Anul Internațional al Tabelului Periodic, marcat vineri la Facultatea de Chimie din București: Concurs pentru elevii din preuniversitar

384 de vizualizări
Facultatea de Chimie a Universității din București organizează vineri, 12 aprilie, concursul “Elementul Necunoscut – spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!”, destinat elevilor din învățământul preuniversitar. Competiția vine în contextul declarării anului 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic, anunță Facultatea.

Evenimentul își propune stimularea creativității elevilor prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice. Astfel, în cadrul concursului au fost înscrise, de către 148 de elevi, peste 75 de lucrări abordând diverse teme referitoare la elementele chimice, de la descoperire până la aplicații și implicații în viața cotidiană, sub formă de desen, pictură, poezie, eseu, poster, film sau joc, spune instituția de învățământ superior.

  • Etapa finală a concursului se va desfășura vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul „Gh. Spacu” al Facultății de Chimie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12).

Elevii sunt așteptați pentru a aniversa împreună cu comunitatea academică Anul Internațional al Tabelului Periodic într-un eveniment care va include o conferință susținută de academicianul Marius Andruh, prezentarea creațiilor de către elevi, multe premii și suprize pregătite de organizatori, se arată în comunicatul Facultății de Chimie.

Inițiativa UNESCO de a declara anul 2019 ca Anul Internațional al Tabelului Periodic vine în contextul aniversării a 150 de ani de la publicarea Tabelului Periodic de către chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe site-ul Facultății de Chimie, precum și pe pagina de Facebook a Facultății de Chimie și pe pagina dedicată evenimentului.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Inteligența artificială va reconfigura învățarea. Oare ne așteaptă un nou ev mediu, în care vom fi vasali soluțiilor oferite de sistemele de inteligență artificială, sau un nou iluminism?” Mircea Miclea va susține o conferință pe 26 mai, la Reșița

Psihologul Mircea Miclea, fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, va susține pe 26 mai 2023, la Reșița, conferința „Cum gândim propria noastră educație pentru lumea de mâine”. Discursul eveniment susținut…
Vezi articolul

Școlile din Franța se redeschid progresiv de luni. Etalon al autorităților, în fața criticilor: o școală unde au continuat să vină copiii personalului medical și unde “nici elevii, nici profesorii nu s-au îmbolnăvit”

Franța își redeschide parțial, luni, școlile, mai întâi pentru profesori, ulterior pentru elevi, ca parte a măsurilor de relaxare treptate anunțate de autorități. Deși decizia sa a fost intens criticată…
Vezi articolul