Anul fără niciun corigent. Anisie: dacă pe primul semestru copilul are o medie sub 5, nu supunem copilul unui risc. Îi dăm posibilitatea să dea o lucrare care elimină media de pe semestrul I

118.460 de vizualizări
Foto: Captura Youtube.com/ Din viata romilor
Anul coronavirusului se transformă, în educație, în anul fără niciun corigent sau repetent. Ministrul Educației anunță o măsură fără precedent: elevii cu medie sub 5 pe semestrul I pot să-și anuleze notele slabe prin simpla activitate din această perioadă, la care profesorii au oricum nevoie de acordul părinților pentru a-l nota. “Am prevăzut toate situațiile în așa fel încât să se încheie media pe semestrul al II-lea și media anuală”, a anunțat ministrul Educației. Invitată la emisiunea “Din viața romilor”, Monica Anisie a declarat că-i asigură “pe copii că trebuie să fie liniștiți” și a explicat că “dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online”.
  • Amintim că anul acesta este unul dublu electoral

Întrebată dacă asta este o măsură astfel încât elevul respectiv să nu devină corigent, Anisie a răspuns: “Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru“.

Fără a prezenta o analiză a numărului de profesori care din ianuarie și până în martie nu au pus nici măcar o notă, fără a anunța vreo măsură în legătură cu abaterile de la buna funcționare a școlii, ministrul Educației, Monica Anisie, a lăsat de înțeles că orice elev trebuie trecut clasa, în orice situație ar fi.

Declarațiile făcute de Monica Anisie sâmbătă, 9 mai 2020, la emisiunea “Din viața romilor”:
  • Ministerul Educației a realizat deja un plan de măsuri pentru încheierea situației școlare. Îi asigur pe copii că trebuie să fie liniștiți și să își continue învățarea, pentru că am prevăzut toate situațiile în așa fel încât să se încheie media pe semestrul al II-lea și media anuală.
  • Am transmis către inspectoratele școlare și către toate unitățile de învățământ modalitățile prin care se pot încheia mediile copiilor. Mai mult decât atât, aceștia nu mai trebuie să dea teze, la materiile la care trebuia să le susțină
  • Dacă are copilul două calificative sau două note, la momentul acesta se poate încheia media, la timpul necesar. Dacă profesorul sau învățătorul consideră că poate fi evaluat copilul și pentru activitatea lui din această perioadă, și anume activitatea online, sau dacă au realizat un proiect, – deci dacă el consideră, repet, că îi mai poate adăuga o notă, o poate face, dar cu acordul elevului sau părintelui. Deci în felul acesta nu dăm posibilitatea niciunei interpretări.

  • Ba mai mult decât atât, dacă acel copil are o singură notă – că există și situația aceasta, în care n-au primit decât o notă până în martie, deși totuși din ianuarie și până în martie ar fi trebuit să aibă note, dar să zicem că nu are decât o notă – pe un proiect, pe o fișă de lucru, pe activitatea online, deci iarăși se poate adăuga încă o notă. Sau media de pe primul semestru, pe care copilul a avut-o, o poate pune profesorul ca a doua notă și încheia și pe semestrul al II-lea.

  • Există posibilitatea să nu aibă copilul nicio notă; există și această posibilitate. În felul acesta, media de pe semestrul I devine media anuală. Deci nu mai trebuie să mai se acorde alte note.

  • Am simplificat și am venit în întâmpinarea copiilor. Noi trebuie să-i susținem și emoțional în această perioadă.

  • Iar dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online

  • Întrebare din platou: astfel încât să nu devină corigent? Monica Anisie: Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru.

  • Are toate șansele să-și încheie situația. De aceea am spus de la început că trebuie să-i liniștim pe copii, că putem încheia cu bine acest an.

 


58 comments
  1. Titlul acestui articol este menit sa duca in eroare . Exista ordin de ministru pentru organizarea sesiunilor de CORIGENTE pentru acest an scolar.
    Daca exista note in catalog pe cele doua semestre , dar media anuala este sub 5, elevul va fi corigent . Daca elevul refuza sa participe la cursuri online , nu va avea nota deci nu va trece .

