Analiză Dan Tăpălagă: România a fost, este și va fi țara lor

Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

„Acum 35 de ani, românii s-au ridicat pentru dreptul de a-și alege propriul destin. Mulți și-au dat viața pentru ca copiii lor să poată fi liberi și să trăiască în democrație. Astăzi, România și Europa își amintesc de sacrificiul lor”, a scris pe X Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, pe data de 22 decembrie marcând astfel Revoluția care l-a înlăturat pe dictatorul Nicolae Ceaușescu.

A scris o prostie emoționantă în cel mai prost moment al României. Baza democrației – votul și alegerile libere – tocmai ce a fost anulată. N-ar fi prima dată când funcționarii de la Bruxelles arată cât de rupți sunt de realitate.

La 35 de ani de la căderea comunismului, România a eșuat ca stat democratic. Puterea este confiscată de o cleptocrație politico-militară. Nimeni n-a dat socoteală pentru rezultatele dezastruoase din alegeri.

Avem un președinte ilegitim în funcție, Klaus Iohannis, cu mandat prelungit în mod arbitrar de o Curte Constituțională abuzivă.

Avem un guvern ilegitim condus de Marcel Ciolacu, plasat pe locul trei la alegerile prezidențiale. PSD a luat sub el cel mai slab scor din istoria partidului.

Ca premier a crescut cheltuielile publice mărind deficitul și datoria publică, a îngrășat aparatul de stat cu sinecuri pentru clientelă și a amânat reforme esențiale. Sub el aparatul de stat a atins un număr record de angajați, cel mai mare din 2009 încoace: peste 1,3 milioane, asta în epoca digitalizării.

Avem apoi o coaliție de partide care au inventat extremismul românesc în timp ce PSD și PNL mimau competiția politică la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024. Intervenția rușilor în alegerile din decembrie 2024 arată ca teroriștii din 1989. Toți vorbesc despre ei, numai că nu i-a văzut nimeni vreodată.

Ca tabloul dezastrului să fie complet, această putere ilegitimă propune drept candidat unic la prezidențiale pe Crin Antonescu, personaj profund anti-democratic, deraiat complet de la normele de bun simț politic elementar.

Citește editorialul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version