ANALIZĂ Dan Tapalagă: România în plin coșmar

3.383 de vizualizări
Cu victoria lui Călin Georgescu, România intră în cel mai negru scenariu posibil: un candidat violent antioccidental, prorus, neolegionar, antisemit câștigă primul tur al alegerilor prezidențiale. Greu de imaginat un dezastru politic mai mare. Suntem în plin coșmar.

Nimeni nu l-a văzut venind atât de tare. Nici presa, nici casele de sondare, nici partidele, nici vestitele servicii românești care ne apără de războaie hibride și de atacuri rusești complexe în mediul online. Dimpotrivă, posibil să-l fi umflat iresponsabil, calculând că așa îl coboară pe George Simion și scapă România de rușinea extremei drepte intrând în turul doi. N-a fost să fie. A ieșit taman pe dos. Se pare că noua lor jucărie le-a scăpat de sub control.

N-ar fi chiar primul monstruleț care o ia razna.

Fără a avea nici pe departe bugetele obscene cheltuite de marile partide cu propaganda, Călin Georgescu i-a umilit pe toți pe TikTok, cu delirând mistico-religios despre neam, credință, Dumnezeu, pace și alte narative dragi Moscovei. Câțiva l-au văzut făcând valuri pe TikTok, unii l-au mirosit că începe să crească periculos în sondaje, dar adevărul e că nimeni, absolut nimeni, nu-și imagina că va câștiga primul tur.

Din nefericire, toată presa internațională va scrie consternată despre o Românie eșuată din senin de pe orbita occidentală. O țară în care un candidat fără partid, dar pe placul Rusiei, a câștigat în mod surprinzător primul tur. Dacă adăugați la cele 22 de procente ale lui Călin Georgescu și voturile pentru George Simion, încă 14%, rezultă un vot masiv pentru așa-zișii suveraniști. Ceva înspăimântător.

Editorialul integral, pe G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO De ce există o criză de sănătate mintală în România. Mircea Miclea, omul reformei în educație: Profesorii trebuie să aibă 1.500 – 1.800 euro salariu net / Cu pedagogie de pe vremea lui Ceaușescu profesorii nu fac față generației digitale

De ce trebuie să fie bine plătiți profesorii? Mircea Miclea a explicat într-un podcast G4Media/InspiRO că educația nu este posibilă fără cadre didactice performante. Iar un salariu mediu net pentru…
Vezi articolul
Lazar Vlasceanu / Foto: Lucian Tudose-Agepres Foto

EXCLUSIV Profesorul Lazăr Vlăsceanu, unul dintre cei mai proeminenți sociologi români: O cronică anticipată. Despre consecințele intenționate sau neintenționate ale Proiectului de Lege a învățământului superior „România educată“

Analiză semnată de profesorul Lazăr Vlăsceanu, unul dintre cei mai proeminenți sociologi români, cercetător în cadrul Catedrei de Sociologie pe care a condus-o la Universitatea din Bucureşti, cu doctoratul în…
Vezi articolul
Principalii indicatori pentru Educația din România

Numărul real al tinerilor români care nu au competențe de bază este chiar mai mare decât cel raportat în PISA 2022, care nu a luat în calcul elevii pe care școala i-a pierdut pe parcurs, adică 1 din 4 adolescenți în vârstă de 15 ani – concluzie a Raportului național PISA 2022

„Se poate afirma că mai mulți elevi de 15 ani din România nu au atins un nivel de competență de bază la matematică, lectură sau științe”, decât arată cifrele și…
Vezi articolul

Andreas Schleicher, fondatorul PISA: 40% din statele OCDE au sisteme de bonusuri pentru a stimula performanța profesorilor / Dacă vreți să impuneți criterii de performanță în salarizarea cadrelor didactice, folosiți cât mai multe criterii posibil, pentru că dacă puneți unul singur, acela va fi corupt

Salarizarea bazată pe performanță este „una dintre cele mai dificile dileme cu care se confruntă orice sistem de educație“, a spus Andreas Schleicher, directorul Directoratului pentru Educație al OCDE, unul…
Vezi articolul