    1. Știre falsă! Copilul meu a rămas corigent pe vară deoarece are 4 si 3 la matematică din teste, nu a mai primit alta notă pentru activitatea online. Am sunat profesoara si am rugat-o sa il mai asculte insa mi-a zis ca o deranjez si ca ne vedem in vară! Vai de noi cu profesorii ostili, s-au dus vremurile când profesorul avea inițiativa sa te motiveze sa înveți de nota 5-6

      1. Nu este singurul…..si la Buzău….elevi lăsați corigenți fără să li se ofere posibilitatea de îndreptare a notelor de pe primul semestru…..prof a zis ca ea nu pune note pe ce s-a făcut acum….si i-a lăsat cu modelele pe care le aveau….deci corigenți…..deși elevii au participat la toate activitățile ei …..[…]….ca oricum nu au valora nimic……deci ce ziceți doamna ministru?acum nici nu se știe cum se dau corigentele…..san.urile….întrebi la inspectorat la liceu..si nimeni nu știe nimic….[…]

        1. Idem si la Tulcea, profesoara de matematica nu a vrut sa le puna note pe activitatile online, pe primul semestru avea media 4, iar acum nu a putut intra in evaluarea nationala. Si nu e singurul, 5 elevi doar din clasa lui. In conditiile in care elevii au stat linistiti ca vor trece deoarece asa a zis doamna ministru. cum ramane cu viitorul acestor copii?

  2. Foarte bine, kudos Anisiei
    Astă iarnă am avut o pneumonie de am stat zece zile la terapie intensivă, apoi încă o lună la Victor Babeș. Mi-au greșit doctorii diagnosticul, am luat timp de două luni vreo 20 pastile degeaba. N-am mai dat pe la școală că până în martie am fost incapabil să fac ceva.
    Am rămas cu unele medii neîncheiate, la chimie cu un doi că mi-a fost lene să tocesc pagini despre alcooli și mai rapid fac probleme la fizică sau exersez la pian vreo partitură de Stockhausen (Mozart e de copii, filistenilor).
    Acum, cu tot circul ăsta de virus, e bine venită o măsură care să nu pună în pericol siguranța noastră. În viziunea unora nu este corect pentru cei ce învață, dar din experiență spun că tocilarii nu știu să facă ceva pe lângă școală, majoritatea sunt papagali care pupă în cur profesorii ca să aibă note mari. Când îi iei la bani mărunți, zici că dau maneta la caterincă. Să învețe de acum că viața nu-i dreaptă, dar mai presus de asta, e prea scurtă ca să o pierzi arzându-ți neuronii cu rahatul în care se află societatea românească, de la mizeria oamenilor de rând la cel mai înalt nivel. Cei cu mediile umflate acum vor da de greu mai târziu, totul ține de timp, dreptatea tot o să fie servită.
    În concluzie, luați o gură de aer, sorbiți Neumarkt și un puf de Camel și respirați, căci e așa plăcut să respiri și să te bucuri de această minune numită viață.

  3. Adevarat???? De mici ii invatam ca acela care munceste periodic are poate o medie de 9,8, iar acela care chiuleste si nu a invatat tot anul, face un proiect si are media 10.FRUMOS DOAMNA!!!!!
    RUSINE. De aici incepe frauda si tot restul, de aici invatam ca muncesti si esti prost si furi si esti bine

    1. Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea.Cine-i lenes si chiuleste are TOT ASA, spune un proverb. Sustin ceea ce spuneti. Faptul ca vedeau peste tot in jur ca poti reusi prin lene, furtisag si smecherie nu a fost suficient.Acum, insasi Doamna Ministru intareste ideea ca daca inveti si muncesti nu ai nicio valoare.Si cum ai avea, cand in ochii Ministerului chiar profesorul este un NIMIC.

      1. Același lucru îl învață și de la unii profesori. Dacă faci meditație cu profesorul de la clasă ai note mari chiar dacă nu sunt meritate. Copiii din ziua de azi sunt mai critici decât generațiile de acum 15-20 de ani și observă multe lucruri care nu sunt în regulă. Cred că ați fi îngroziți dacă le-ați asculta argumentele, pe care nu au curajul să vi le spună în față pentru că imediat ar fi taxați pentru “obraznicie” . Vorbesc în calitate de părinte al unui copil olimpic, care este ajutat și îndrumat de părinți și mai puțin de profesori. Pentru unii profesori contează doar diploma copilului pentru portofoliul personal și nu dacă l-au ajutat să o obțină.

