Angajații nevaccinați din școlile din Republica Moldova, obligați să se testeze la 14 zile pe banii lor

289 de vizualizări
Foto: mecc.gov.md
Persoanele care lucrează în sistemul de învățământ din Republica Moldova vor fi obligate să se testeze la 14 zile, dacă nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, informează agora.md, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luată ieri, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și se va aplica de la 1 septembrie, când începe noul an școlar pentru elevii din Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că 95% dintre persoanele din învățământ ar trebui să fie vaccinate până în octombrie: „Ca să prevenim transmiterea infecției cu SARS-COV-2, Comisia a recomandat ca 95% din persoanele adulte din instituțiile de învățământ să fie vaccinate până la 1 octombrie”.

De asemenea, acesta a mai spus că angajații scutiți de teste vor fi cei care au certificat de vaccinare sau pot dovedi că au trecut prin boală: „Până la atingerea acestui nivel, personalul nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, un test negativ. Nu se vor supune testării lucrătorii care vor prezenta certificat de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a trecut prin COVID-19.

Ala Nemerenco a mai subliniat că instituțiile de învățământ vor începe fizic la 1 septembrie 2021.

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chișinău, în rândul angajaților din instituțiile educaționale, este peste 75%, potrivit agora.md.


5 comments
  1. Testare la 14 zile este rezonabil, numai sa fie ca la spital sa vi cu testul tau si sa te testeze un cadru medical la scoala, unde sunt cabinete medicale este mai simplu.

  2. Este bine că ne uităm la alții sau ne luăm după ei pentru că experții noștri nu îi duce capul și nu sunt capabili să ia măsuri adecvate condițiilor și cerințelor de la noi. Am ajuns rău de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele minimale pentru titlurile de profesor universitar și conferențiar – criticate de Facultatea de Administrație și Management Public din ASE București. Memoriu adresat Ligiei Deca: „Este îngrijorător faptul că indicatorii care vizau componenta didactică au fost complet eliminați”

Standardele minimale naționale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, elaborate de CNATDCU și care au stârnit critici numeroase…
Vezi articolul

Salariul unui profesor debutant va crește cu 7,31% în 2023, spune ministrul Ligia Deca / Aceasta ar însemna o creștere a salariului net până la 2.344 de lei, un venit “incredibil de mic” – calculele senatorului Ștefan Pălărie

Salariul unui profesor debutant din învățământul preuniversitar va crește în medie cu 7,31% în 2023, a spus luni, în cadrul unor audieri desfășurate la Parlament, ministrul Educației, Ligia Deca. Potrivit…
Vezi articolul

Grupul profesorilor de “specialitate” care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale recomandă profesorilor de limba română să realizeze hărți mentale cu elevii pentru a putea învăța mai ușor, să îi încurajeze să-și exprime punctul de vedere și să rezolve fiecare cerință în parte, chiar și parțial – raport

Profesorii de limba română sunt sfătuiți de grupul profesorilor de “specialitate” din cadrul Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale pe itemi…
Vezi articolul