Anisie: Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen

40.600 de vizualizări
„Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la Realitatea PLUS, întrebată dacă profesorii trebuie să prezinte dovezi la școală pentru orele online realizate.

Cele mai importante declarații făcute de ministru:

  • Aceste cursuri online au presupus o muncă din partea profesorilor, trebuie să ne adaptăm.
  • Să ne gândim și la cei care nu au avut acces la tehnologie. Trebuie să continue învățarea. În fiecare luni la ora 9 am făcut videoconferințe cu inspectorii, de săptămâna aceasta am rugat să intru în videoconferințe cu directorii școlilor.
  • În județul Sibiu am avut o videoconferință cu toți învățătorii din județ pentru a lua măsurile cele mai bune în consultare cu aceștia.
  • Sunt schimbări și le-am spus-o și lor, trebuie să ne adaptăm din mers. Comunicarea directă dintre noi presupune și rezolvarea problemelor. Pot să iau măsuri foarte articulate care să vină în sprijinul elevilor și profesorilor.
  • În ședința de Guvern am prezentat un proiect de HG pentru achiziționarea de echipamente pentru acești copii din medii dezavantajate – 150 mil lei. Ne pregătim pentru că așa cum toată lumea știe, specialiștii în medicină spun că în curând, în toamnă, o să vină un nou val. Nu am fost pregătiți și știu lucrul acesta.
  • Echipamentele vor fi conectate la internet.
  • Achiziția va fi centralizată, la nivel guvernamental, vor avea internet și vor fi tablete sau laptopuri.
  • Pentru anul școlar 2020-2021 Ministerul va pregăti ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină pentru ca profesorii să fie ajutați să recupereze materia.
  • Tezele au fost eliminate. Situația școlară a elevilor se va încheia în conformitate cu prevederile pe care le-am transmis inspectoratelor școlare.
  • Nu vorbim despre manuale, vorbim despre programă. Aceste ghiduri vor cuprinde acele conținuturi din programă care nu au fost predate.
  • Dacă trebui să existe dovezi de la profesori că fac aceste ore: Atunci când aceste cursuri se desfășurau în școală fiecare cadru didactic își completa condica de prezență. Acum fiind vorba despre cursuri online, ar putea unitatea de învățământ să realizeze condică online. Este o exagerare. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen, să ceri dovezi.

Citește și:


5 comments
  1. Apa de ploaie.
    Poate va amintiti cum d-na spunea ca la ,,vara” profesorii vor urma cursuri de pregătire pentru predarea on line.

    Noaptea minții.

    Sau o noua generație de baieti deștepți…in educație care isi vor umple conturile in plina criza economică.

  2. Si rapoarte si condica? Serios? Pai in rapoarte deja se trec subiectul, activitatile online, cati elevi, clase etc.SI CONDICA ONLINE????

  3. de ce nu echivaleaza competentele? aceste competente au valoare zero. sunt valabile un an si niciodata vreun angajator nu a cerut si nu va cere hartia de la competente. si in vremuri normale sunt pierdere de timp si bani.

  4. Are dreptate ! Este singurul ministru al educatiei care este de partea dreptatii, adevarului !
    Cine a mai facut acest lucru?
    Pe noi, cadrele didactice ne intreaba cineva daca avem tablete, laptop-uri? Eu una, folosesc telefonul, fata mea foloseste laptop-ul la ore. Eu ma chinui cu telefonul si deja, nici nu mai merge bine.
    Dar, nu asta e problema. Problema e, ca unii parinti nici nu sunt curiosi de aceste lectii ce vrem sa le facem cu copiii.
    Asa ca, o condica online, e binevenita. Telefonul nu mai are memorie la cate poze am.

    1. Cum procedati cand incheiati media unui elev in urmatoarea situatie: are o nota in catalog pe sem.2, este pe un grup unde se preda online, este chiar administratorul grupului, participa activ la matematica si romana in privat, dar nu are nicio interventie pe mainul grupului sau la alte discipline de niciun fel, inclusiv la a ta.Eu personal, consider ca il voi nota cu cat merita, deoarece nu mi-a raspuns de ce nu doreste sa participe desi este pe grup si nu ii voi pune ca nota media din sem 1.Voi cum ati face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Centre de consiliere psihologică pe lângă CMBRAE, unde copilul să meargă temporar, dacă manifestă constant un comportament violent, propune profesorul Dorin Stoican, directorul Școlii 162 din București: Părinții și elevii vor conștientiza că se întâmplă ceva. Acum n-avem nimic

„Dacă un elev deranjează constant orele de curs, să fie scos de la oră și nu lăsat de izbeliște, ci împreună cu consilierul școlar, un alt cadru didactic. Pentru elevii…
Vezi articolul

Mărturiile părinților care și-au retras copiii de la clasa învățătoarei din Târgu Mureș care-i umilea și agresa fizic și verbal: Îi trata așa pe cei din familii cu probleme sau care nu se descurcau la fel de bine la învățătură / Fata mea venea mereu mai nervoasă de la școală și începuse să strige la surorile ei

Mai mulți părinți ne-au trimis mesaje pe adresa redacție@edupedu.ro despre abuzurile suferite de copiii lor în clasa învățătoarei Mariana Alexa de la Școala Gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș, după…
Vezi articolul

DOCUMENT Grilele de salarizare adoptate de Guvern, forțat, pentru profesori și cadrele didactice auxiliare, în vigoare de la 1 iunie 2023. Care sunt salariile de bază pe fiecare funcție, vechime și grad didactic, în vigoare de luna aceasta

Legea 153/2017 a fost modificată prin ordonanță de urgență, de către Guvern, fără să existe un acord cu sindicatele din Educație pe acest modificări. Prin abuzul de putere făcut de…
Vezi articolul