  4. Cel mai corect ar fi ca, cel putin la clasele care nu dau examene, situatia scolara sa se incheie in toamna, dupa parcurgerea integrala a materiei.

  5. Cum adică toti trec clasa? Pai daca un copil e corigent, sau nu a fost deloc semestru 1 si pe semestrul 2 nu s-a chinuit sa intre online, el trece clasa cu forta? Ce au oamenii ăștia din guvern? Sa ii oprească cineva! Ei se aud ce spun?

  6. Să le fie rușine!! Atât i-a dus capul, atât au făcut!!
    Mai mult de atât nu ai ce să le ceri,nu trăiesc în viața reală.Pur și simplu, nu știu cum să iasă mai puțin șifonați dintr-o situație pe care nu o pot gestiona! Halal, ministru al învățământului!

  7. Nu pot să cred că am ajuns atât de jos. Nu pot să cred că transformăm scoala intr-un experiment cinic in care promovăm submediocritatea si nonvaloarea intr-atat. Citesc si inca nu pot să cred. Ce rost mai are performanta? Pentru ce sunt inca elevi care cred in școala lor si in cei care îi formeaza… cum sa ii mai motivam pe cei buni, cum sa păstrăm autoritatea cadrului didactic cand dna ce conduce ministerul ii transforma in slugi ce trebuie sa ceara voie părinților sa le noteze odraslele. Sunt multi parinti interesați real de devenirea copiilor lor, dar din pacate sunt multi si cei pentru care scoala e o amintire neplăcută si isi educa proprii copii in acelasi spirit . Ma intreb cum vor accepta aceștia notarea cu alte note decât zece??? Dar in acelasi timp ministerul reduce norme in judete in randul personalului didactic si nedidactic lucru ce nu pare sa deranjeze pe nimeni, elaborează normative aiuritoare si se grăbește să organizeze concurs pentru funcțiile de conducere din inspectorate pentru a-și fixa pe posturi clientela… ca deh, vin alegerile ….campania electorală…si “noi trebuie să dăinuim! Si la acest concurs inca nu se intreaba nimeni cum se va pastra “distantarea sociala”!! Va fi cu masca…fara masca…? Ce trist si frustrant. Anii trec si nu învățăm nimic. Din pacate.

  8. Da, aceasta este o soluție minunată pentru performanța în învățământ! Dar ce-ați zice să simplificăm și mai mult lucrurile: înscrieți copiii la școală și chemați-i peste 12 ani să le dați diplome! Copiii vor fi în siguranță fizică și emoțională, nu vor fi traumatizați de sistemul de învățământ , sistem în care, să vezi, se mai vorbește despre muncă, valori morale, spirituale, respectarea valorilor sa. Doar aveți nevoie de omul nou, fără o scară a valorilor, tributar nevoilor primare, aservit clasei politice, masă de manevră.
    Domnă ministru, atât de mult țineți la această funcție încât să trădați valorile și menirea categoriei profesionale pe care o reprezentați!?
    Doamnă, cum faceți față când vă confruntați cu propria CONȘTIINȚĂ?

    1. Aveți dreptate.Este incredibil ce poate gândi un ministru al învățământului..
      Cum să anulezi o medie dintr-un catalog școlar,care are valoare de document?!
      Doar pentru voturi??
      Și, doar un exemplu- elevul are media 3 pe I semestru,asta însemnând că e zero la obiectul respectiv,nu??
      Nu îmi vine să cred ce absurdități poate debita această persoană..

      1. Ia 10 pe un proiect si i se încheie media 10 sa nu fie copilul stresat. Țară nimănui. Anul proștilor.

    2. Nu stiu cine te-a mintit, dar in scoli nu se vorbeste niciodata despre munca, valori morale, spirituale si respectarea valorilor societatii. Sistemul de invatamant de la noi este unul deficitar ce are mai mult ca scop prostirea elevului si transformarea acestuia intr-o cutie plina de informatii pe care nu le va avea cand si cum sa le puna in practica pentru ca 99% dintre acestea sunt absolut inutile. Daca nu te faci profesor de matematica in viata nu iti vor trebui nimic altceva decat operatiile de gradul 1 si 2 + regula de 3 simpla. Atat. Si totusi uite ca suntem obligati sa invatam toate informatiile inutile ce compun programa scolara de la noi in loc sa invatam ceva chiar util cum ar fi educatia economica, politica sau sexuala (ca tot a fost respinsa activitatea acesteia obligatorie in plen). Nu ai libertatea sa alegi ce sa inveti, pe ce sa profesezi. Ti se pun pe gat minim 16 materii la care trebuie sa inveti de brio altfel “ratezi” in viata. MULT MAI MULTE inveti din carti decat din scoala de la noi. O adevarata ghena spalatoare de creativitate si idei.

