“Amenințările imediate” la sănătatea copiilor identificate de OMS: schimbările climatice, mâncarea nesănătoasă, publicitatea la țigări electronice. “Nicio țară nu își protejează viitorul” / Pe ce loc e România

196 de vizualizări
Schimbările climatice, emisiile de dioxid de carbon, mâncarea nesănătoasă, publicitatea la alcool, țigări electronice și tutun sunt principalele „amenințări imediate” la sănătatea copiilor de pretutindeni și nicio țară nu își protejează viitorul de o manieră satisfăcătoare, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS) într-un raport realizat de grup de experți independenți din întreaga lume. România se află în jumătatea de jos a clasamentului, în urma tuturor țărilor din Europa.

Progrese au fost realizate în cursul ultimilor 20 de ani în privința sănătății copiilor și a adolescenților, însă „aceste progrese sunt astăzi într-un punct mort”, chiar „amenințate”, apreciază autorii unui raport publicat miercuri de revista medicală britanică The Lancet, citată de AFP.

Pentru a ajunge la această concluzie, un grup de 40 de experți independenți în domeniul sănătății infantile din lumea întreagă, convocați de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, a realizat un nou indice care măsoară posibilitatea copiilor de a se dezvolta, plecând de la datele din 180 de țări (indicatori privind mortalitatea, starea de sănătate, de mutriție, de educație etc.).

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Până duminică, școlile trebuie să reactualizeze datele în SIIIR, sistemul informatic al Ministerului Educației, în privința clădirilor cu risc seismic, potrivit unei circulare a instituției

Până duminică, 19 februarie, școlile trebuie să se ocupe de revizuirea și reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) privind destinația clădirilor și încadrarea lor într-un…
Vezi articolul

Bursele de excelență pentru elevii olimpici care învață în școli particulare nu s-au plătit până acum, la 3 luni de la debutul școlii. Președintele Federației Părinților anunță că banii nu vin de la Ministerul Educației, ci „de la centru“ și că „se așteaptă publicarea unei hotărâri de guvern”

Elevii din școlile private sau confesionale, care au dreptul la burse de excelență olimpică unu și doi, la fel ca elevii de stat, conform regulilor de acordarea burselor în acest…
Vezi articolul
Raluca Negulescu-Balaci la Dezbaterea Reforma digitală a educației, marți 8 iunie

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Digitalizarea școlilor și acces la educație online pentru copiii din comunitățile vulnerabile din România – care sunt premisele și oportunitățile? Raluca Negulescu-Balaci, director executiv UiPath Foundation, discută online marți, 8 iunie, de la 16:40

Copiii din familiile și comunitățile vulnerabile pot avea acces la o educație digitală de calitate? Care sunt soluțiile pentru ca elevii aflați în cel mai mare risc școlar să reușească…
Vezi articolul