Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită – Pro TV

1.053 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Știrile Pro TV.

Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Ecaterina Andronescu pentru al patrulea mandat de ministru al Educației, la propunerea PSD. Precizăm că Andronescu nu a depus nici până astăzi jurământul pentru preluarea funcției de ministru, deși Iohannis a anunțat de vineri că a acceptat-o pe funcție.

Declarația Ecaterinei Andronescu referitoare la manualele unice vine la finalul unui experiment care a costat statul cel puțin 24 de milioane de lei. Atât a fost contractul încredințat direct de Ministerul Educației către Editura Didactică și Pedagogică din subordine, pentru a realiza manualele școlare.

Precizăm că cel care a introdus editura unică este fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop, care a și înlocuit-o la începutul anului pe Ecaterina Andronescu de la șefia Comisiei de învățământ din Senat, comisie esențială în proiectele de legi din educație. 

Manualul unic s-a concretizat după o vizită făcută de Liviu Marian Pop, fostul ministru PSD-ist al Educației, în Ungaria, pe când era ministru, spun sursele Edupedu.ro. Opera sa a fost desăvârșită sub ministeriatul lui Valentin Popa, cu ignorarea deciziilor Curții Constituționale.

Nici până astăzi, Ministerul Educației nu a spus pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor unice.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Nina Vasile: De 8 ani am dus la inspectorat toate documentele în dosarul cu șină pentru înscrierea la titularizare. Ceri profesorilor să folosească inteligența artificială, dar le ceri să vină la înscriere cu dosare de documente

Profesoara Nina Vasile a vorbit, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, despre documentele necesare pentru înscrierea la concursul pentru titularizare: „De 8 ani am dus la inspectorat toate documentele în dosarul…
Vezi articolul

Ligia Deca: Evaluarea digitalizată nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru. Singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024 nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru, singura diferență este că lucrarea va…
Vezi articolul

DOCUMENT Noul Regulament de funcționare a CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, a fost adoptat / Consiliul, devenit „comisie” cu autoritate diluată în cazul doctoratelor, proclamă „toleranță zero” față de plagiat / Numărul membrilor crește la 43

Prevederile din noua Lege a Învățământului Superior, adoptată anul trecut, ce diluează atribuțiile pe care le are în cazul doctoratelor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, devin aplicabile prin…
Vezi articolul

„Am primit sfaturi de la mulți profesori din facultate, dacă totuși vrem să intrăm în învățământ, să o facem în afară, ceea ce mi se pare lipsit de speranță” – mesajul unei studente care vrea să fie profesoară, prezentă la protest

„Eu vreau să fiu profesoară și situația profesorilor este absolut jenantă. Suntem din ce în ce mai puțini tocmai pentru că suntem descurajați de condițiile din învățământ. Am primit chiar…
Vezi articolul