Anunț pentru învățători și diriginți: Școala Altfel și Săptămâna Verde pot fi pline de activități multidisciplinare și transdisciplinare, iar învățarea să se îmbine și cu distracția. Reptiland București – experiența pe care orice elev o va ține minte (P)

22.491 de vizualizări
Foto: Reptiland Bucuresti
Căutați idei de activități pentru „Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”? Plănuiți vizite la muzee, expoziții, ateliere interactive sau activități în natură? Sunteți interesați de activități multidisciplinare și/sau transdisciplinare? Doriți să includeți experiențe care combină învățarea cu distracția? Există un loc care îmbină toate aceste preferințe: Reptiland București.

Reptiland București este o destinație memorabilă pentru elevii de toate vârstele! La Reptiland veți găsi cea mai mare expoziție permanentă de reptile vii din România, precum și expoziții permanente cu plante exotice. 

Pe lângă turul ghidat al expozițiilor, elevii pot participa la cursuri unice și ateliere interactive. La Atelierul de Creație, copiii desenează, colorează și lipesc materiale fosforescente peste propriile lucrări, iar acestea se aprind în pădurea tropicală, stârnind un val de uimire. La Atelierul de Teraristică, elevii învață să realizeze și să îngrijească terarii cu plante și pleacă acasă cu propria creație. Un mare succes îl au și atelierele în care elevii interacționează direct, sub supravegherea specialiștilor, cu șerpi, șopârle și tarantule.  

Reptiland București este locul unde educația întâlnește aventura, fiind o destinație perfectă pentru „Școala Altfel”. Mirarea, misterul, curiozitatea, distracția și învățarea practică se îmbină într-un mod ingenios. 

Activități ce pot fi desfășurate la Reptiland București, în cadrul programului „Școala Altfel”:
  • Tur ghidat al expozițiilor permanente de reptile vii. Peste 46 de specii, precum iguane roșii și verzi, șopârle gecko, dragoni de apă, cameleoni, crocodili mici, cel mai mare exemplar expus de piton reticulat din România, pot fi admirate în terarii automatizate, de mari dimensiuni, în care s-a reprodus habitatul lor nativ.
  • Plimbare prin pădurea tropicală cu banani roșii, streliția, ferigi, bromelii. O pădure misterioasă, iluminată în culori neon.
  • Cel mai mare paludariu expus din România. Un ecosistem automatizat pe două niveluri, unde la suprafață cresc plante și flori exotice, trăiesc reptile, iar în apă înoată pești tetra și broscuțe galbene.
  • Un spațiu natural misterios și relaxant – cu abur generat de ultrasunete în care sufli și se relevă mușchi de un verde crud, iar din pământ cresc trunchiuri de copaci cu flori de bromelie în vârful lor.
  • Ateliere Interactive Speciale, care îi transformă pe elevi în detectivi ai naturii, oferindu-le ocazia de a interacționa în deplină siguranță cu șerpi, șopârle sau tarantule.
  • Cursuri practice, în cadrul cărora elevii învață cum să creeze aranjamente florale și terarii cu plante și își iau propriile creații acasă, precum și cursuri în care elevii învață despre îngrijirea animalelor de companie.  

Veți avea parte de o călătorie multisenzorială: sunete specifice junglei, susurul apei, aburi, jocuri de lumini…O plimbare prin jungla amazoniană, în deplină siguranță!  

La Reptiland, curiozitatea elevilor prinde aripi și îi face să-și dorească să afle și mai multe despre reptile și plante exotice, despre natură și biodiversitate. Elevii au ocazia de a vedea pe viu ceea ce învață teoretic la orele de biologie, ecologie și geografie.

De asemenea, elevii vor fi inspirați să-și descopere noi pasiuni, precum observarea animalelor și plantelor, crearea de terarii sau aranjamente florale, grădinărit sau îngrijirea unui animal de companie. De asemenea, pot dezvolta un interes pentru ecologie și protecția mediului. Astfel de interese contribuie pozitiv la dezvoltarea lor psihosocială, oferindu-le satisfacție personală, stabilitate emoțională și oportunitatea de a interacționa cu alți copii cu aceleași hobby-uri.

Școlile beneficiază de prețuri speciale.

Mai multe despre programele Reptiland pentru „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”, aici: https://reptiland.ro/saptamana-verde-si-scoala-altfel/


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

Material susținut de Viva

A lucrat timp de 7 ani în două școli, apoi a creat platforma ce reduce povara birocratică pentru directori, personal auxiliar și profesori din peste 2.100 de școli / Narcis Alexandru, CEO și fondator Viva: Ne gândim zi de zi cum putem ajuta unitățile de învățământ

„Platforma de management organizațional Viva a fost creată cu scopul de a simplifica și eficientiza procesul de organizare a tuturor documentelor din unitățile de învățământ”, spune într-un interviu pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul

Material susținut de VIVA

Folosim tichete pozitive sau negative, pentru a aprecia o activitate a copilului sau pentru a atenționa părintele, spune directorul Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu, care utilizează catalogul Viva

Constantin Romulus Simion, director al Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu, a vorbit despre avantajele catalogului electronic VIVA pentru părinți, elevi și profesori: „Folosim acele tichete pozitive sau negative,…
Vezi articolul

O școală cu sens, ca în vremurile bune. Școala Evrika – cel mai nou proiect de anvergură din zona educației private primare și gimnaziale din București – plasată în Palatul Negroponte / Clase cu cel mult 15 elevi, profesori responsabili și cu drag de copii – ultimele locuri disponibile (P)

Școala Evrika își desfășoară activitatea într-o clădire istorică din centrul Bucureștiului – la câteva minute de mers pe jos din Piața Universității – Palatul Negroponte. Clădirea a fost renovată și…
Vezi articolul