ANALIZĂ Dan Tapalagă: România în plin coșmar

538 de vizualizări
Cu victoria lui Călin Georgescu, România intră în cel mai negru scenariu posibil: un candidat violent antioccidental, prorus, neolegionar, antisemit câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale. Greu de imaginat un dezastru politic mai mare. Suntem în plin coșmar.

Nimeni nu l-a văzut venind atât de tare. Nici presa, nici casele de sondare, nici partidele, nici vestitele servicii românești care ne apără de războaie hibride și de atacuri rusești complexe în mediul online. Dimpotrivă, posibil să-l fi umflat iresponsabil, calculând că așa îl coboară pe George Simion și scapă România de rușinea extremei drepte intrând în turul doi. N-a fost să fie. A ieșit taman pe dos. Se pare că noua lor jucărie le-a scăpat de sub control.

N-ar fi chiar primul monstruleț care o ia razna.

Fără a avea nici pe departe bugetele obscene cheltuite de marile partide cu propaganda, Călin Georgescu i-a umilit pe toți pe TikTok, cu delirând mistico-religios despre neam, credință, Dumnezeu, pace și alte narative dragi Moscovei. Câțiva l-au văzut făcând valuri pe TikTok, unii l-au mirosit că începe să crească periculos în sondaje, dar adevărul e că nimeni, absolut nimeni, nu-și imagina că va câștiga primul tur.

Din nefericire, toată presa internațională va scrie consternată despre o Românie eșuată din senin de pe orbita occidentală. O țară în care un candidat fără partid, dar pe placul Rusiei, a câștigat în mod surprinzător primul tur. Dacă adăugați la cele 22 de procente ale lui Călin Georgescu și voturile pentru George Simion, încă 14%, rezultă un vot masiv pentru așa-zișii suveraniști. Ceva înspăimântător.

Editorialul integral, pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce semnificație are aderarea Finlandei la NATO. Profesorul universitar de Istorie Bogdan Murgescu: Deosebirea față de momentul 1991 și momentul 2022 este că Finlanda nu mai are niciun fel de încredere în buna vecinătate a Rusiei / Ucraina luptă pentru noi toți / Dacă nu ar lupta ei, am putea fi siliți să luptăm noi și trebuie să ne uităm în oglindă dacă am fi la înălțime

Viitoarea aderarea a Finlandei la NATO, care și-a exprimat această intenție alături de Suedia, ambele țări cunoscute pentru neutralitatea lor, arată în primul rând că țările vecine Rusiei nu mai…
Vezi articolul

EXCLUSIV Sondaj IRES: Guvernul și Ministerul Sănătății sunt pe ultimul loc în topul încrederii părinților în instituții cu privire la deciziile de începere a cursurilor. 80% din părinți vor să fie implicați direct în discuțiile locale

Guvernul este pe ultimul loc în clasamentul încrederii cetățenilor în instituții, atunci când vine vorba despre deciziile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020 – 2021. Concret, 48% dintre părinții…
Vezi articolul

Clasamentele Times Higher Education după domenii de studiu: Câteva universități românești au apariții în jumătatea inferioară a primelor patru categorii anunțate / Babeș-Bolyai – cele mai bune rezultate

Universitățile din România au din nou rezultate modeste în primele clasamente de anul acesta ale instituțiilor de învățământ superior din lume, după domenii de studiu, date publicității săptămâna trecută de…
Vezi articolul
Inspecția specială

Problema pensionării profesorilor, în prag de început de an școlar: 18.000 de cadre didactice sunt în categoria de peste 60 de ani. Este o realitate pensionarea în contextul pandemiei – Marius Nistor, lider sindical

Pensionarea profesorilor de peste 60 de ani, de teama îmbolnăvirii sau din cauza necesității adaptării la predarea online, “este o realitate”. “Am colegi care au cerut pensionarea anticipată, pentru că…
Vezi articolul

Educația în alegeri 2024. „Competiții” între școli pentru a atrage elevi, școala auto la liceu, dar și măsuri aplicate deja, precum doctorate profesionale sau învățământ dual – printre promisiunile PSD, PNL și USR în programele de guvernare pentru următorii 4 ani / Ce promit partidele pentru Cercetare

Promisiuni bazate pe investiții programate deja, precum cele din PNRR, sau pe măsuri care ar fi trebuit să fie aplicate demult – precum „Masa sănătoasă” pentru toți copiii – și…
Vezi articolul