Anton Hadăr, FNS Alma Mater: Premierul nu știa că facem grevă și în universități, „nu știa de documentele noastre pe care le-am depus vineri la Guvern”

8.901 de vizualizări
Anton Hadăr / Foto: Gov.ro
Aproape „toată harta țării”, din învățământul universitar, intră în grevă de avertisment de luni, 22 mai, din solidaritate cu profesorii și angajații din învățământul preuniversitar, a anunțat liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a anunțat că la întâlnirea de sâmbătă de la Palatul Victoria „premierul nu știa de documentele noastre”, prin care notifică Guvernul că angajații protestează.

Hadăr a spus că „Politehnica din București, ASE-ul este liderul de sindicat aici, mâine vor fi în grevă de avertisment Babeș-Bolyai, universitățile din Iași, „Cuza” și „Tehnică”, universitățile din Cluj, „Tehnică” și celelalte – aproape toată harta țării, dar evident va fi în prima fază a grevei. Adică grevă de avertisment sau grevă de solidaritate cu colegii din învățământul preuniversitar”.

Atunci când jurnaliștii prezenți la sala de presă a Guvernului l-au întrebat pe liderul sindical ce anume i-a spus premierul Ciucă despre toate aceste proteste în universități, Anton Hadăr a spus că premierul nu știa.

„Da, nu știa de documentele noastre. Le-am depus vineri la Guvern. Trebuie să aibă o traiectorie pe care trebuie să o respectăm, pentru că există riscul ca atunci când faci documentele prost, să fie declarată greva ilegală. Noi considerăm că prin cauza pe care am ales-o acolo, politicile economice și sociale ale guvernului, suntem în regulă. (…) Greva aceasta e doar începutul, cea de mâine. Noi, potrivit legii dialogului social, va urma să avem discuții separate pentru că avem, repet, o altă cauză decât colegii din preuniversitar”, a explicat Hadăr.

Articol în curs de actualizare


7 comments
  1. nu vor să știe nimic..mai mult,bat câmpii cu o lege a învățământului care nu oferă nimic … drepturi nemeritate pt elevi care nu au nici o obligație.. digitalizarea a fost unul din factorii analfabetismului funcțional… oamenii inteligenți își folosesc capul nu telefonul mobil sau laptopul..ele trebuie să rămână ca mijloace de învățământ secundare…s a văzut dezastrul ce l a adus pandemia platforme digitale… știți câți bișnițari s au îmbogățit in urma utilizării platformelor??? suntem tratați că ultimii vidanjori in rând cu hingherii… acești impostori mediocri care au vândut Romania au distrus industria românească au adus multinaționalele adevărat flagel pt economia românească au terminat și sistemul de învățământ care mergea cât de cât …nu au profesii??facem facultăți de doi ani …nu i așa madam deca?mediocrii guvernanți vor sa scoată prof mediocri..ce atâta fizică chimie biologie geografie…ei nu înțeleg rostul acestor discipline…banul este Dumnezeul lor…făcut rapid prin speculații fara sa gândești prea mult.

    1. Salarizarea cadrelor didactice este foarte complexa, tine de nivelul de pregatire, de experienta, de numarul de ore de calificari suplimentare de complexitatea materiei si activitatilor de la scoala, de numarul de elevi la clasa. de regiunea geografica si economica a scolii, de nivelul individual de prifesionalism si probabil multe altele.Tare imi este teama ca se va lua o decizie populista care nu multumeste pe nimeni si doar va adanci datoria publica care acum inteleg din oresa ca este 50% din PIB.

  2. O precizare: Hadăr este un oportunist fără caracter, un profitor ce se află în ,,academiile” șmecherilor cu indemnizație, cu prezență constantă la tv, și mai mult simulează protestul. El în realitate este omul guvernului.

  3. Stia, doar s-a prefacut ca nu stie. E vina dumneavaostra ca le permiteti. Pentru ce v-ati dus duminica? Ca sa poata sa isi afiseze aroganta care ii caracterizeaza in fata dumneavoastra? Faceti-le program, de luni pana vineri pot negocia, sambata si duminica sunt libere. Daca erau cu adevarati interesati rezolvau ceva pana vineri, azi v-au chemat doar sa va arunce un os in speranta ca o sa va fraiereasca din nou, sa isi bata joc in continuare si sa justifice fata de profesori si de cetateni ca fac si ei ceva, ca negociaza. Cine stie ce pretentii si reprosuri despre “calitate” si altele au avut in spatele usilor inchise, tocmai ei, cei mai slab pregatiti bugetari. Nu va lasati, luptati ca pleaca tinerii, cunosc multe cazuri de profesori care si-au luat lumea in cap si au plecat din sistem si chiar si din tara, unii cu grade date deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Academiei Române, mesaj de tip pașopt în 2020: Legătura dintre Ziua Sf. Andrei și Ziua Națională – o împlinire a proniei cerești/ În 89, valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte

„Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de ‘preoţi cu crucea-n mână’, ca şi Revoluţia din decembrie 1989, când valurile de români veneau spre centrele oraşelor cu prapori în frunte.…
Vezi articolul

Sindicatele din Educație, după o nouă rundă de negocieri: Greva continuă. Am cerut creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%. Miniștrii au timp să calculeze până mâine

Salariul unui profesor debutant ar trebui să ajungă de la 2.500 de lei, la 3.000 de lei și toate celelalte salarii să crească cu 25%, aceasta a fost oferta propusă…
Vezi articolul

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității rector-parlamentar, posibilitatea demiterii rectorului de către senatul universitar, eliminarea condamnaților din conducerea universităților și aplicarea masteratului didactic

Studenții cer reintroducerea în legea educației a incompatibilității dintre funcția de rector și cea de parlamentar sau lider de partid. În plus, orice condamnare definitivă trebuie să atragă încetarea imediată…
Vezi articolul