Anchetă a Inspectoratului Școlar Gorj la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, după ce părinții au reclamat încălcarea regulamentului la proba de limba română a Evaluării Naționale / Elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă

24.877 de vizualizări
Foto: © Chonlawut Brahmasakha | Dreamstime.com
Inspectoratul școlar din Gorj a deschis o anchetă la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, cu privire la așezarea în bănci a elevilor de clasa a VIII-a, la proba de limba română la Evaluarea Națională, care a avut loc luni, 19 iunie. Inspectorul școlar din Gorj Marcela Mrejeru a confirmat pentru Edupedu.ro că marți a fost primită o sesizare de la un părinte, care semnala faptul că elevii nu ar fi fost puși în bănci în ordine alfabetică, ci așa cum erau în clasă. “Verificăm acum aceste aspecte și până la finalul zilei vom avea o concluzie”, a spus inspectorul general. În cazul în care se adeveresc acuzațiile, la proba de miercuri la matematică se va schimba președintele de comisie, a mai spus Marcela Mrejeru, într-un scurt interviu. Ministerul Educației a fost sesizat de asemenea, prin Federația Națională a Părinților, în legătură cu acest caz, spune președintele Federației, Iulian Cristache.

La Inspectoratul Școlar din Gorj a fost depusă marți o sesizare oficială, în care un părinte acuză că la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost încălcat regulamentul privind desfășurarea și organizarea probelor de la Evaluarea Națională. Mai exact, elevii de clasa a VIII-a care au susținut luni proba de limba română, nu au fost așezați în bănci în ordine alfabetică, așa cum prevede regulamentul, ci așa cum erau în clasă, cu aceiași colegi în sală.

Potrivit metodologiei privind organizarea examenului de Evaluare Națională din 2010-2011, pe baza căreia sunt aprobate și regulile de desfășurare a examenului și în acest an școlar, 2022-2023, la articolul 11, alineatul 7, se precizează:

„Comisiile din unitățile de învățământ au următoarele atribuții:

(7) repartizează candidații pe săli, în ordine alfabetică, și afișează pe lista fiecărei săli, lista nominală cu elevii”.

La alineatul 6 se precizează că “se asigură numărul optim de săli în care se susțin probele, astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă”.

Acuzațiile au apărut inițial pe o rețea de socializare, luni, 19 iunie, după proba de limba română a Evaluării Naționale. Abia marți, inspectoratul școlar Gorj a primit o sesizare oficială în acest sens, confirmă pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar general Marcela Mrejeru. “Se verifică toate aspectele. Dacă se constantă că sunt reale toate acuzațiile, mâine, la proba de matematică a Evaluării Naționale, putem schimba președintele de comisie și pe cel care a făcut repartizarea”, spune inspectorul școlar.

Ministerul Educației a fost sesizat de asemenea, prin Federația Națională a Părinților, în legătură cu acest caz, spune președintele Federației, Iulian Cristache pentru Edupedu.ro.


12 comments
  1. da as vrea sa faceti o ancheta si la scoa din jud.Constanta ,oras Harsova cu scoala liceu ION COTOVU ,in vederea a acordarea notelor mia lasat repetent copilu se da spaga casa treaca clasa

  2. Ca fost elev al prestigiosului liceu, am o idee de ce s-au repartizat asa. Sa zicem ca e grav, felicitari parintilor care s-au sesizat, dar degeaba, si sa nu isi ia si cateva capace.

  3. asta va fi motivul pt rezultatele slabe? hai pardon! un elev bun obtine rezultate excelente indiferent de modul așezării in bancă. o problema, totusi, este: acea comisie nu a citit regulamentul? si, hai sa nu dam cu piatra, poate s-a considerat ca un mediu familiar este mai bun. sa nu-i stresam pe acei elevi care au si vorbit cu colegii de clasa sa-i ajute. sa se verifice si camerele de supraveghere! poate sunt surprize!

