Anca Buzoianu, rector UMF Cluj: Cel mai mare punctaj obținut la Rezidențiat 2024 a fost de 931 de puncte la Medicină / Urmează alcătuirea ierarhiei pe domenii la nivel național

Foto: Anca Buzoianu, rectorul UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca / Sursa: Facebook

„Cel mai mare punctaj obținut pe domeniul Medicină a fost de 931 de puncte, pe domeniul medicină dentară 905 puncte, iar la Farmacie 849 de puncte, la concursul de Rezidențiat 2024. Urmează alcătuirea ierarhiei pe domenii la nivel național, iar apoi alegerea specialității, organizată pentru toți candidații în decurs de 2-3 zile”, a scris profesoara Anca Buzoianu rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, pe pagina de Facebook.

„Totul a decurs conform așteptărilor, fără niciun incident, astfel încât concurenții s-au putut concentra exclusiv la obținerea unui rezultat cât mai bun, care să le permită alegerea specialității dorite”, a transmis Anca Buzoianu.

La concursul de Rezidențiat 2024 s-au înscris 10.575 de absolvenți de studii medicale și farmaceutice, 6.241 la specializarea Medicină, 2.361 la Medicina Dentară și 1.973 la Farmacie, conform datelor de pe rezidentiat.ms.ro.

Cum se realizează clasificarea candidaților la Rezidențiat 2024

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfăşurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă.

Clasificarea este naţională şi se face pentru fiecare domeniu pentru care a fost organizat concursul, conform metodologiei. 

Clasificările se vor afişa simultan pe site-ul rezidentiat.ms.ro şi pe paginile de internet ale celor 6 universităţi de medicină şi farmacie. 

Alegerea posturilor și a locurilor pe specialități și a centrului de pregătire

Data afişării clasificărilor pe domenii este anunţată în timp util prin mass-media şi pe paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie şi pe site-ul rezidentiat.ms.ro, potrivit metodologiei. 

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. 

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face prin teleconferinţă, pe baza punctajului şi a clasificărilor anunţate, în 3 zile consecutive, stabilite de comun acord între Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior cu profil medical acreditate, în intervalul orar 9.00 – 21.00. 

Candidaţii se vor putea prezenta în unul dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. 

Dacă repartiţia nu se finalizează în prima zi, respectiv în cea de-a doua sau în cea de-a treia zi, va continua în ziua următoare în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au dreptul de a alege un loc/post. 

Locurile şi posturile rămase disponibile se vor afişa pe pagina de internet la sfârşitul fiecărei zile de repartiţie.

Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs. 

Candidaţii care deţin un titlu de specialist şi aleg loc/post au obligaţia ca în termen de 15 zile de la data încheierii contractului individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată, după caz, să depună la Ministerul Sănătăţii angajamentul de plată pentru cea de-a doua specialitate. 

Plata taxei se face în lei, anual, în două tranşe semestriale egale, în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la începutul semestrului. Neplata taxei în condiţiile stipulate în angajamentul de plată atrage excluderea definitivă din programul de pregătire. 

Candidaţii care la concursul de rezidenţiat pentru domeniul medicină obţin punctajul necesar pentru a opta pentru specialitatea “Chirurgie orală şi maxilo-facială” trebuie să deţină la momentul alegerii locului/postului de rezident atât diploma de licenţă de doctor-medic, cât şi diploma de licenţă de medic dentist/doctor-medic stomatolog. 

Candidaţii care obţin punctajul minim şi renunţă la alegerea unui loc sau post, precum şi cei care se clasează în afara numărului de locuri/posturi publicate la concurs sunt declaraţi respinşi. 

Locurile şi posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai în condițiile stabilite de OG nr.18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului cu modificările și completările ulterioare.

Citește și:
Grilele corecte de la Rezidențiat 2024 au fost publicate de Ministerul Sănătății / Contestațiile se depun până luni la ora 16:00, față de întrebările de concurs, corectarea lucrărilor sau organizare
Rezidențiat 2024. Candidații vor afla rezultatele pe loc, după finalizarea concursului de pe 17 noiembrie, iar Grila corectă se afișează începând cu ora 16:00 / Instrucțiuni pentru candidați
Rezidențiat 2024 are loc duminică. Absolvenții de medicină sau farmacie intră în săli de la 8:30, concursul durează patru ore – regulile complete / Concurență de 44 de participanți pe post și 2,13 – pe loc
Rezidențiat 2024. Peste 10.000 de candidați susțin concursul – lista absolvenților de medicină, farmacie sau medicină dentară, înscriși la centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara
Regulile pentru proba scrisă de la Rezidențiat 2024, publicate în Monitorul Oficial. Examenul are loc pe 17 noiembrie. Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere
LISTĂ Aproape 5.000 de locuri scoase la concurs pentru Rezidențiat 2024 la Medicină, Farmacie și Medicină dentară / Sunt 237 de posturi libere în spitale pentru viitorii medici
Exit mobile version