Apel al ministerului Educației către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise: „Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”

9.097 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: gov.ro
Ministerul Educației face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a ministrului Monica Anisie. Pe lângă încărcarea de resurse educaționale deschise, apelul conține și un îndemn la ”implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”.Redăm mesajul ministerului:

”Apel către profesori!

Ministerul Educației și Cercetării face apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse educaționale deschise, potrivite acestei perioade din anul școlar.

Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România.

În vedere continuării procesului didactic facem un apel la cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire națională și este publicată pe site-ul ministerului – http://s9.ro/14lt

Având în vedere faptul că proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, Ministerul Educației și Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învățământului secundar și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor.

Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română.

Exprimarea interesului pentru realizarea de conținut video se face prin completarea formularului accesând următorul link: (http://s9.ro/14lu)

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi și de încurajarea elevilor să fie în contact cu învățarea de zi cu zi!”

FOTO: gov.ro


4 comments
  1. Bai minister, hotaraste-te, recuperez sau nu aceste zile. Daca fac scoala online nu mai recuperez. Daca recuperez, lasă-mă d…cu sa imi relaxez creierul ca destul sunt stresata de situația din tara si de pe mapamond. Din nou, rog sa te hotărăști. Se dau examenele asa cum sunt programate sau le amâni? Una din cauzele scăderii imunității este stresul. INCETEAZA CU BĂLBELE SI FII MAI FERM. Prelungești scoala in vara, ma pui sa recuperez sâmbătă sau fac online si terminăm scoala cand trebuie si dam examenele cand sunt programate?

  2. Buna dimineata,
    Exista la ora actuala peste 700 de scoli in România,in reteauaedu.ro
    fosta moodle,in care sunt mai mult de 700 scoli implicate….
    ”reteauaEDU.ro
    rețeauaEDU este comunitatea de eLearning a învățământului preuniversitar din România. Din rețeauaEDU fac parte școli și CCD-uri din întreaga țară. Noi sprijinim învățământul online de calitate și vrem să vă ajutăm să aveți cea mai plăcută și eficientă experiență de eLearning. Indiferent de rolul pe care îl aveți: elev, profesor, părinte sau reprezentat al unei instituții de învățământ, în reteauaEDU veți avea parte de o adevărată experiență digitală.”
    Aici pot toti profesorii sa-si tina cursurile pe clase de nivel,e-book-uri,forum de discutii profesor -profesor,profesor -parinte,profesor -elev,elev -elev,jocuri didactice,glosare,chestionare online,catalog online,pregatire bacalaureat si concursuri,Scoala altfel,concursuri de fotografie,arte,teatru,TIC,CONTIC,relatii cu forurile superioare:ISJ,CCD,unele facultati,cursuri de dezvoltare personala si profesionala,atat pentru elevi cat si pentru profesori;
    AGORA,proiecte,etc….tot ce trebuie unor dascali si scoli cu elevi educabili atit traditional cat si on line…..propun cu toata caldura si responsabilitatea sa luati legatura de la 8:00 – 17:00 (L-V) .suport@reteauaedu.ro ;+40371067211,cu fratii Herman si Anca Mustea.

    PREZENTARE MOODLE
    Platforma Moodle este un sistem de management a cursurilor (Course Management System – CMS), un pachet de soft destinat să ajute profesorii în dezvoltarea cursurilor online de calitate și în coordonarea parcursului celor care învaţă.
    Utilizat în practica didactică, Moodle este un sistem de management al instruirii care contribuie la eficientizarea învățării atât în sala de clasă, cât și în afara ei, prin adaptatea, personalizarea conţinuturilor și activităţilor la caracteristicile și nevoile grupului cu care se colaborează.
    Recomand de asemenea si aplicatia zoom.us
    Aceasta pentru discutii,prezentari deocamdata pina se vor instrui toti profesorii pentru reteua.edu,fie online fie -mai indicat -face to face..Elevii pot intra pe reteauaedu.ro la orice profesor de diferite materii doar ca si vizitator…de apreciat in catalog tot de profesorul sau va fi notat.Ar fi multe de spus…
    Cu consideratie,
    prof.Anghelina Ciotlos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Metode prin care copiii și adolescenții se pot proteja de abuzurile online – prezentate în clipuri „realizate cu ajutorul inteligenței artificiale”, ce vor fi promovate în toate școlile și liceele din România – parteneriat World Vision – Ministerul Educației

Felul cum acționează abuzatorii online, în diverse tipuri de acțiuni împotriva minorilor, precum și felul cum aceștia din urmă pot obține sprijin și pot reclama asemenea fapte fac obiectul mai…
Vezi articolul

RAPORT UNICEF: Încrederea în vaccinurile administrate copiilor a scăzut cu 10% în România în timpul pandemiei de COVID / Vaccinarea copiilor a fost întreruptă în toată lumea în perioada pandemiei, iar unul din cinci copii este nevaccinat, situație fără precedent din anul 2008

Încrederea în vaccinurile administrate copiilor a scăzut cu 10% în România în timpul pandemiei de COVID. Vaccinarea copiilor a fost întreruptă în toată lumea în perioada pandemiei, iar unul din…
Vezi articolul

Școlile, obligate să completeze până la 20 octombrie, în programul informatic al sistemului de educație, datele pentru elevii care primesc tichete sociale și părinții lor. Ghidul pentru introducerea datelor

Școlile sunt obligate să completeze datele pentru ca elevii să primească tichete sociale, până la data de 20 octombrie 2021, în programul informatic al sistemului de educație, potrivit notei 34.023…
Vezi articolul