  9. Ce a nu a făcut Partidul Comunist Român şi PSD-ul/PDSR-ul încearcă că facă acum PNL-ul!…
    Adică, să promovăm nişte cretini (ca şi ei), care, apoi, să ajungă să ne conducă (ca şi ei)…
    Am ajuns să trăim nişte vremuri tulburi în care non-valoarea, lenea, injusteţia, parvenirea, corupţia şi ipocrizia sunt promovate în detrimentul valorii autentice, a dreptăţii, a competenţei veritabile, a respectului faţă de meseria practicată, a nepărtinirii, a hărniciei, a corectitudinii, a promovării în carieră pe baza unor aptitudini juste!… Aceste anti-modele sunt acum promovate în societate!…

    1. Sper că anti-modelele la care vă referiți sunt unii profesori. S-a văzut clar, în această perioadă, cât de mult îi interesează copiii și profesia. Timpul trece, leafa merge…

  10. Am media 4 pe primul semestru, iar acum am un 5 si un 8. Mai trebuie data ceva lucrare sau proiect?

  11. Ce educatie, ce profesori? VOTURILE conteaza….si uite asa in toamna-iarna sau cand se vor mai organiza alegerile, si-au mai facut rost de niste voturi de la noii absolventi de liceu…ca de… vor trebui sa promoveze toti din prima ca sa nu ii mai expuna la o alta intalire cu bacalaureatul…. majoritatea celor de-a 12-a vor implini anul acesta 18 ani deci drept de vot. Nu conteaza ca esti prost….statul te vrea prost, tocmai pt a te conduce mai usor….

  12. Felicitări Doamna Ministru.

    Bine că pentru această categorie ați găsit o soluție care pare la limita moralității și a legalității, iar pentru cei care s-au pregătit constant 4 ani de zile și au medii bune și foarte bune nu reușiți să o faceți… si îi trimiteți în „ARENA cu lei”. (nu vreau să fiu înțeles greșit…copiii noștri nu fug de examenul propriu-zis ci îi macină frica de boală, frica de a nu deveni acel glonț de argint pe teava revolverului cu care-si vor omorâ bunicii, profesorii, părinții sau poate chiar frații).
    Asta era problema cea mai stringentă a momentului…ce facem cu cei care au trecut degeaba pe la scoala în primul semestru (ca mulți politicieni ai zilelor noastre)! Din păcate, deciziile dumneavostră sună a campanie electorală, toate măsurile vin pentru a nu-i leza pe cei pe care îi puteți „jupui” de câteva voturi. Mă uit și mă minunez…parcă v-a numit în această funcție Ciolacu, Tudose sau mai rău, Viorica Dăncilă si nu PNL. Am crezut că după miniștri precum Genunche, Pamblică nu o să mai avem de-a face cu persoane care să pună mai presus de interesul național pe cel electoral.
    De la deviza lui Constantin Anghelescu (membru marcat al partidului dumneavoastră): „Școală cât mai multă! Școală cât mai bună! Școală cât mai românească!” cu dumneavoastră ajungem la „Școală cât mai…puțină! Școală cât mai…proastă! Școală cât mai…antiromânească!”

    PS …TREBUIE AVUT ÎN VEDERE ȘI FELUL CUM AȚI TRANSMIS ACEST LUCRU, ADICĂ PUBLIC, LA O EMISIUNE TELEVIZATĂ, PUNÂND PRESIUNE FOARTE MARE PE CADRELE DIDACTICE AFLATE ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE. SUNT CURIOS CE DECIZIE VOR LUA…VOR EXECUTA ACEST ORDIN SAU VOR RĂMÂNE DEMNI FĂCÂNDU-ȘI ONORABIL TREABA CA ȘI PÂNĂ ACUM. RĂMÂNE DE VĂZUT…AȘTEPTĂM ȘI REACȚIILE DUMNEALOR.

