Animație lansată în contextul alegerilor: un tânăr din 2024 își imaginează cum ar putea arăta lumea în 2074

0 vizualizări
Foto: captură video animație
O lume în care grădinile iau locul parcărilor, copiii învață printre livezi, iar satele au acces la cele mai noi tehnologii sunt idei ilustrate prin animația solar punk „Scrisoare din 2074”, lansată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) și VÂNĂ Animation Studio, potrivit unui comunicat de presă. Animația a fost lansată în contextul alegerilor din România și gândită în două faze: o proiectare a unui tânăr despre cum va arăta lumea dacă cetățenii ar fi cu adevărat implicați și un răspuns al lui din viitor, din anul 2074.

Animația prezintă un viitor utopic, imaginat prin ochii unui tânăr.

  • „Scrisoare din 2074” este un apel la conștientizare a alegerilor pe care fiecare dintre noi le face pentru conturarea unui viitor comun mai bun.
  • Animația surprinde creativ prioritățile celor două programe educaționale ale Uniunii Europene: diversitate și incluziune, transformare digitală, mediu și lupta împotriva schimbărilor climatice, cât și participarea la o viață democratică, valori comune și implicare civică, conform sursei menționate.

„Scrisoare din 2074” pornește de la faptul că pe parcursul a 50 de ani, fiecare dintre noi avem doar 10, respectiv 12 ocazii să votăm în alegerile naționale și europene. Fiecare dintre aceste alegeri contează în conturarea viitorului nostru comun, potrivit comunicatului amintit.

Animația a fost gândită în două faze: o proiectare/întrebare și un răspuns din viitor.

În primul video, un tânăr visează să se plimbe cu mijloace de transport care nu poluează, să reușească să mănânce ce produce local, să existe o societate educată și solidară.

În al doilea video este povestit viitorul din anul 2074, iar personajul principal, devenit om matur, afirmă că s-a întors de pe cea mai recentă mobilitate de învățare de pe satelitul Europa, că parcările pline de mașini sunt acum grădini sau livezi, unde copiii se joacă și învață, iar satele au acces la cele mai noi facilități și tinerii sunt bine reprezentați în consilii.

Prima etapă a fost lansată înainte de alegerile europene din 9 iunie 2024 și a primit vocea actorului Tudor Cucu-Dumitrescu, pe fundalul piesei Beautiful Dreamer. Cea de-a doua etapă este în interpretarea actorului Vlad Jipa și a fost lansată la începutul lunii noiembrie, în cadrul evenimentului „Învață și dă mai departe”, organizat de ANPCDEFP și poartă semnătura muzicală inconfundabilă a celor de la Robin And The Backstabbers, cu piesa În/ÎmPreună.

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale este instituția care implementează programele UE, Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Definitivat 2024, examenul de intrare în cariera didactică. Peste 8.500 de candidați vor susține miercuri proba scrisă / Matematica, printre disciplinele cu număr mare de candidați înscriși

Peste 8.500 de candidați vor  participa la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ 2024, miercuri, 24 iulie, în 42 de centre de examen, anunță Ministerul Educației.…
Vezi articolul

Australia și Noua Zeelandă mențin restricțiile, în pofida scăderii numărului de contaminări. “Răbdarea trebuie să fie virtutea noastră în această situaţie”, spune premierul australian

Australia şi Noua Zeelandă au anunțat marţi că nu relaxează restricţiile în lupta împotrica COVID-19, chiar dacă cele două ţări înregistrează o scădere accentuată a numărului de contaminări, informează AFP,…
Vezi articolul