Anchetă DNA la Oradea: Directoarea Casei Corpului Didactic și directorul unei școli, audiați într-un dosar legat de concursul de directori

8.994 de vizualizări
Foto: scoala-avram-iancu-oradea.ro
DNA Oradea a început, joi, audieri într-un dosar legat de concursul de ocupare a posturilor de directori în învățământul preuniversitar, potrivit Bihor Online. Conform sursei citate, ancheta a pornit de la o plângere penală, după ce nota unui candidat pentru o funcție de director a crescut mult după corectare.

Plângerea datează din luna octombrie 2021. Edupedu.ro, preluând presa locală, a scris atunci că plângerea a fost depusă de Gheorghina Bîrlădeanu, fosta directoare a Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” din Oradea. Ea vizează faptul că, după contestația depusă în concursul de directori, nota directorului delegat care conduce acum școala, Ioan Sorin Cuc, a fost majorată de la 5.60 la 7, cât este necesar pentru a promova proba scrisă și pentru a trece în faza interviului.

Potrivit Bihor Online, joi au fost chemați la audieri Mioara Țigan, directoarea Casei Corpului Didactic Oradea și președintele comisiei de examinare în concursul de anul trecut, precum și Ioan Sorin Cuc, directorul actual al școlii gimnaziale menționate. Sursa citată scrie că ambii au calitatea de suspect în dosarul de fraudare a concursului de director: pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale, respectiv abuz în serviciu, fals, uz de fals și fals în înscrisuri oficiale.

eBihoreanul îl citează, separat, pe inspectorul școlar general Horea Abrudan, care se declară stupefiat de informații și spune că “sub nicio formă nu mi-a trecut prin cap că se poate întâmpla așa ceva”, el spunând că nu are motive să se simtă vulnerabil legat de această anchetă. Aceeași publicație notează că ISJ Bihor a predat la DNA Oradea foaia de examen și înregistrările audio-video din sala de examen.

Citește și:
Suspiciuni de fraudare a examenului de director în Oradea, verificate de procurori DNA: Nota unui candidat a crescut de la 5.60 la 7, cât era necesar pentru a promova proba scrisă

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Diriginții nu fac suficiente ore de consiliere în carieră cu elevii pentru că sunt supraîncărcați cu sarcini birocratice și pentru că nu există destule cursuri gratuite de formare sau stimulente / Nu toți elevii din învățământul gimnazial și liceal au acces la un consilier, ci doar ocazional – studiu

Au fost identificate 24 de cauze care contribuie la problema lipsei orelor de consiliere cu elevii în școlile din toată țara, arată studiul de impact, “Evaluarea sistemului de consiliere și…
Vezi articolul

OFICIAL Noile reguli pentru școli, valabile de luni, aprobate prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății / Cursurile se suspendă la o școală dacă 50% dintre clase au activitatea întreruptă din cauza Covid-19

Ordinul cu noile reguli pentru școli a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial. Este ordinul comun cu numărul 5.338/1.082 al miniștrilor Educației și Sănătății. Este vorba despre schimbări majore…
Vezi articolul