Primarul Emil Boc a anunțat recent că poate acorda elevilor ore de pregătire pentru disciplina istorie, ”dacă timpul îi permite”, în cadrul programului de mentorat inițiat de primărie cu scopul să ajute elevii din Cluj să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. Anunțul a fost făcut într-o emisiune a publicației Ziua de Cluj.
Programul a atras până acum 56 de elevi și peste 10 profesori voluntari, a declarat primarul Clujului, iar orele de meditații la disciplinele pentru Bacalaureat vor începe din 7 aprilie.
- Potrivit CV-ului său, Emil Boc a absolvit atât Facultatea de Istorie și Filosofie, cât și Facultatea de Drept la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și deține titlul de doctor în ştiinte politice şi filosofie politică. Timp de doi ani a fost profesor la Şcoala Normală “Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, dar și preparator – catedra de Istorie contemporană şi ştiinţe politice, ca mai apoi să ajungă asistent și lector universitar.
„Ieri s-au încheiat înscrierile pentru programul de mentorat pentru pregătirea elevilor pentru Bacalaureat. Este o inițiativă a primăriei prin care, la Centrul pentru Tineret, 56 de tineri care s-au înscris până acum vor beneficia, începând din 7 aprilie, de meditații la română, matematică, istorie și celelalte discipline pentru Bacalaureat, oferite de profesori, voluntari.
Cei care nu își pot permite alte forme de pregătire, pot avea această participare într-un program de pionierat în România de pregătire pentru Bacalaureat. Îi felicit pe colegii mei de la Centrul de Cultură Urbană, pe asociațiile de profil care s-au implicat, pe profesorii voluntari, peste 10 până în momentul de față. Dacă timpul îmi permite, și eu o să mă înscriu pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, unde acolo mă mai pricep și eu pentru a pregăti pentru Bacalaureat elevii pentru dimensiunea de istorie. Le recomand tuturor profesorilor care au disponibilitatea și pregătirea necesară să se implice, dacă pot să o facă și să ajute”, a spus primarul Emil Boc.
Elevii interesați s-au putut înscrie în program până în 31 martie. Potrivit site-ului dedicat programului „Mentorat pentru Bacalaureat”, cursurile se vor desfășura în format fizic, iar „orarul va fi optimizat pentru a se potrivi atât cu disponibilitatea mentorilor, cât și cu programul școlar al elevilor”.
Calendarul examenului național de bacalaureat – Sesiunea iunie 2025:
- 27-29 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
- 29-31 ianuarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
- 3-5 februarie 2025: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
- 5-7 februarie 2025: Evaluarea competențelor digitale – proba D
- 30 mai – 4 iunie 2025: Susținerea probelor A, B, C, D pentru elevii beneficiari ai unor burse de studiu în străinătate
- 10 iunie 2025: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă
- 11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – probă scrisă
- 13 iunie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – probă scrisă
- 16 iunie 2025: Limba și literatura maternă – proba E.b) – probă scrisă
- 20 iunie 2025: Afișarea rezultatelor la probele scrise, vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor
30 iunie 2025: Afișarea rezultatelor finale
23-24 iunie 2025: Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor
3 comments
Cineva a zis la o televiziune, în urmă cu cca două decenii, că Statul e cel mai prost administrator. Acel cineva era atunci premier al Statului Român. După care ilustrul nu și-a dat demisia cum ar fi fost de așteptat potrivit mărturisirii sale. Cine credeți stimați români că era protagonistul?
Benevol, nu? că de obicei…au și salarii care sa le permită asta…Penibil! Medicii de ce nu fac totul gratis?




Pe politician nu il doare gura sa zica ca va da meditatii.