Anchetă europeană pentru posibilă fraudă cu fonduri Erasmus, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – prejudiciu de aproximativ un milion de euro

4.029 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Percheziții domiciliare au loc, marți, în județul Sibiu, în cadrul unei anchete a Parchetului European (EPPO) la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, suspectată de fraudă cu fonduri Erasmus, informează instituția, potrivit Turnulsfatului.ro. Aceasta notează că angajați ai universității, responsabili de coordonarea Serviciului de Relații Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare în două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

”De asemenea, se înțelege că studenți, doctoranzi și cadre didactice din Asia au continuat să figureze pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deși contractele lor erau aproape încheiate. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii către alte persoane.

În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro”, transmite EPPO în comunicat. Procurorii europeni precizează că actuala conducere a Universității Lucian Blaga cooperează, tot ea fiind cea care a depus plângerea inițială în cadrul acestei anchete.

EPPO este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil cu anchetarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată pentru infracțiuni împotriva intereselor financiare ale UE.

  • Potrivit TurnulSfatului, Inspectoratul de Poliție Sibiu confirmă perchezițiile domiciliare, efectuate de zeci de polițiști din cadrul IPJ, instituție care spune, însă, că nu este de competența sa comunicarea pe acest subiect.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aberație birocratică de proporții solicitată școlilor din mai multe județe și București: să trimită fotografii cu „afișe” și din timpul înmânării cardurilor educaționale de 500 de lei pentru elevii care au nevoie de sprijin educațional pentru „a ilustra evoluția proiectului”, blocat în prezent – surse

Școlile din cel puțin trei județe și București trebuie să trimită fotografii cu „afișe expuse și documente justificative prin care să se dovedească prezentarea sprijinului educațional”, în valoare de 500…
Vezi articolul

Liceenii care nu participă la orele de Religie vor studia disciplina „Perspective globale“, din clasa a IX-a până într-a XII-a, la toate profilurile și specializările, cu excepția liceelor teologice, conform proiectului de planuri-cadru – surse

O nouă disciplină apare în planurile-cadru pentru liceu, document draft obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre materia „Perspective globale“, pe care toți elevii, indiferent de profil și specializare, cu excepția…
Vezi articolul