Anglia amână examenele din 2021 cu trei săptămâni, pentru a compensa pierderile de învățare existente, dar și pe cele iminente

1.820 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Experiența acestui an a determinat autoritățile de la Londra să acționeze, deja, pentru organizarea examenelor de sfârșit de școală, programate pentru mijlocul anului viitor. Potrivit BBC, guvernul a decis ca examenele pe care elevii din Anglia le dau la 16, respectiv 18 ani, GCSE și A-Level, să aibă loc cu trei săptămâni mai târziu, pentru a le permite acestora să recupereze mai mult din școala pierdută deja anul acesta și pe care ar putea să o piardă în perioada incertă care urmează. Chiar și așa, directorii de școli consideră că măsura nu este nici pe departe suficientă.
  • În Marea Britanie, învățământul este descentralizat, iar guvernul de la Londra este responsabil cu educația din Anglia. În 2020, în context pandemic, a existat un scandal legat de echivalarea examenelor GCSE și A-Level, ce marchează sfârșituri de ciclu, așa cum este, în România, Bacalaureatul. Pentru că școlile au fost închise multă vreme, guvernul a decis și un pachet extins de măsuri pentru recuperarea materiei, considerate oricum drept insuficiente la nivel școlar.

Acum, guvernul a decis ca examenele GCSE și A-Level de anul viitor să aibă loc cu trei săptămâni mai târziu, anume să înceapă din 7 iunie, în loc de mijlocul lunii mai. Măsura are drept scop să permită recuperarea materiei pierdute deja sau care ar putea fi pierdută de acum înainte. Ministrul Educației, Gavin Williamson, a spus că planuri suplimentar ar putea fi adoptate ulterior, pentru a acoperi “toate scenariile”.

Din nou, directorii de școli spun că măsura este insuficientă, având în vedere gravitatea situației. Ei  critică și lipsa unor măsuri detaliate privind situațiile specifice, acolo unde epidemia Covid-19 împiedică buna desfășurare a predării. Printre măsurile suplimentare vehiculate de organizațiile profesorilor și citate în presă se numără limitarea numărului de materii de studiu pentru examene, scăderea numărului de examene, mai mult timp pentru recuperare. 

BBC amintește că, pe lângă pierderile suferite când școala a fost închisă la nivel național, în prezent aproape una din cinci școli din învățământul secundar are activitatea afectată și trebuie să-și trimită acasă elevii, din cauza numărului de cazuri Covid-19 înregistrate.

Foto: ID 186970907 © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reorganizarea forului care controlează circa 20% din banii de cercetare, UEFISCDI, și înființarea unui Consiliu independent care să se ocupe de domeniu este cerută printr-un manifest semnat de zeci de profesori și cercetători români, de la universități din România și din lume

“Propunem crearea unei entități juridice noi, „Consiliul pentru Cercetare”, unitate independentă de factorul politic și care va gestiona și distribui bugetul alocat acesteia de către statul român exclusiv pe bază…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Posibil, achiziții de tablete pentru elevii fără acces la școala online / Copiii fără notă în catalog de la începutul semestrului II vor fi chemați la școală / Pe vară trebuie să ne pregătim pentru un posibil val II de epidemie

Ministerul Educației pregătește o “posibilă” achiziție de tablete, pentru elevii care nu au acces la educația online, a anunțat președintele Klaus Iohannis. În cadrul unei conferințe de presă susținute la…
Vezi articolul