ANALIZĂ Cristian Pantazi: Cel mai mare eșec de securitate națională – ascensiunea lui Călin Georgescu. Cum a ajuns România într-o situație mai proastă decât Republica Moldova, penetrată la vârf de propaganda rusă

1.901 de vizualizări
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Clasarea monstrului politic Călin Georgescu pe locul 1 al prezidențialelor e cea mai mare breșă de securitate națională din istoria recentă. Un epic fail al marilor actori politici, instituționali și mediatici. Rețineți: în afară de investigațiile G4Media și Info Sud-Est din ultimele săptămâni și de o analiză Expert Forum, nici un actor relevant nu a văzut acest candidat deschis putinist, anti-occidental. O adevărată lovitură hibridă primită în plex de o țară anesteziată de corupție, eșecuri ale instituțiilor și de banii turnați de PSD și PNL în presă.

Pe scurt, principalele informații:

  • Un mare semn de întrebare pentru serviciile de informații. Cum a fost posibilă creșterea acestei cangrene putiniste în doar câteva luni fără nici un avertisment, fără nici o reacție? Sunt trei posibilități, una mai rea decât alta: serviciile fie nu au văzut, fie au văzut dar nu au acționat, fie au fost complice. În oricare dintre situații ele trebuie să dea socoteală. E urgentă reformarea lor, punerea sub un control civil real, evacuarea urgentă din politică și mai ales economie și întoarcerea la lege: serviciile se ocupă se siguranța națională, nu de afaceri și politică.

Să nu uităm: sunt aceleași servicii sub ochii cărora a crescut (sau a fost crescut) George Simion, servicii care au tolerat filajul la ziariști și magistrați incomozi, totul în benficiul beneficiarului suprem, Klaus Iohannis.

  • Presa mainstream s-a descalificat încă o dată. Nu au dat atenție semnalelor de la G4Media, Info Sud-Est și Expert Forum care au scris constant despre modul în care Călin Georgescu a declanșat o campanie fără precedent pe rețeaua chinezească Tiktok. Cu excepția unor ziariști independenți, presa și mai cu seamă televiziunile de știri, ghiftuite de banii PSD și PNL – zeci de milioane de euro de la buget – au ignorat acest mare subiect de presă.
  • Cele mai multe case de sondaje s-au discreditat aproape total. Eșec total al exit-poll-urilor și al majorității sondajelor din campanie, cu câteva excepții. E deja o chestiune de securitate națională, pentru că fie vorbim de corupție, fie de metodologii deficitare care fac imposibilă captarea tendințelor reale din societate. E posibil însă ca un număr de alegători să fi ascuns opțiunea pentru candidatul anti-sistem, dar totuși e greu de explicat diferența mare între exit-poll-uri și clasamentul final.
  • Eșec și pentru marile universități care au departamente și specializări de științe politice, rupte complet de realitate. Consumă zeci de milioane de euro anual de la buget, din proiecte UE și SUA, dar nu au produs nici măcar o cercetare relevantă din care să vedem ce se întâmplă sub nasul nostru. Îl tot văd pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, cum se bate cu Mircea Geoană de doi ani și-l tot pictează ca pe omul Rusiei. Dar l-a ratat pe adevăratul candidat al Kremlinului cu aceeași grație cu care a ratat în ultimii zece ani și cazurile de hărțuiri sexuale din propria universitate.
Editorialul integral, pe G4Media.ro

2 comments
  1. Nu cumva și serviciile noastre sunt infiltrate de filoruși din moment ce nu sunt in stare să prevină posibile afectări ale siguranței naționale?

    Din comentariile unor rezerviști pe forumurile de presă scrisă cam așa reiese.

  2. Vai si-amar de capul nostru! Poate in al 12-lea ceas sa se destepte Romania, iar cei care nu si-au facut treaba cum trebuie sa o faca de acum incolo pana la turul 2 si sa-l demaste documentat pe acest pericol public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniela Vasile, profesor: Modelul hibrid, cel mai dificil de implementat la nivel de clasă, dar cu cea mai mare flexibilitate și oportunități. Cum se face învățare de tip hibrid cu o clasă inversată

În timp ce societatea este blocată în discuții superficiale si contradictorii, generate de o implementare deficitara a conceptului de învățare online în lunile martie-iunie, o discuție mai productivă ar consta…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre studenții care au început facultatea în 2015 au abandonat studiile. Dintre aceștia, 44% au renunțat după primul an / Domeniul de studiu, nota de la bacalaureat, caracteristicile studenților, printre factorii care influențează abandonul universitar

În România nu a fost calculat niciodată abandonul studiilor superioare, indiferent de ciclul de studiu: licență, master sau doctorat. Fenomenul a fost măsurat pentru prima dată în cadrul studiului Abandonul…
Vezi articolul
Domnica Petrovai

Psihologul Domnica Petrovai, coordonatoarea Strategiei Naționale de Sănătate Mintală a Copilului și Adolescentului: Școala românească să le asigure copiilor masă caldă hrănitoare, mișcare și nevoia de a avea conversații despre cum să se protejeze în fața problemelor din online

Depresia în rândul adolescentelor s-a dublat din anii 80 până acum și aceasta este singura categorie de vârstă unde incidența a crescut constant. Iar datele Organizației Mondiale a Sănătății spun…
Vezi articolul