Andronescu spune că tabăra pentru copii de la Tokyo nu a fost organizată de Ministerul Educației sau Inspectorat

881 de vizualizări
Ecaterina Andronescu a declarat că tabăra pentru copii organizată în Tokyo nu a fost organizată de minister sau de Inspectoratul Şcolar Gorj, relatează Agerpres. Peste 70 de copii români au fost abandonați la Tokyo după ce au fost în tabără. “Domnul acesta, chiar dacă este profesor, este suspendat din activitatea didactică şi se ocupă de această asociaţie. Această asociaţie nu are niciun fel de aprobare sau parteneriat cu Inspectoratul școlar sau cu ministerul. Ca urmare, îşi asumă integral responsabilitatea activităţilor pe care le desfăşoară”, a afirmat Andronescu, la Realitatea TV.

Ministrul Educației precizează că a “discutat cu inspectorul general de la Gorj că vreunul dintre profesorii de acolo a intermediat între părinte şi acest ONG, a intermediat relaţia de înscriere în excursie şi participarea la excursie. Ministerul nu are niciun fel de amestec, iar discuţia pe care am avut-o cu doamna inspector general confirmă că nici inspectoratul şcolar nu are niciun fel de relaţie de colaborare, de parteneriat sau vreo intervenţie în acest ONG şi familiile”.

Andronescu a susținut că Parchetul ar trebui să se sesizeze în acest caz. “Eu cred că este cazul să se sesizeze, pentru că în mod normal acest ONG are un statut. Dacă s-a respectat statutul, nu eu pot să verific lucrul acesta, ci instituţiile abilitate. (…) Noi nu o să stăm cu mâinile în sân, o să facem în limita competenţelor pe care le avem, dar din câte am văzut niciun profesor nu a fost cu aceşti copii”, a spus Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eveniment susținut de BCR

Conferință regională pentru profesori și învățători, la Timișoara, pe 21 septembrie, organizată de Edupedu.ro: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar – înscrieri deschise

Elevii și copiii, în general, ar fi indicat să știe noțiunile de educație financiară, dar și mai important este să le aplice și să afle despre bani în cât mai…
Vezi articolul

Mircea Miclea, despre rotirea elevilor în bănci, recomandată de Ministerul Educației: Această abordare este aberantă. Dacă copilul își schimbă des colegul, subminezi ideea de a avea relații coezive, în care-l cunoști pe celălalt, în care te înțelegi cu el

Profesorul universitar Mircea Miclea a vorbit despre rotirea periodică a elevilor în bănci, recomandată în proiectul de metodologie pentru prevenirea şi combaterea segregării şcolare în învăţământul preuniversitar. Din perspectiva sa, această…
Vezi articolul

Bianca Ivan, președinta Consiliului Național al Elevilor, despre propunerea ca orele de educație sexuală să fie obligatorii în școli: Tragem un semnal de alarmă pentru că noi, elevii, ne-am săturat și am tot obosit să vedem aceleași argumente pentru ca noi să nu avem competențe care ne pot ajuta după ce terminăm liceul

„Mi se pare foarte interesant faptul că alegem să ne punem credințele personale și anumite biasuri care vin din anumite contexte înainte de binele copiilor noștri”, a explicat Bianca Ivan,…
Vezi articolul