Ambasada SUA lansează Luna Voluntarului – inițiativă pentru ONG-uri, școli, licee și universități

2.189 de vizualizări
Foto: Samkov – Pexels.com
Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education anunță derularea proiectului 4/4PentruPrieteni, ajuns deja la cea de a patra ediție. Proiectul se derulează în perioada 1-10 aprilie, scrie G4Media.ro.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni e onorată moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr.

Ediția din 2022 va avea loc în perioada 1-10 aprilie, când organizatorii îi invită pe participanți să aleagă o zi în care să dedice o parte din timpul lor către comunitate.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în perioada 1- 10 aprilie, puteți completa acest formular până cel târziu pe 10 martie 2022.

În urma completării formularului, aplicanții vor fi contactați de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică, online sau offline și dedicate oricărui tip de grup țintă.

Fiecare activitate înscrisă trebuie să aibă un singur coordonator, care va fi responsabil de asigurarea voluntarilor necesari pentru desfășurarea activității. În contextul actualei pandemii, nu va fi deschis call separat pentru înregistrarea voluntarilor.

Toți coordonatorii locali vor primi certificate de apreciere și diverse materiale personalizate. Reprezentanții Ambasadei SUA în România și ai Consiliilor Americane pentru Educație Internațională vor participa pe teren la varii activități, în funcție de disponibilitate.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum funcționează prima școală smart deschisă în mediul rural. Table interactive, manuale digitale și conturi de cloud pentru elevii din Ciugud – soluție pentru oprirea exodului către oraș

Prima școală ”smart” din mediul rural din România funcționează de la începutul acestui an școlar, la Ciugud (județul Alba). Inițial, administrația locală intenționa doar să renoveze clădirea, însă primarul Gheorghe…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor cer Ministerului Educației ca doar experți evaluatori să facă parte din consiliul agenției care acreditează școlile și să oblige școlile care nu au fost supuse evaluării periodice să fie evaluate

„Consiliul ARACIP trebuie să fie format strict din experți evaluatori, cu o experiență vastă, care să fie selectați pe baza unei proceduri interne transparente, pentru a nu subordona ARACIP-ul unor…
Vezi articolul

Adriana Pistol (INSP): Dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm aglomerația, nu purtăm mască și nu ne vaccinăm, estimarea de 15.000 de cazuri zilnice la sfârșitul lui octombrie poate fi depășită / Ar trebui revenit la purtarea măștii și în aer liber

Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că, dacă nu ne limităm activitățile, nu evităm…
Vezi articolul

VIDEO Cum să realizezi proiecte finanțate din bani europeni pentru școli. Ministerul Educației desfășoară un curs de formare. Ștefania Manea, secretar de stat: Vom încerca să identificăm resursele astfel încât un număr cât mai mare de profesori și de angajați ai inspectoratelor școlare să beneficieze

Ministerul Educației desfășoară în prezent un program de formare a profesorilor pentru accesarea de fonduri europene de către școli, cu experți de la Banca Mondială. Programul ar urma să fie…
Vezi articolul