  4. Am luat o razna in țara asta,avem Federația Părinților,culmea și ne spun ei , odihniți așa cum sunt,cum și ce trebuie să facă și să predea un profesor,sau ce are de făcut?! Bai oamenii buni,voi altceva de făcut nu aveți? Munca, treabă,job, ceva de genul ăsta? Văd că va ocupați doar de mizerii și de băgat bețe în roate profesorilor, inclusiv când a fost grevă generală, de voi sa folosit cei din guvern să lovească în profesorii, culmea ați fost aduși la discuții/ negociere,de ce? ,să ce? Sunteți ustensilele necesare ale guvernului și modalitățile de a șantaja de fiecare dată! Cumva voi predați și nu știam noi? Obligația voastră,a noastre e sa ne educăm copii sa respecte școala că instituție și pe profesorii care le îndrumă pași în viața! Ați auzit de cuvântul Respect, Disciplina și Bunul Simt??? Se pare că l ați uitat și voi , atunci ce pretenții sa ai de la copiii noștri să știe așa ceva.?

    1. Nu reușesc să aflu cine îi mandateaza să vorbească în numele tuturor părinților. Nu țin minte să-l fi votat pe acest Cristache.

  5. Doamna Ana, așa pe pare la prima vedere,dar așezarea în ordine alfabetica se face mereu.Aplicatia informatica pentru evaluarea națională,face selecția elevilor in clase în ordine alfabetica.Pare o scăpare,dar profesorii de la Craiova nu erau dintr o școală din munții Apuseni ,,rupți de lumea dezlănțuită și corupta” .In Romania erorile nu sunt întâmplări ,este premeditat totul,trebuie verificate înregistrările audio- video din sălile de clasă,comparate lucrările elevilor ,pentru că asta este caz de dosar penal.

    1. Deja cred că ne aberam, dosar penal?! Altceva nu ai in mintea aceea odihnită? Nu știm decât să facem reclamații,și alte motive inepte pentru a acoperi neștiință! Serios?? Trezirea!

      1. Se pare că nici tu nu prea ai nimic de făcut.Si după câte văd ,încerci să își apărarea unora care sunt profesori doar cu numele . Vezi sa nu realizezi că taman mătăluța dormi și tre sa te trezești.

  6. asta va influenta nota:)) felul cum au stat in banca…daca erau pusi alfabetic,altfel isi structurau subiectul,altfel il elaborau:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Sindicatele din Educație semnalează premierului Ciolacu că personalul din creșele nearondate grădinițelor nu primește indemnizația de hrană și vouchere de vacanță: Se impune intervenția Guvernului pentru alocarea fondurilor necesare

Sindicatele din Educație semnalează premierului Ciolacu, printr-o scrisoare deschisă, că personalul din creșele nearondate grădinițelor nu a primit indemnizația de hrană și voucherele de vacanță, potrivit unui document consultat de…
Vezi articolul

UPDATE Înscrierea copiilor care au nevoie de asistență psihologică în programul „Din grijă pentru copii”, explicată pas cu pas. Decontarea activității psihologilor, prevăzută într-un proiect de hotărâre discutat astăzi în Guvern

Metodologia de decontare a serviciilor psihologice din cadrul programului național Programului național ”Din grijă pentru copii” este prevăzută în cadrul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a…
Vezi articolul

Peste 2,6 milioane de elevi și copii merg la școală și la grădiniță în această săptămână – lista școlilor și grădinițelor pe județe / În peste 1.800 de localități rata de vaccinare a personalului nu mai este criteriu de funcționare

Peste 16.100 de școli și grădinițe sunt deschise pentru elevi cu prezență fizică în săptămâna 22-26 noiembrie, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Alte aproape 1.800 de școli și grădinițe…
Vezi articolul

Bugetul Cercetării scade ca procent din PIB în 2024, în pofida unei creșteri simbolice în valoare nominală. La începutul anului, fostul premier Ciucă, președinte PNL, vorbea de 1% din PIB pentru Cercetare, ministrul PSD Bogdan Ivan s-a declarat, apoi, „realist”

Bugetul alocat pentru cercetare fundamentală și cercetare-dezvoltare pentru 2024, sub umbrela Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) urmează să crească în valoare nominală cu 0,13% față de 2023, potrivit proiectului…
Vezi articolul