ANALIZĂ Ce facem cu copiii în vacanța mare? Taberele de aventură la munte, la mare sau chiar cu cortul în mijlocul orașului, școlile de vară pe diverse teme sau vacanța la muzeu – idei pentru timpul liber al copiilor

387 de vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.com
Vineri e ultima zi de școală și începe vacanța mare. 12 săptămâni de vacanță vor avea copiii în acest an, prima vară fără nicio restricție de la începutul pandemiei. În sfârșit, copiii pot merge în tabere și pot participa la tot felul de activități offline care să le aducă noi experiențe și să le ocupe timpul liber, scrie G4Media.ro.

Pentru cei mai mici, de la grădiniță, sunt organizate rareori tabere. Mulți dintre ei își petrec mare parte din vacanță tot la grădiniță, dar cu multă joacă, fără activitățile clasice din timpul anului școlar.

În fiecare oraș există doar câteva grădinițe de stat care rămân deschise și în perioada verii și unde vin și copii care sunt înscriși la alte unități. De obicei, în București rămân deschise în jur de 30 de grădinițe. Lista acestora urmează să fie publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În toate județele vor fi grădinițe deschise în lunile de vară. În județul Alba, de exemplu, sunt 22 astfel de unități, dintre care 10 în municipiul Alba Iulia.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul total al studenților din România – din nou în scădere, după doi ani de creștere /  Mai mulți absolvenți în 2021 decât în anul anterior, dar o bună parte termină studiile în domenii unde universitățile locale au prezență slabă sau nu au deloc în rankinguri internaționale

Numărul studenților din România a scăzut din nou în ultimul an universitar, după doi ani de creștere, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică. Acestea arată că scăderea…
Vezi articolul

Pregătirea la Matematică pentru Evaluarea Națională 2020. Profesorul Sorin Borodi, despre cât timp trebuie să aloce elevii de-a VIII-a pregătirii zilnice la matematică și cum se face recapitularea

Pregătirea la matematică pentru Evaluarea Națională trebuie să dureze cel puțin o oră zilnic, ca medie. În paralel cu învățarea materiei de clasa a VIII-a care este predată acum la…
Vezi articolul

INFOGRAFICE Profesorii ar putea întări competențele socio-emoționale ale elevilor prin feedback, activități extracurriculare sau întărirea sentimentului de apartenență la comunitatea școlară, dar puține cadre didactice se simt pregătite pentru astfel de lucruri – studiu internațional OCDE

Feedback-ul oferit de profesori elevilor întărește competențele sociale și emoționale ale acestora, iar profesorii i-ar putea ajuta considerabil mai mult pe elevi în dobândirea unor astfel de competențe, dar, de…
Vezi articolul

Mediul academic să susțină mentalitatea și inițiativa antreprenorială în rândul studenților – recomandarea unui studiu despre antreprenoriat sub impactul Covid-19, realizat de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai

Beneficiile antreprenoriatului trebuie să fie transmise mai clar de către mediul academic, mediu care să se concentreze pe construirea mentalității antreprenoriale în rândul studenților – aceasta este una dintre recomandările…
Vezi articolul