ANALIZĂ Economedia: Schimbările majore ale ChatGPT-4o. Noul chatbot face traducere în timp real, analiză de cod, interpretare vizuală rapidă de date și rezolvă probleme de matematică / VIDEO cu conversația făcută de chatbot

364 de vizualizări
Imagini de la lansarea ChatGPT-4o / Foto: Captură Youtube.com
OpenAI a lansat luni seară, într-o conferință live, noua versiune a ChatGPT, GPT-4o, un update care aduce o schimbare de paradigmă și riscă să amenințe din ce în ce mai multe joburi, precum cele de traducători și de programatori. Noul model, numit GPT-4o, este o actualizare a modelului anterior GPT-4 al companiei, care a fost lansat cu puțin peste un an în urmă.

Modelul va fi disponibil parțial gratis, ceea ce înseamnă că oricine va avea acces la cea mai avansată tehnologie OpenAI prin intermediul ChatGPT. Cel puțin momentan, compania pare să permită accesul gratis, pentru a putea antrena modelul cu ajutorul mai multor utilizatori. Nu este clar când va introduce compania un tarif pentru utilizare. Cu toate acestea, utilizatorii de ChatGPT gratuit vor avea un număr limitat de interacțiuni cu noul model GPT-4o înainte ca instrumentul să revină automat la vechiul model GPT-3.5. Utilizatorii care plătesc vor avea acces la un număr mai mare de mesaje cu cel mai recent model. Acești utilizatori vor avea, de asemenea, o limită de capacitate de cinci ori mai mare decât cea a utilizatorilor gratuiți.

La evenimentul live de lansare, dezvoltatorii ChatGPT-4o au testat noile capacități de traducere în timp real ale chatbot-ului. În timp ce unul din interlocutori vorbea în italiană, ChatGPT-4o a tradus către celălalt, instantaneu, în engleză, iar ulterior a tradus replica interlocutorului din engleză în italiană.

Citește analiza integrală pe Economedia.ro


1 comment
  1. Transaltori digitali performanți există de ani de zile.

    Generatorul de texte artificial de la OpenAI va fi din ce in ce mai scump in timp ce versiunile pt educație vor rămâne la un stadiu primitiv egal cu actualul google Chrome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Schimbările climatice ar trebui abordate în întregul curriculum, în toate ciclurile de învățământ, nu doar în câteva materii concentrate la clasele mari – experți ai Institutului de Educație de la Londra / E esențial ca temele de mediu să fie incluse în formarea inițială a profesorilor

Abordarea schimbărilor climatice în întregul curriculum, atât la școala primară, cât și în învățământul secundar este necesară pentru a-i determina pe copii și tineri să acționeze pe astfel de teme,…
Vezi articolul

Profesorii – printre angajații care ar putea beneficia cel mai mult de pe urma folosirii inteligenței artificiale generative / IA ar putea avea efecte pozitive pentru mai bine de jumătate din locurile de muncă din România – raport Google

Profesorii universitari și cei din învățământul secundar se numără printre angajații cei mai expuși la efectele pozitive ale inteligenței artificiale generative, adică inteligența artificială care produce conținut sub diverse forme,…
Vezi articolul

Prima lună de școală, ratată, iar a doua lună, incertă pentru Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Szekely: Au existat întârzieri în fluxurile financiare / Directori de școli: Dacă știam că treburile stau lejer, nu ne mai complicam atât

Inspectoratele școlare au început să semneze deja contractele cu cele 1.415 școli din toată țara, validate cu jumătate de an în urmă în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS),…
Vezi articolul

România aloca printre cei mai puțini bani pentru educație, înaintea crizei pandemice. Cheltuielile mici s-au văzut în scorul slab al elevilor la citire, la PISA 2018 – raport OECD / Ce spune despre salariile profesorilor și dezvoltarea profesională a acestora

România a avut, în 2018, cheltuieli cumulate de sub 25.000 de dolari per elev, în categoria de vârstă 6-15 ani. Împreună cu toate țările care au cheltuit atât de puțin…
Vezi articolul