Andra Maria Munteanu, singura elevă cu media 10 din județul Brăila, la BAC 2024, care a avut media 10 și la Evaluarea Națională: Am fost acceptată la cinci universități din UK și la una din Olanda. Am ales-o pe cea din Manchester pentru că în România nu puteam să fac criminologie din facultate

10.487 de vizualizări
Andra Maria Munteanu / Foto: Facebook.com
Andra Maria Munteanu, absolventă a Colegiului Național „Gh. M. Murgoci” și șefa de promoție a liceului, a obținut singura medie de 10 la Bac 2024, din județul Brăila, după ce a făcut contestație. Ea a avut media 10 și în urmă cu 4 ani, când a dat Evaluarea Națională. Într-un interviu acordat Radio România Actualități, Andra Maria Munteanu spune că a învățat organizat, tot anul, dar a făcut și meditații la română și istorie.

Tânăra a fost acceptată la 6 universități străine și a ales să meargă la cea din Manchester, la profilul Criminologie. “În România nu puteam să fac criminologie din facultate, a trebuit să optez într-o altă țară”, a spus Andra Munteanu.  

Andra Maria Munteanu absolventă a Colegiului Național ”Gheorghe M. Murgoci” și șefa de promoție a liceului, a obținut singura medie de 10 din județul Brăila la Bacalaureat 2024, după ce a făcut contestație. Inițial luase 9,85 și a reușit să obțină media maximă la recorectare. Ea a avut media 10 și la Evaluarea Națională, în urmă cu 4 ani.

“Istoria era chiar preferata mea și nu avea cum să iau doar 9,85”, spune Andra.

“Pot spune că am muncit tot anul, adică din septembrie și până la BAC, ci constant în fiecare zi, dar când am fost simulări, am muncit pentru simulări, am tinut materia din scurt, am învățat constant”, spune șefa de promoție a Colegiului Național „Gheorghe M. Murgoci” din Brăila.

Ea a fost acceptată la 5 universități din UK și la una din Olanda. A ales una din Manchester pentru profilul de criminologie. “Pentru că în România nu puteam să fac criminologie din facultate, a trebuit să optez într-o altă țară”, spune Andra Munteanu.

Interviul acordat radio România Actualități:

Reporter: Andra, ți-am luat interviu și în urmă cu 4 ani, când ai luat media 10 la E.N.

Andra Maria Munteanu: Îmi aduc aminte că mi-ați spus că poate ne vedem și peste 4 ani și chiar ne-am de văzut de această dată la examenul de bacalaureat. 

Reporter: Ai avut media 9,85 și ai făcut contestație.

Andra Maria Munteanu: Da, am avut inițial nota 9,85 la istorie și știam că nu am făcut doar de 9,85. Istoria era chiar preferata mea și nu avea cum să iau doar 9,85. Am făcut contestație și notă pe care am meritat-o, 10. 

Reporter: Cât ai muncit pentru media asta, pentru că asta înseamnă un cumul de 4 ani de liceu…

Andra Maria Munteanu: Pot spune că am muncit tot anul, adică din septembrie și până la BAC, ci constant în fiecare zi, dar când am fost simulări, am muncit pentru simulări, am tinut materia din scurt, am învățat constant. Am fost organizată și am reușit să învăț la timp, adică în iunie, aveam deja toată materia învățată. Doar am recapitulat-o. 

Reporter: Spune-mi te rog dacă te-au ajutat simulările?

Andra Maria Munteanu: M-au ajutat doar ca să pot învăța materia, să știu că o am învățată, dar așa cred că doar cea națională m-a ajutat. Am văzut-o pe cea de la minister exact cum este, nu cele județele neapărat. 

Reporter: Te mai întreb dacă ai făcut și meditații? 

Andra Maria Munteanu: Da, am făcut. 

Reporter: Ajută?

Andra Maria Munteanu: Da, foarte mult. Am făcut la română și istorie. La sociologie am lucrat foarte mult cu profesoara de la clasă și a fost ok. 

Reporter: Tu ai fost și una dintre cele trei șefe de promoția Colegiului Național Gheorghe Murgoci. Ce presupune asta?

Andra Maria Munteanu: La fel, multă muncă.

Reporter: La câte universități ai aplicat? 

Andra Maria Munteanu: Am aplicat la cinci în UK și am intrat la toate cinci și la una singură în Olanda, variata de rezervă, dar target-ul meu a fost să intru la cea din Manchester s-tar din Anglia care a fost și va fi prima opțiune și acolo și am primit și media necesară ca să pot valida locul.  

Reporter: Ce te-a atras acolo? 

Andra Maria Munteanu: Locul și faptul că era printre cele mai bună universități pentru ceea ce voiam să fac: orașul mare, ofertant, oportunități, dar în principal pentru faptul că au cea mai mare universitate.

Reporter: Ce profil? 

Andra Maria Munteanu: Criminologie. Pentru că în România nu puteam să fac criminologie din facultate, a trebuit să optez într-o altă țară”. 

Citește și:

Eleva Louise Vișan, de la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, a obținut media 10 la Bacalaureat 2024 și va studia în străinătate: Am intrat în Franța la mai multe facultăți. Am ales Sciences Po Paris

Daria-Maria Bălan, singura elevă din Vâlcea cu media 10 la BAC 2024: Faptul că am fost constantă în acest proces de învățare m-a ajutat să am certitudinea că pot parcurge toată materia până la examen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Liceele pedagogice vor putea forma învățători, dar vor fi angajați pe perioadă determinată. Pentru a se titulariza, aceștia trebuie să termine o facultate de profil – proiectul legii Deca

Liceele pedagogice formează absolvenți pentru specializările educație timpurie, pedagogia învățământului primar, pedagogie generală și mediere școlară, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, asumat de Ligia Deca. Acest lucru înseamnă că învățătorii…
Vezi articolul

Efectele comasării alegerilor la tineri: Elevii și studenții cer Guvernului să reducă la 45 de zile înainte de 9 iunie termenul până la care își pot face viză de flotant / Termenul este de 6 luni, peste timpul rămas până la locale și europarlamentare

ONG-urile din proiectul ”Tinerii votează” au trimis o scrisoare deschisă prim-ministrului Marcel Ciolacu și Ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, în care îi solicită Guvernului României să reducă, la 45 de zile înainte…
Vezi articolul

Marți e ultima zi în care profesorii care vor să fie directori își pot înregistra opțiunea pentru școala pentru care vor susține interviul între 16 și 25 martie. Actualii directori nu mai pot face parte din comisiile de evaluare

Procedura operațională a probei de interviu a concursului de directori de școli a fost trimisă inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației. Nu vor face parte din comisia de interviu profesorii…
Vezi articolul