăm atenția asupra învățării de acasă.

Totodată, informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație!

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Citește și:

 

 


3 comments
  1. Cica sa ne informam doar din surse oficiale. Habar nu avem cu cat se va prelungi anul scolar, habar nu avem in ce consta cu exactitate invatarea de acasa in perioada asta de vacanta ( e un concept nou- e vorba munca independenta, meditatii, discutii cu parintii, videochat?) si habar nu avem cand va avea loc evaluarea nationala sau bacul. Si printre altele mai aflam ca sanatatea copiilor e mai importanta decat orice si de aceea trebuie sa stea copiii in case ca la toaletele din scolile noastre nu prea e sapun.

    1. Da. Pai la ce crezi ca se refera invatarea de acasa. Doar nu la fisele delucru transmise pe whatsap cu care se dau profesorii mari si tari ca fac pregatire online. Daca aveam o videoteca digitala cu lectiile predate de profesori de top, mai taiam si noi din meditatii, dar nu e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ministrul Educației: Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm, după aproape un an de predare online. Organizarea să fie la nivelul fiecărei școli

Ministrul Educației anunță organizarea Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. După ce anul trecut ele au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, “pentru anul…
Vezi articolul

Educația elevelor gravide și a elevilor părinți, introdusă pentru prima dată în legea învățământului. Măsuri propuse: consiliere școlară și psihologică, sprijin financiar, posibilitatea de a amâna examenele, dacă sunt în perioada de naștere

Ministerul Educației a propus în premieră un amendament privind educația mamelor gravide și a elevilor părinți, în ședința Comisiei de Învățământ, în care se dezbate proiectul legii învățământului preuniversitar, astăzi,…
Vezi articolul

Dispute la Universitatea Valahia, înaintea alegerilor pentru rector: Reclamații la Ministerul Educației că mai mulți cercetători nu au drept de vot și că sunt probleme în Carta universitară / Surse: Ministerul indică drept responsabil biroul electoral, spune că a dat aviz de legalitate pentru cartă

Alegerile pentru funcția de rector în cadrul Universității Valahia din Târgoviște, programate să aibă loc luni, 11 martie, sunt prefațate de o serie de dispute, însoțite de plângeri la Ministerul…
Vezi articolul

În niciun caz nu este finalul valului patru, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Activitățile care au legătură cu mersul la școală „vor conduce la creşterea riscului de infectare”

Reînceperea şcolii ar putea genera creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, este de părere Valeriu Gheorghiță, Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, informează…
Vezi articolul

Ordonanța de urgență privind majorarea cu 20% a alocațiilor a fost respinsă în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților / Mâine intră la plen pentru votul final / Dacă ordonanța va fi respinsă definitiv, rămâne în vigoare legea privind dublarea alocațiilor

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a respins marți Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile copiilor au fost majorate cu 20% începând cu 1 august, potrivit G4Media.ro Actul…
Vezi articolul