Anisie l-a demis pe șeful Institutului de Silvicultură pentru că nu ar fi raportat tăierile ilegale de lemn și pentru o presupusă pierdere de 5,9 milioane de lei

3.205 vizualizări
Monica Anisie / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni într-o conferință de presă că l-a demis pe Ovidiu Badea, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”- ICAS, transmite G4Media.ro.

Anisie i-a reproșat lui Badea că nu a putut justifica o pierdere de 5,9 milioane de lei constatată de Corpul de control al ministrului Educatiei în contabilitatea institutului.

De asemenea, ministrul Educației a mai declarat că îi reproșează directorului demis că nu a raportat corect atât volumul tăierilor legale de lemn, cât și al tăierilor ilegale.

Noul director numit de Anisie este Ștefan Neagu.

Monica Anisie / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


2 comments
  1. Pierderea de 5.9 mil lei a fost justificată zilele următoare când Ministerul Educației și Ministerul Mediului a virat banii care îi datora institutului INCDS Marin Dracea. Acum institutul e pe plus….. . Se pare că în România că sa.l scoți pe cineva pe minus trebuie să nu-i plătești datoriile, și apoi să-l poți demite. Vivat Ana Pauker …. Pardon Monica Anisie!

  2. Un apropiat normal…Atitudinea dnei Anisie mi se pare cam penibila. De cand a venit in minister a creeat o tensiune extraordinara de mare. Si-a numit la cabinet totii apropiatii gen Carasava, Corina Ceama, Jean Badea manelistul, Virginia marea chimista inclusiv prietena de chefuri adica Daniela Bogdan. O intrebare totusi : Cum se face ca aceasta Daniela Bogdan cu care duamna Anisie isi face vacantele, merg impreuna la chefuri, ajunge director exact cand Anisie isi preia mandatul de ministru. Alo PNL stiti cumva ce se intampla de fapt in ministere? Nu prea cred…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Iohannis: Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească / Avem o singură șansă pentru ca toate școlile din România să se dezvolte – competiția pe bază de meritocrație

Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea inițială într-o lume…
Vezi articolul

Etica, anticorupția în școli, recuperarea pierderilor cauzate de pandemie și sprijin pentru formarea profesorilor – priorități ale Republicii Moldova, descrise de președintele Maia Sandu la summit-ul ONU dedicat educației

Probleme imediate, precum accesul la educație al copiilor refugiați din Ucraina, probleme de fond, precum nevoia întării formării profesorilor, dezvoltarea opțiunii de școală online și recuperarea pierderilor de învățare cauzate…
Vezi articolul

Clasamentul Times Higher Education al reputației universităților: Harvard, MIT și Stanford conduc în ranking / O singură universitate din Europa Centrală și de Est a fost inclusă

Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Stanford conduc clasamentul internațional Times Higher Education al universităților în funcție de reputație – ediția 2022, ranking dat publicității miercuri. În clasament…
Vezi articolul