Anul Internațional al Tabelului Periodic, marcat vineri la Facultatea de Chimie din București: Concurs pentru elevii din preuniversitar

385 de vizualizări
Facultatea de Chimie a Universității din București organizează vineri, 12 aprilie, concursul “Elementul Necunoscut – spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!”, destinat elevilor din învățământul preuniversitar. Competiția vine în contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, anunță Facultatea.

Evenimentul își propune stimularea creativității elevilor prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice. Astfel, în cadrul concursului au fost înscrise, de către 148 de elevi, peste 75 de lucrări abordând diverse teme referitoare la elementele chimice, de la descoperire până la aplicații și implicații în viața cotidiană, sub formă de desen, pictură, poezie, eseu, poster, film sau joc, spune instituția de învățământ superior.

  • Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul „Gh. Spacu” al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Elevii sunt așteptați pentru a aniversa împreună cu comunitatea academică Anul Internațional al Tabelului Periodic într-un eveniment care va include o conferință susținută de academicianul Marius Andruh, prezentarea creațiilor de către elevi, multe premii și suprize pregătite de organizatori, se arată în comunicatul Facultății de Chimie.

Inițiativa UNESCO de a declara anul 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic vine în contextul aniversării a 150 de ani de la publicarea Tabelului Periodic de către chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe site-ul Facultății de Chimie, precum și pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie și pe pagina dedicată evenimentului.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT „Activitățile didactice se poate suspenda” – Dezacord între subiect și predicat în proiectul legii privind starea de alertă, adoptat de Guvern, chiar în capitolul Educație

„Activitățile didactice (…) se poate suspenda în perioada stabilită” – cu acest dezacord între subiect și predicat începe capitolul Educație-Cercetare din proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și…
Vezi articolul

Seminare pe tema numerologiei pentru profesori „nu ar trebui să constituie o prioritate pentru factorii decizionali de la nivel teritorial” – Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Județean al Elevilor Galați își exprimă nemulțumirea față de inițiativa Inspectorului Școlar General, Selena Costea, care a transmis o adresă oficială către toate unitățile de învățământ din județul Galați,…
Vezi articolul

Mai multe asociații de elevi “condamnă” declarațiile Ecaterinei Andronescu referitoare la uniforma școlară: E foarte grav că problema siguranței în școli nu este înțeleasă

“Asociațiile de elevi din România condamnă recentele declarații ale ministrului educației, Ecaterina Andronescu, conform cărora soluția pentru asigurarea securității în unitățile de învățământ ar fi introducerea uniformelor obligatorii. Considerăm ca…
Vezi articolul

EXCLUSIV Planul național de intervenție educațională: Până la finalul lunii aprilie în fișa postului tuturor cadrelor didactice vor fi incluse “atribuții specifice și indicatori de performanță” pentru predarea online

Școlile au primit de la Ministerul Educației un document numit “Plan național de intervenție educațională pentru situația suspendarii cursurilor în învățământul preuniversitar din România”. Acesta a fost trimis de autoritate…
Vezi articolul