Andrei Alexandru, numit secretar de stat la Cercetare: consilier local PSD la Vaslui, cercetător științific grad II în informatică, a declarat venituri inclusiv din pariuri sportive

2.961 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Alexandru Andrei
Unul dintre cei trei secretari de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării numiți vineri prin decizii ale premierului Nicolae Ciucă este Andrei Alexandru. Consilier din partea PSD în cadrul Consiliului Local Vaslui și cercetător în matematică-informatică la Academia Română, Andrei Alexandru a trimis, proactiv, propriul CV pe adresa redacției Edupedu.ro și a indicat, pe pagina sa de Facebook, că din noua funcție urmează să coordoneze cercetarea științifică.

În mesajul publicat pe pagina sa de Facebook, Andrei Alexandru afirmă că “Voi încerca să îmi îndeplinesc cât mai bine sarcinile, să contribui la creșterea nivelului calitativ în cercetare, să stimulez performanța academică. Îi asigur pe colegii cercetători că se pot baza pe mine și sunt deschis să primesc sugestii de la ei”.

Potrivit CV-ului transmis redacției, Andrei Alexandru, născut în 1985, și-a început cariera la Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române – filiala Iași în 2008, de unde a evoluat din funcția de asistent de cercetare științifică în cea de cercetător științific grad II, grad obținut anul trecut.

Din 2020 este consilier din partea PSD în Consiliul Local din Vaslui. În declarația de avere depusă acolo în 2020, el indică pentru anul precedent venituri de circa 37.000 de lei din activitate de cercetare științifică la Academia Română – Filiala Iași, dar și venituri de 2.000 de lei din pariuri sportive (venituri de peste două ori mai mari decât un premiu obținut din partea UEFISCDI pentru rezultatele cercetării – 900 de lei).

Andrei Alexandru declară în CV-ul său că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității Al. I. Cuza din Iași cu media generală 10.00, fiind șef de promoție în 2008, precum și faptul că a obținut doctoratul în informatică la Academia Română, sub coordonarea dr. Gabriel Ciobanu. La competențe digitale, el declară în CV pachetul MS Office și cunoștințe avansate ale editorului matematic Latex.

Marea majoritate a lucrărilor sale, apărute atât sub egida Springer sau a altor editori internaționali, cât și în jurnale precum Carpathian Journal of Mathematics, sunt co-semnate alături de dr. Gabriel Ciobanu. Potrivit Google Scholar, principalele sale două titluri au câte 22 de citări, aproape exclusiv autocitări ale unuia dintre cei doi autori.

Citește și:
Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane și Abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu
Fost consilier al lui Dăncilă, promovat de baronul PSD Ionel Arsene ca secretar de stat la Ministerul Digitalizării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Noul Regulament de funcționare a CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, a fost adoptat / Consiliul, devenit „comisie” cu autoritate diluată în cazul doctoratelor, proclamă „toleranță zero” față de plagiat / Numărul membrilor crește la 43

Prevederile din noua Lege a Învățământului Superior, adoptată anul trecut, ce diluează atribuțiile pe care le are în cazul doctoratelor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, devin aplicabile prin…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Am început să las viciile, uitați, am strâns bani și mi-am luat o pereche de blugi pe care mi-o doream și o geantă, mi-au spus elevii care au fost la atelierul Școala de Bani din Bibliotecă, spune Nicoleta Grigorescu, bibliotecară la Titu, județul Dâmbovița

Elevi de 7 ani dar și adolescenți de liceu din 90 de comunități, în special zone rurale sau din orașe mai mici, au învățat noțiuni de educație financiară de la…
Vezi articolul