Anglia se alătură Germaniei și Franței și anunță că va renunța la multe reguli de distanțare între elevi: toți copiii sunt așteptați la școală din septembrie

40.658 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Autoritățile britanice au anunțat că școlile din Anglia vor renunța la mare parte din restricțiile impuse pentru participarea copiilor la ore, așa încât școala să se reia în condiții cât mai normale după vacanță, în septembrie, potrivit The Guardian. Intenția a fost anunțată în condiții în care o abordare similară există și în Germania, pe când în Franța toți elevii sunt așteptați la școală începând de luni, 22 iunie, fără limite de distanțare fizică.

Potrivit sursei citate, ministul Educației, Gavin Williamson, a anunțat că va fi eliminată limita de 15 elevi/clasă și vor fi mărite “bulele” de protecție (regulile și măsurile de protecție care, între altele, limitează contactul între elevi) așa încât clase întregi de 30 de elevi să poată să își reia activitatea în condiții normale. Astfel ar urma să fie rezolvată problema impusă de lipsa de spațiu, care făcea ca elevii să meargă prin rotație la cursuri. Detaliile vor fi anunțate în următoarele săptămâni.

  • Măsura – însoțită și de altele, precum ajutorul de 1 miliard de lire pentru școlile din Anglia, pentru ca elevii, în special cei dezavantajați, să recupereze materia pierdută – vine ca parte a eforturilor guvernului de a rezolva problemele apărute la începutul lunii. În Anglia, școlile sunt administrate separat de cele din celelalte teritorii britanice și intră sub autoritatea guvernului de la Londra. Acesta a decis redeschiderea școlilor treptat, începând din 1 iunie, dar procesul a fost considerat un eșec.

O abordare similară a fost anunțată, deja, și în Germania, unde școlile ar urma să-și reia normal activitățile din septembrie – iar într-un land, chiar de luna aceasta, după cum EduPedu.ro a scris aici.

În Franța, școlile se redeschid complet, după ce autoritățile au decis să renunțe la regula celor 4 metri pătrați per elev, impusă pentru distanțare fizică. Din 22 iunie, participarea la ore va fi obligatorie, potrivit TheLocal.fr. Sursa îl citează pe ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, potrivit căruia schimbarea esențială este transformarea regulii celor 4 metri pătrați într-o limită de 1 metru între elevi, care “ne va permite să îi primim pe toți elevii”.

  • În Franța, școlile s-au redeschis treptat începând din mai, dar participarea la ore față în față era opțională, iar cei mai mulți părinți au decis, la început, să își țină copiii acasă.

Foto: Pixabay.com


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va oferi suport și consultanță pentru reformarea și apoi dezvoltarea academică a Academiei de Poliție din București / 131 de doctoranzi vor mai susține tezele la Academie, ei nefiind primiți de alte universități la cererea de transfer / Școlile de doctorat ale Academiei, desființate anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au semnat marți, 15 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, un acord prin care UBB va…
Vezi articolul

SURSE Poliția a fost chemată la ARACIP, agenția care evaluează școlile și grădinițele, după ce într-o comisie de disciplină ar fi fost prezent la audieri fostul avocat al președintei instituției, Mariana Dogaru, acum avocat contractat cu 345 de lei pe oră de agenție

Poliția a fost chemată miercuri la sediul Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), potrivit surselor Edupedu.ro. Un echipaj de poliție ar fi răspuns astfel unui apel telefonic…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Școala să fie ultima închisă, cum se întâmplă în Franța sau în Anglia. Am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli când municipiul a intrat în roșu – inspectorul școlar din județul care a decis în premieră menținerea deschisă a școlilor la atingerea incindenței de 3 la mie

“Atunci când Bistrița a intrat în scenariul roșu, am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli fiindcă informațiile venite de la conducerea Direcției de Sănătate Publică arătau…
Vezi articolul
inscriere DSBU

ARACIP anunță că modificarea standardelor de evaluare a calității, propusă prin două proiecte de hotărâre de Guvern, a fost fundamentată pe feedback-ul primit de la 73 de școli evaluate în ultimii 2 ani și de la evaluatori

Proiectele prevăd schimbarea modului de evaluare externă a unităților de învățământ, punându-se accent pe calitatea învățământului și interacțiunea cu profesorii și elevii, așa cum a povestit într-un scurt interviu pentru…
Vezi articolul