  13. Doamna ministru f frumos; de ce nu le dam si premiu derbedeilor pentru ca o buna parte din elevii cu corigenta asta sunt.Nu puteti veni la catedra la o scoala de asta bomba sa zicem la o clasa de a V-a si sa vedeti ce multumiri va aduc acesti elevi.Dupa ce nu sunt in stare sa isi scrie numele sa vedeti cum va binecuvanteaza de mama si de toti sfintii din caledar.Si mai sper ceva sa va uitati aici la comentarii
    Ar fi interesant sa intrebati mai multe persoane

  14. Doamna ministru f frumos; de ce nu le dam si premiu derbedeilor pentru ca o buna parte din elevii cu corigenta asta sunt.Nu puteti veni la catedra la o scoala de asta bomba sa zicem la o clasa de a V-a si sa vedeti ce multumiri va aduc acesti elevi.Dupa ce nu sunt in stare sa isi scrie numele sa vedeti cum va binecuvanteaza de mama si de toti sfintii din caledar.Si mai sper ceva sa va uitati aici la comentarii

  15. Dar, dacă elevul are medii sub 5, pe primul semestru, iar în acest semestru are două note, tot sub 5, și el nu vrea să dea nicio lucrare, niciun proiect, deși i-am asigurat tabletă/telefon cu internet, ce fac doamna ministru? Pe lângă elevii care nu au internet și/sau dispozitive, mai sunt și elevi care au sau au primit ceea ce le trebuie pentru activitatea online, dar nu au chef, cum nu aveau nici când veneau la școală. Cu ei cum procedăm? Dacă elevii din oraș stau închiși în apartamente, bieții copii, la țară sunt liberi, sunt în vacanță, ies pe drumuri, se întâlnesc.

  16. Vi se pare ca elevii vor fi obligați să vină la scoala? Greșiți. Doar profesorii. Si elevii care se plictisesc acasa. Ca doar prostii se plictisesc. Restul vor sta acasa, ba ca stau cu bunicu’, ba ca au suflu sistolic si astm, ba ca părinții au boli cronice. Ca astea se pot da de către medici de familie, si cate si mai cate. S-a dat drumul la educatie obligatorie prin cursuri de frecventa redusă. Si in acele 8 ore de munca prevăzute de Codul muncii ii vom scolariza oricum pe toti. Tara prosti si usor de condus ii vrea iar noi sa fim prestatori de servicii educaționale. Fără bacșiș ca in orice ramura de servicii alimentare sau turistice ori salarii ca in cele din serviciile medicale.

    1. Vă deranjează că nu aveți voie să primiți cadouri? Oricum le primiți, chiar dacă este interzis. Meditații, cu elevii de la clasă, faceți? Cred că da! Probabil că îi această perioadă nu ați putut face meditații la nivelul dorit. Ghinion!
      Jigniți copiii și părinții!
      Ce ați vrea? Să vă dea părinții bacșiș? Rușine!
      Vă comparați cu un chirurg? Din nou, rușine!
      Vi s-a căutat prea mult în coarne și vă credeți buricul pământului.
      În loc să vă ocupați de copii vă distrați făcând comentarii răutăcioase! Văd că aveți mult timp liber.

  17. Super. Daca elevul este corigent pe primul semestru profesorul îi dă un proiect. La proiect nota 10. Media anuală 10. Pot sa nu mai lucrez și să îmi dați salariu de ministru?

    1. Sunt chemați câteva sute de mii de elevii sa dea examene dar nu poti chema câteva sute sa dea corigenta ca ii stresezi. Doamne fereste.

  18. Doar daca, stimata doamna Anisie, ii aduceti pe profesori si elevi la scoala in Iunie, ca sa devina primii cobai ai Covid ului… Adica, experimentati acum, ca sa vedeti la toamna ( eventual, in al 2-lea val de pandemie) cum sa (mai) procedati. Corect?…Si singurii sacrificati (din toate generatiile lumii) vor fi acesti elevi, profesori si toate familiile lor expuse acestui experiment! Iar parintii sunt obligati sa isi trimita la scoala copiii, pt a deveni cobaii dvs, in timp ce toata lumea priveste detasata si bine mersi din fata calculatoarelor, tv ului. Cine se gandeste la psihicul acestor elevi, dupa ce vor trece de acest examen terorizant? Cui ii pasa de ce simt elevii acestia acum, ascultand toate temerile de infectare, panica, etc ale tuturor celor din jur?

