UPDATE Poliția s-a autosesizat după ce subiectele de la proba de matematică – Evaluarea Națională 2024 s-au scurs de la un centru de examinare. Este vorba despre Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Gorj

36.530 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
UPDATE: Centrul de examinare de unde s-au scurs subiectele este Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Gorj. Poliția s-a autosesizat.
Inspectoratul școlar face verificări la centrul de examinare cu numărul 2773, după ce subiectele de la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2024 au ajuns în presă după ora 10, în timp ce proba încă se desfășura. Subiectele erau marcate cu numărul centrului de examinare respectiv. “S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat (…) se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală”, a spus pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina. De asemenea, ISJ a transmis o solicitare la Ministerul Educației de schimbare a comisiei de evaluare din liceu.

UPDATE, ora 16:55

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Gorj, Anca Prejbeanu, “poliția s-a autosesizat în acest caz și face cercetări la fața locului”.

Inspectoratul școlar județean Gorj a transmis o solicitare de urgență la Ministerul Educației de schimbare a comisiei de evaluare din liceu.

Știrea inițială

Inspectoratul școlar Gorj verifică cum au ajuns în presă subiectele de la proba de matematică, de la centrul cu numărul 2773 din județ.

Acestea au fost făcute publice după ora 10, deși proba încă nu se încheiase. Abia la ora 11, expiră timpul alocat elevilor pentru rezolvarea subiectelor. Purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina a spus pentru Edupedu.ro că o echipă de inspectori s-a deplasat la centrul respectiv și verifică situația.

“Când am luat imediat legătura cu cu cei care sunt în comisia județeană, deja se deplasau către centrul respectiv. S-a demarat procedura de verificare, pe măsură ce se va stabili cine este vinovat și presupun, dacă se verifică și se verifică, din moment ce există documentul respectiv, în spațiul public se vor lua măsurile de rigoare, poate cu implicarea organelor de anchetă penală. Asta n-avem de unde să știm în momentul acesta. Nu știu dacă Inspectoratul Școlar în momentul acesta a sesizat poliția. Cu siguranță e un incident regretabil pe care niciun om care lucrează în sistemul de educație nu și-l dorește. Vedem mai exact cum stau lucrurile, ce putem să vă spunem, cu siguranță, cei care au greșit vor plăti”, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina.

Pe subiectele apărute în presă se vede clar numele județului și numărul centrului de examinare

Captură foto


11 comments
  1. Dar că sunt centre unde-i lasă pe copii sa copieze nu spune nimeni niciun cuvânt. Mai ales în mediul rural.

  2. deci exista posibilitatea ca unii copii sa intre cu cască in examen.
    aflându-se subiectele , li se poate apoi dicta ce sa scrie.
    caz școală fac. de medicina Constanța: iese unu din examen după 10 minute . rezolva grila câțiva stud f buni. incep sa dicteze colegilor aflați în sala , contra cost evident . s-a repetat faza de f multe ori.
    materia : neuroanatomie. unul din cele mai grele ex . o fi și la altele dar personal nu cunosc.

  3. Și tâmpiții ce au făcut subiectele asa de grele la o generație care a trecut un an scolala online și sa făcut scoala cum sa făcut nu se deschide dosar penal.

    1. Si cum ai fi vrut sa fie? Se merge pe ideea ca acesti elevi vor fi viitorul de maine al tarii. Sau trebuie sa-i intelegem si sa acceptam mediocritatea ca saracutii, atunci cand au stat acasa, in loc sa invete au stat pe fb si s-au jucat? Dosar penal pentru ca tot globul a trecut prin acea criza? Asta a fost. Si inca ceva. Daca niciun elev nu ar fi putut rezolva subiectele as fi inteles dar, cei care nu au putut nu sunt majoritati si nu scrie nicaieri ca toti trebuie sa ia examenul. Examenul este in fond o modalitate de triere a intelectului si nu a toalelor de firma. Cand cei care iau aceste examene vor da piept cu viata de dupa perioada scolara atunci nu cred ca angajatorul va tine cont de anul acela de scoala online, ci de cunostiintele celui care vrea sa se angajeze
      .

    2. Da, grele rău! trebuia să le dea tablă înmulțirii cu 2! mata n ai făcut nici măcar școală on line că altfel ai fi aflat că s a se scrie cu cratimă!

    3. La cât de crâncen torturezi gramatica, matale sigur ai făcut doar un picuț de școală !
      Și dacă subiectele sunt mai dificile, care este problema? Copiii vor fi admiși cu medii un pic mai mici… Sau pentru voi, ăștia care scrieți fără cratimă, doar media 10 “e dă valoare”?

  4. Atenție!
    Vigilență!
    Verificați: componența comisiilor, oamenii care monitotizează camerele video( mereu aceiași), repartizarea asistenților( nu se face mereu prin tragere la sorți), cine iese la toaletă, cine îl conduce pe hol( aici intervine omul de la camere, omul lor)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Soluția care le permite profesorilor să dezvolte lecții și activități atractive pentru elevii lor, prezentată luna aceasta la cel mai important târg global de educație și tehnologie (P)

Inovația educațională dezvoltată de Samsung Electronics împreună cu Shape Robotics pentru sistemul educațional, display-urile Interactive Samsung Flip Pro cu aplicația Fable Blockly integrată, va putea fi testată de mii de…
Vezi articolul

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul