Angajații nevaccinați din școlile din Republica Moldova, obligați să se testeze la 14 zile pe banii lor

290 de vizualizări
Foto: mecc.gov.md
Persoanele care lucrează în sistemul de învățământ din Republica Moldova vor fi obligate să se testeze la 14 zile, dacă nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, informează agora.md, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luată ieri, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și se va aplica de la 1 septembrie, când începe noul an școlar pentru elevii din Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că 95% dintre persoanele din învățământ ar trebui să fie vaccinate până în octombrie: „Ca să prevenim transmiterea infecției cu SARS-COV-2, Comisia a recomandat ca 95% din persoanele adulte din instituțiile de învățământ să fie vaccinate până la 1 octombrie”.

De asemenea, acesta a mai spus că angajații scutiți de teste vor fi cei care au certificat de vaccinare sau pot dovedi că au trecut prin boală: „Până la atingerea acestui nivel, personalul nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, un test negativ. Nu se vor supune testării lucrătorii care vor prezenta certificat de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a trecut prin COVID-19.

Ala Nemerenco a mai subliniat că instituțiile de învățământ vor începe fizic la 1 septembrie 2021.

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chișinău, în rândul angajaților din instituțiile educaționale, este peste 75%, potrivit agora.md.


5 comments
  1. Testare la 14 zile este rezonabil, numai sa fie ca la spital sa vi cu testul tau si sa te testeze un cadru medical la scoala, unde sunt cabinete medicale este mai simplu.

  2. Este bine că ne uităm la alții sau ne luăm după ei pentru că experții noștri nu îi duce capul și nu sunt capabili să ia măsuri adecvate condițiilor și cerințelor de la noi. Am ajuns rău de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra conacului Vasile Alecsandri din Mircești, însă îl dă în administrarea CJ Iași / Se încearcă obținerea de fonduri europene pentru reabilitare

Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra Casei Memoriale și a Mausoleului ”Vasile Alecsandri ” din localitatea Mircești, județul Iași, iar miercuri, consilierii județeni au votat în…
Vezi articolul

Peste 100 elevi ucraineni din clasele primare vor învăța după curriculum ucrainean la o școală de stat din București. Vor face ore online, dar vor fi prezenți în bănci și vor avea și cursuri de limba română

Luni, peste 60 de copii ucraineni refugiaţi în România au participat la o ceremonie prin care s-a marcat proiectul sprijinit de organizația Salvați Copiii la Şcoala nr. 73 “Barbu Delavrancea”…
Vezi articolul
Admiterea la liceu, simularea Evaluării Naționale

UPDATE Evaluarea Națională la 6 materii a fost amânată, printr-o ordonanță de urgență, de către Guvern / Contradicție între proiectul Legii învățământului preuniversitar și proiectul de ordonanță în privința generației care va da admiterea separată la liceu

Evaluarea Națională la 6 discipline, așa cum este prevăzută în Legea 1/2011, a fost prorogată, printr-o ordonanță de urgență, în cadrul ședinței de Guvern. Ministerul Educației a modificat forma articolului…
Vezi articolul

Reforma liceelor profesionale din Franța, contestată pentru al doilea an la rând de profesori, care anunță grevă pe 12 decembrie. Tăieri de posturi în schimbul unui număr mai mare de ore de practică în companii, printre nemulțumiri

Sindicatele din învățământul profesional francez cheamă din nou personalul la grevă pe 12 decembrie, pentru a cere retragerea proiectului de reformă a liceului profesional, potrivit FranceInfo. Reforma, prezentată de președintele…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Implicarea elevilor crește la orele de Limba și literatura română, atunci când discutăm despre bani, spune profesoara Alexandra Dălălău, de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, școală LifeLab 2024

Clasa a VI-a de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, județul Mureș, a avut o oră „altfel” de Limba și literatura română. Fabula “Boul și vițelul” de Grigore Alexandrescu, aflată…
Vezi articolul