Anunț confuz al Ministerului Educației pentru angajare pe un post la o școală europeană. Nu e clar dacă postul este de asistent director sau director adjunct și dacă e vorba despre Școala Europeană Bruxelles IV sau Luxembourg I / UPDATE Anunțul a fost corectat

5.321 de vizualizări
Foto: Școala Europeană – Bruxelles 4
Ministerul Educației a publicat pe 15 martie un anunț pentru un concurs în urma căruia vor fi selectați maximum doi candidați pentru un post la o Școală Europeană. Numai că anunțul produce confuzie prin informațiile contradictorii publicate. De exemplu, nu este clar dacă postul este de asistent director sau director adjunct și dacă postul va fi la Școala Europeană Bruxelles IV sau Luxembourg I.

UPDATE 22 martie: După apariția articolului pe Edupedu.ro, Ministerul Educației a corectat anunțul și astfel postul respectiv este cel de asistent director la Școala Europeană Bruxelles IV

Redăm știrea inițială:

Anunțul Ministerului Educației:

„Secretariatul General al Școlilor Europene a comunicat Ministerului Educației faptul că va fi vacant un post de asistent director la Școala Europeană Bruxelles IV (EEB IV), începând cu anul școlar viitor.

România este eligibilă pentru a participa la acest concurs de selecție.

Regăsiți, mai jos, informațiile aferente organizării și desfășurării procesului de selecție:

Anunțul se referă la postul de asistent de director, dar în calendar postul este de director adjunct la Școala Europeană Bruxelles IV, sau chiar „Brissels IV”, după cum apare pe portalul Ministerului Educației.

În lista posturilor de conducere din sistemul Școlilor Europene pentru care se organizează concurs, postul de asistent director apare ca fiind la Școala Europeană Luxembourg I, nu la Școala Europeană Bruxelles IV.

În profilul postului, funcția este de Asistent Director adjunct pentru ciclul secundar (ADAS). 

„Fișa postului – Asistent Director adjunct – Ciclu secundar 

Asistentul Directorului adjunct pentru ciclul secundar (ADAS) este membru al conducerii școlii și are sarcini pedagogice, administrative și financiare specifice. În cazul în care directorul adjunct este absent, ADAS oferă sprijin prin delegare”. 

La finalul concursului de selecție, candidatul este declarat ADMIS/RESPINS. Pot fi declarați admiși maximum 2 candidați care pot fi nominalizați pentru participarea la concursul de selecție organizat de către EE BXL I, potrivit anunțului.

„În vederea selectării la nivel național a unor posibili candidați, solicitanții vor transmite, la adresa de e­mail scolieuropene@edu.gov.ro, următoarele documente doveditoare:

  1. Cerere de înscriere;
  2. Curriculum Vitae in format Europass, care va conține, în mod obligatoriu, informațiile care să demonstreze îndeplinirea criteriilor de selecție din Anexă;
  3. Documentele doveditoare scanate;
  4. Dovada faptului că este titular într-o unitate de învățământ preuniversitar din România;
  5. Scrisoare de recomandare;
  6. Scrisoare de motivație (în română și în una dintre limbile vehiculare – FR, EN, DE).

Selecția candidaților se va realiza în două etape:

  1. verificarea administrative a documentelor transmise de candidați;
  2. proba de interviu.

În urma verificării administrative, persoanele care îndeplinesc condițiile solicitate sunt invitate la un interviu, la sediul Ministerului Educației, conform calendarului.

Proba de interviu constă într-o prezentare susținută de candidat și un dialog cu comisia de selecție, din care să rezulte competențele care vizează postul pentru care candidează. Totodată, în cadrul interviului se realizează și verificarea competențelor lingvistice necesare activității în școala pentru care s-a depus candidatura.

În această etapă nu se admit contestații.”

Publicăm anunțul cu semnăturile olografe ale oficialilor, având în vedere că astfel a fost postat pe site-ul Ministerului Educației.


1 comment
  1. De 33 de ani cu așa politicieni și guvernanți totul este confuz și pe bâjbâite in Romania și asta se vede in Romania analfabeților functionali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Senatul a respins solicitarea lui Iohannis de reexaminare a legii „educației sexuale”. Disciplina se va numi în continuare „educație sanitară” și elevii vor participa doar cu acordul scris al părinților

Plenul Senatului a respins, marți, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis a deschis anul universitar la Universitatea Națională de Muzică din București: Am încurajat tot timpul profesorii să acorde o atenție specială talentelor / Anul acesta am văzut adoptate măsuri ferme de consolidare a eticii universitare

Președintele Klaus Iohannis deschide anul universitar la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB), marți, la ora 12. Edupedu.ro transmite LIVE TEXT declarațiile șefului de stat, de la ultima deschidere a…
Vezi articolul

OFICIAL Din anul școlar 2024-2025, toți elevii care termină clasa a VIII-a au dreptul la o recomandare consultativă de încadrare la liceu. Recomandările sunt scrise de către diriginte și consilierul școlar, prevede noul Statut al Elevului

Din anul școlar 2024-2025, toți elevii care termină clasa a VIII-a sau învățământul liceal obligatoriu au dreptul de a beneficia de o recomandare consultativă de încadrare într-o formă de învățământ…
Vezi articolul

Logica, Psihologia și Filosofia sunt inutile în România? – întrebare pentru Ligia Deca de la peste 300 de profesori, cercetători și practicieni, într-o scrisoare deschisă, după ce aceste discipline nu au apărut în proiectele de planuri-cadru pentru liceu: Urmăriți transformarea viitorilor cetățeni în indivizi opaci, ca o masă de votanți amorfă și docilă la nivel civic?

Un nou protest public masiv are loc la adresa proiectelor de planuri-cadru elaborate la Ministerul Educației, publicate de Edupedu.ro, și despre care instituția a anunțat pe 9 mai că sunt…
Vezi articolul