    1. Vi se pare ca elevii vor fi obligați să vină la scoala? Greșiți. Doar profesorii. Si elevii care se plictisesc acasa. Ca doar prostii se plictisesc. Restul vor sta acasa, ba ca stau cu bunicu’, ba ca au suflu sistolic si astm, ba ca părinții au boli cronice. Ca astea se pot da de către medici de familie, si cate si mai cate. S-a dat drumul la educatie obligatorie prin cursuri de frecventa redusă. Si in acele 8 ore de munca prevăzute de Codul muncii ii vom scolariza oricum pe toti. Tara prosti si usor de condus ii vrea iar noi sa fim prestatori de servicii educaționale. Fără bacșiș ca in orice ramura de servicii alimentare sau turistice ori salarii ca in cele din serviciile medicale.

  19. Bună ziua.
    Este incredibil ceea ce ni se întâmplă în acest an școlar. Sunt la catedra de 35 de ani, am “schimbat” nenumarați miniștrii ai așa zisului învățământ postdecembrist dar un asemenea personaj cum ne-a oferit “GUVERNUL MEU” prin notabila doamnă Monica Anisie nu cred caă vom mai prinde…
    Am elevi care nu au trecut pe la școală, nu au intrat online, nu îi interesează școala…și acum va trebui sa-i promovez. Nu înțeleg de unde această găselniță.
    Imaginați-vă ca astfel de elevi vor ajunge într-un viitor polițiști cu 6 luni de școală, juriști cu Spiru Haret, și alte facultăți care vând diplome…sau și mai rău, oameni politici care vor hotărâ soarta noastră a tuturor.
    Nu știu de ce sindicatele noastre lasa sa se întâmple o astfel de situație.
    Cică…Deșteaptă-te române….

    1. Stimata doamna, de la gaselnitele domnului Funeriu incoace eu nu am mai intalnit asa ceva si am si eu 17 ani de invatamant. Macar domnul Funeriu era constant in ceea ce spunea, desi gresea.Dar actuala …Este de speriat.Mereu se razgandeste, mereu spune aiureli….

    2. Poate un elev corigent pe primul semestru, care nu a vrut să participe la orele online, să încheie anul școlar cu o medie mai mare decât unul care a învăţat? Trebuie să existe o departajare între elevi. Nimeni nu a spus că aceste proiecte sau lucrări vor primi obligatoriu notă de trecere.

  20. Pai cum vine asta. Nu echivalăm mediile pentru bac, punem elevii și profesorii sa dea examen ca la trupele speciale, dar pe unii ii trecem clasa pur si simplu! Acuma, să fim seriosi, la ce foloseste scoala? Asta romanească. Acum s-a văzut ca homeschooling-ul e solutia, nu acele lagăre de concentrare numite impropriu scoli! Si în pușcărie sunt conditii mai bune! Și cati miliardari n-au terminat liceul? Ar fi interesant o statistică. Ce, le-a dinamitat covidul industria meditatiilor? Foarte bine! Pentru că asta este de fapt marea scoală românească! O uzină de meditatii pusă pe butuci de online! Cu elevi fortați să stea în scoală până îmbătrânesc ca sa aibă profesorii catedre deși nu mai au chef de carte, se însoară/mărită/fac copii. Iar societaea îi condamnă deși natura si-a spus cuvântul! Deci… oricum scoala romaneasca e la misto integral, măcar nu faceți discriminare doamnă ministru!

