ANALIZĂ Ce facem cu copiii în vacanța mare? Taberele de aventură la munte, la mare sau chiar cu cortul în mijlocul orașului, școlile de vară pe diverse teme sau vacanța la muzeu – idei pentru timpul liber al copiilor

387 de vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.com
Vineri e ultima zi de școală și începe vacanța mare. 12 săptămâni de vacanță vor avea copiii în acest an, prima vară fără nicio restricție de la începutul pandemiei. În sfârșit, copiii pot merge în tabere și pot participa la tot felul de activități offline care să le aducă noi experiențe și să le ocupe timpul liber, scrie G4Media.ro.

Pentru cei mai mici, de la grădiniță, sunt organizate rareori tabere. Mulți dintre ei își petrec mare parte din vacanță tot la grădiniță, dar cu multă joacă, fără activitățile clasice din timpul anului școlar.

În fiecare oraș există doar câteva grădinițe de stat care rămân deschise și în perioada verii și unde vin și copii care sunt înscriși la alte unități. De obicei, în București rămân deschise în jur de 30 de grădinițe. Lista acestora urmează să fie publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În toate județele vor fi grădinițe deschise în lunile de vară. În județul Alba, de exemplu, sunt 22 astfel de unități, dintre care 10 în municipiul Alba Iulia.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Titularizare 2025

Școala în România – ca în Europa de Est și Asia Centrală: predare tradițională, cu accent mai mult pe profesor, decât pe nevoile elevilor – raport OECD / Cazul aparte al școlilor de limbă rusă din Republica Moldova

Profesorii din România, ca cei din majoritatea țărilor est-europene și din fosta URSS, continuă să folosească un model tradițional de pedagogie, bazat pe predare unidirecțională și pe memorizare, în pofida…
Vezi articolul

Noile planuri-cadru pentru liceu „vor fi cele vechi, un pic cosmetizate”, crede fostul președinte ARACIP, Șerban Iosifescu / „Nicio vorbă despre trans-discipline sau multi-discipline, nicio vorbă despre obiective transversale” în dezbaterea despre planuri, care „s-a redus la permanenta târguială despre discipline”

„În absența unei (improbabile) tăieri a nodului gordian, de către Minister, prevăd că noile planuri vor if cele vechi, un pic cosmetizate”, apreciază Șerban Iosifescu, fost președinte al agenției care…
Vezi articolul

Analiză Aspire Teachers, după anunțul premierului Ciolacu despre salarizarea pe bază de evaluare online a profesorilor: Propunerea nu apare în niciun raport OCDE. Studiile arată că un astfel de sistem poate să destabilizeze educația

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat evaluări anuale ale profesorilor printr-o platformă online, corelate direct cu salariile, invocând recomandări ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Însă OCDE nu susține…
Vezi articolul

Generația „experiment” 2012-2025 – primii elevi care au făcut clasa pregătitoare. La gimnaziu nu au avut în niciun an manuale la timp și nici profesori formați / Liceul i-a primit fără curriculum nou, cu manuale și programe dinainte de nașterea lor, din cauza politicienilor care au amânat reforma curriculară

Circa 100.000 de elevi de clasele a XII-a și a XIII-a au participat de luni, 24 martie, la probele scrise de la simularea examenului de Bacalaureat 2025, potrivit datelor de…
Vezi articolul