  21. De ce nu fac un deal cu elevii inapți de a învăța,îți dăm note iar tu du te și muncește în câmp, [… editat de redacția] să muncească,chiar voi fi surprinsă…

  22. Acum nu mai e problema ca trec toți inconștienții clasa… dar la examen tot ne trimite… doamne, dacă copilul a învățat toți acești ani poate intra unde își dorește.. dacă nu ii convine unde a intrat poate frumos sa se transfere din al doilea semestru!!!! Cei cu medii umflate credeți ca vor rezista?????? La liceele și facultățile de prestigiu??? Nu vor rezista, iar profesorii vor cere transferarea acestuia.. Și oameni buni, dacă trec mai mulți oameni bacul și evaluarea naționala e vreo problema? Totuși suntem in vârful pandemiei și nu cred ca doriți sa va vedeți copilul in spital doar pentru o ambiție sa dea un examen care nici măcar nu ii ajuta in viața.. da ajuta cariera dar nu și intelectul!!! Un examen Dat in condiții de stres , cu mănuși , masca, frica de examen, frica de virus nu arată adevarata valoare a unui elev… tuturor ne e frica… iar pe 15 mai dacă va gândiți ca vom ieși, vom ieși sa luam mâncare dacă nimeni Din familie nu poate… in rest ne e frica.. poate da, sunt unii care vor ieși , dar sunt și alții CARE NU IES!!!! Este inuman sa dam examen in halul acela!!! Sper ca doamna anisie sa ia și ea o decizie corecta !! Pentru sănătatea tuturor părinților profesorilor părinților și bunicilor, nu de dragul de o lua!

  23. ….. citesc si nu pot sa cred. Chiar in asa hal am ajuns noi, profesorii? Sper, totusi, ca nu va fi asa. Nu se poate! Nu se poate asa ceva!

  24. Bună ziua,
    De ce trebuie să meargă la școală copiii din clasele 8 și 12?
    De ce nu se poate organiza pregătirea de examen online, la fel cum a fost și școala online până acum?
    De ce trebuie să îi traumatizam psihic cu botnițe, să le luăm dreptul de a respira aer curat si mai rău, să le riscăm viața?
    Nu ne garantează nimeni că acești copii nu vor fi infectați prin frecventarea cursurilor la școală.
    Ce se urmărește cu acești copii defapt, că nu înțeleg.
    Apoi vine și examenul de accesare/ închidere liceu. De ce nu se spune nimic despre acesta? De ce nu se iau măsuri pentru derularea lui online sau prin alte metode care NU expun copiii la pericole.
    Lăsând la o parte ilegalitatea obligativității acestor restricții, cine va răspunde în cazul în care, prin supunerea la aceste traume majore și pericole, copiii vor fi infectați fizic pentru că psihic văd că oricum nu contează nici pentru adulți, ce sa mai vorbim despre copii.
    Mulțumesc.

    1. Din fericire, in caz ca nu ati observat pana acum, copiii nu sunt afecati grav de COVID. M-as teme eventual pentru adulti.

  25. Penibilă până la capăt, Anisie.
    A început cu ascultatul pe la uși, iar acum transformă toată școala în Bâlci.
    După capul ei, profesorii sunt robii proprii. Care vor da note la mișto la elevii care nu învață și absentează la orice activitate online (care au de toate acasă…) ca să o asculte pe noua abramburica. Că e pandemie și să nu se riște venind la corigență, toamna, dar să se riște să vină să-l asculte pe elev (decid „împreună”) în mai-iunie.
    Cu mare proastă s-au ales românii

  26. Cum adica?Unii se expun in examene sa termine cu bine scoala, iar altii sunt ajutati, din nimic, sa treaca oricum??? Asta e discriminare!!!

  27. După ce elevul și- a bătut joc de școală să îl treci clasa, să își bată joc si mai tare. Ce respect de sine mai ai tu, ca profesor. Lasă, să nu sufere elevul!

  28. Felicitari doamna ministru ! În sfârșit un ministru care vine în sprijinul elevului. Astfel, elevul este motivat. Nu trebuie lasati repetenti sau corigenti, ca sa devina ei mai motovati. Dimpotriva.
    Bravo dna ministru !
    Cel mai bun ministru al invatamantului ! Apta si interesata cu adevarat de situatia copiilor.

      1. E chiar bătaie de joc!!! Toți elevii de etnie rroma vor trece clasa, chiar dacă unii nici nu au prea dat pe la școală… Cum o să-i mai motivăm anul viitor pe cei care au lucrat și învățat atât la școală cât și on-line??? Dacă acuma îi trecem pe toți chiar dacă nu au prea dat pe la școală , iar de on-line nici nu poate fi vorba… Vai de învățământul românesc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like